avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
am si eu o nelamurire. am mascut pe data de 1 mai 2009, am fost la primarie sa intreb ce adeverinte am nevoie pentru a depune dosarul pentru cresterea copilului. in afara de cele mentionate in lege (cerere tip, adev.de venit de la angajator respectiv administratia fiscala - sunt angajata la gradinita, si mai am o activitate individuala- etc.) imi mai cer si o ADEVERINTA DE LA CASA DE ASIGURARI DE SANATATE, cum ca am platit cas-ul..Este corect, ca eu in lege nu am citit nicaieri despre aceasta adeverinta...Va multumesc pentru raspuns, il astept cu nerabdare, ca trebuie sa depun actele:)
Eu am depus dosarul la sfarsitul lui martie 2009 si nu mi-au cerut adev. de la CJAS. Probabil e un exces de zel...
Am sunat iarasi la primarie. Mi-a zis doamna de acolo, citez: Scuze, a gresit colegul, nu va trebuie adeverinta, daca sunteti angajata la stat, cu carte de munca...bine ca m-am informat si eu...
Si eu am patit la fel, mi s-a cerut sa duc adeverinta de la CAS , insa in momentul cand am mers s-o cer de la ei , mi-au raspuns ca nu am nevoie de ea.
Eu cred ca cei de la directia muncii sau primarie o cer pt a verifica daca s-a platit sau nu cas-ul pt cei cu activ independenta, insa cei care avem carte de munca aparem in sistem ca asigurati.
Nu au cum vedea ca ai sau nu o activ independenta atata timp cat nu ai incheiat un contract cu ei, desi toate pers care desfasoara o activ independenta au obligatia sa plateasca cas-ul cf legii .
Va recomand , chiar daca mergeti s-o o cereti , sa nu spuneti ca aveti activ independa , ci doar ca aveti nevoie pt dosarul indemnizatiei pt copil.
"Nu au cum vedea ca ai sau nu o activ independenta atata timp cat nu ai incheiat un contract cu ei, desi toate pers care desfasoara o activ independenta au obligatia sa plateasca cas-ul cf legii ..."....cei de la primarie nu mai cer in dosar, daca ai si carte de munca altundeva, nu in AI. INSA, cei de la CAS stiu, ca ai si alte venituri in afara de cel de baza, pentru ca au un fel de protocol semnat cu cei de la Finante, care le trimit lista celor care realizeaza venituri. Mie mi-a venit zilele trecute o scrisoare de la Casa de asigurari, ca nu am un contract incheiat cu ei, desi am venit pe AI. Si sa ma duc frumusica la ei, sa semnez contarct. Asa ca, trebuie sa platesti asigurarea...

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)