avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
Am si eu on intrebare pentru toti cei de aici...am depus dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului la mijlocul lunii iunie,mi-a spus domnul de la birou, ca pentru bani, trebuie sa astept pana in septembrie, deci 3 luni, dar sa nu fiu ingrijorata ca primesc toata suma retroactiv. Sa nu fiu ingrijorata...dar cum sa na fiu?3 luni nu mananc, nu dau mancare la celalalt copii, si mai grav, nu platesc rata la credit? Aceeasi situatie este si in toata tara, nu numai in judetul Harghita?
Din pacate, asa este situatia peste tot. Intr-adevar, veti primi banii retroactiv. Procesul de verificare a dosarelor, calcul, aprobari, trimiteri de baze de date la Bucuresti este destul de lung.
imre.andi a scris:

Am si eu on intrebare pentru toti cei de aici...am depus dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului la mijlocul lunii iunie,mi-a spus domnul de la birou, ca pentru bani, trebuie sa astept pana in septembrie, deci 3 luni, dar sa nu fiu ingrijorata ca primesc toata suma retroactiv. Sa nu fiu ingrijorata...dar cum sa na fiu?3 luni nu mananc, nu dau mancare la celalalt copii, si mai grav, nu platesc rata la credit? Aceeasi situatie este si in toata tara, nu numai in judetul Harghita?

Asa mi s-a spus si noua (in Buzau), am depus dosarul la inceputul lui aprilie si am primit prima plata pe 15 iunie, cu sumele platite retroactiv. Deci a fost practic o luna intarziere la plata.
Eu am depus dosarul la sf lui mai 2008 si am primit primi bani in 10-12 august 2008.
Cred ca asa e peste tot, dureaza analiza dosarului.
buna,
as dori sa stiu daca ma incadrez la legea mamelor daca:
-am 9 luni lucrate in 2007 ,iar in prezent sunt casnica si studenta;cum as putea proceda sa imi platesc din mana contributia la cas, si cum as putea beneficia de cele 600 ron?sotul meu va primi cand voi naste ,salariul mediu pe economie,pe langa salariul sau normal?cat primeste bebe in prima luna de nastere?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)