avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
imre.andi a scris:

Am si eu o intrebare, daca se poate:) Am nascut pe data de 1 mai 2009, pe ce perioada se va completa formularul cu venit? Acolo scrie in prima rubrica, ca "Luna nasterii copilului". Deci va fi mai 2007-aprilie 2008, sau iunie 2007-mai 2008? Va multumesc...

Daca ati nascut pe 1 mai 2009, pentru calcularea cuantumului indemnizatiei se va time cont de veniturile realizate in perioada 1 mai 2008-30 aprilie 2009.....si nu perioada sxrisa de dumneavoastra din anii 2007-2008.....pentru ca legea spune clar : veniturile profesionale realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Corect, am gresit anii...va multumesc pentru raspuns
buna ziua,
va rog sa-mi dati cateva informatii. firma la care lucrez intentioneaza sa-mi modifice programul de lucru de la 8 la 2 ore pe zi, modificare ce va fi mentionata in cartea de munca. va rog sa-mi spuneti daca, in viitor voi da nastere unui copil, voi mai putea beneficia de indemnizatia minima de 600 lei, salariul meu urmand a fi de doar 315 lei.
multumesc!
Daca realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului....chiar daca munciti cu norma de 2 ore /zi si realizati doar 315 lei lunar veti beneficia de cei 600 de lei , minimul prevazut pentru indemnizatia de cresterea copilului.
multumesc mult pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)