avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
Buna ziua,
Sunt PFA din ianuarie 2009, platesc impozitul pe venit de 16% si asigurarea de sanatate, as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului (sunt insarcinata in 3 luni) socotita ca 85% din venitul net. Inainte de a fi PFA am lucrat cu contract de conventie civila pentru care s-a achitat impozit si asigurare de sanatate. Precizez ca nu am platit in toate aceste luni contributia la fondul de pensii si somaj.
Va multumesc
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC , trebuie ca in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Din categoria veniturilor profesionale fac parte : veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din Ordonanta de Urgenta nr.148/2005 asa sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
mihaela878 a scris:

Buna ziua,
Sunt PFA din ianuarie 2009, platesc impozitul pe venit de 16% si asigurarea de sanatate, as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului (sunt insarcinata in 3 luni) socotita ca 85% din venitul net. Inainte de a fi PFA am lucrat cu contract de conventie civila pentru care s-a achitat impozit si asigurare de sanatate. Precizez ca nu am platit in toate aceste luni contributia la fondul de pensii si somaj.
Va multumesc

In cazul dumneavoastra veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului pentru ca indepliniti conditiile legale: adica realizati venituri profesionale supuse impozitului pe profit in ultimele 12 luni anterioare nasterii
Va multumesc frumos.
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Poate sa profite de aceasta indemnizatie si o mama romanca, ce nu a lucrat vreodata in Romania, care naste un bebe in alta tara, bebe al carui tata este roman si care lucreaza in Romania? Poate sa beneficieze tatal copilului de concediul paternal?
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)