avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Multumim...va asteptam... insa nu v am multumit pt argumentul dvs care este....hilar ....insa va asteptam cu drag sa lecturati paginile anterioare....poate asa o sa va dati seama de adevaratele argumente.....
Eu republican, Dvs monarhisti.
Mi se pare de bun simt sa argumentez pozitia mea( am scris, am simtit cuvantul asta argument de ma inec cat de curand....urati-mi "bafta":tomato:)
Pentru mine Republica este o reprezentare a scocietatii in care proprietatea este fundamentata doar prin munca, merit, nu datorata originii.
Si atunci de ce as alege in locul muncii, harniciei, meritului ... origine, mostenire, lenevie?
Eu consider, ca este unul din cele mai puternice argumente in favoarea republicii si impotriva monarhiei.
Pentru Dvs ce este monarhia? Doar imagine?Comparatii? Comaparatia nu este un argument.
Am recitit@mirela741 asa cum mi-ati recomandat dar nimic ....... doar iubire. Nu va mai cer pentru ca nu veti putea sa imi explicati de ce iubiti monarhia sau de ce o doriti...este precum v-as cere sa-mi spuneti de ce iubiti o iubiti p-aia si nu p ailalta, fara a cadea in penibil...
Sa va traiasca monarhia!
O seara buna!:luck:

Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
ContSters233548, utilizator
anlexia a scris:

Eu republican, Dvs monarhisti.
Mi se pare de bun simt sa argumentez pozitia mea( am scris, am simtit cuvantul asta argument de ma-ncec cat de curand....urati-mi "bafta":tomato:)
Pentru mine Republica este o reprezentare a scocietatii in care proprietatea este fundamentata doar prin munca, merit, nu datorata originii.
Si atunci de ce as alege in locul muncii, harniciei, meritului ... origine, mostenire, lenevie?
Eu consider, ca este unul din cele mai puternice argumente in favoarea republicii si impotriva monarhiei.

da, dar in practica republicana romaneasca de 22 de ani proprietatea (marea proprietate) nu este, nici pe departe, fundamentata pe ce spuneti (pe ce ar trebui)... si e in paguba altora...

adica, ce e la unii (putini), nu mai e la altii (multi)... plus bugetul jefuit... gol... pe minus.

Este dreptul dvs si vi l respect! Asa cum dvs imi respectati dreptul de a fi monarhista!Imi face o deosebita placere sa discutam!:)
Dreptul la proprietate este consfiintit si garantat nu numai in Republica ci si in monarhie. Monarhia nu este lenevie nici mostenire...si eu am invatat la istorie o altfel de istorie..unde erau infierati dusmanii poporului care sugeau sangele acestuia...insa incet incet m am desteptat si am vazut si o alta realitate si nevoia de afi respectat si a pune valorile la locul lor, nevoia de decenta si de respect...si cred ca incet incet si lumea se va destepta. De 20 de ani si poate chiar mai mult daca numaram si 50 de ani de comunism am vazut ce face Republica si clasa politica corupta...valorile chiar au nevoie si simt nevoia reasezarii la locul lor...sa fim cum am fost odata respectati ...si daca a fost nevoie pentru asta de importarea unei familii Regale de origine germana inseamna ca sta in gena poporului roman sa semene discordie si sa nu sa inteleaga...si mai mult ca oricand avem nevoie de un factor de coeziune care dupa parerea mea o reprezinta aceasta solutie...monarhia!
:vishenka:
pentru spiritul dvs de fair-play!
Cu respect @cearls, mataluta ceri unui "adolescent" de 22 de ani sa gandeasca si sa se comporte ca un "batran" de 80, sau peste 100 de ani.

Statutul dumitale social, a fost mostenit de la mama, de la tata, de la cine stie ce rude, de ce grad?
Sunteti apelat in formula "Domnule" ca ati fost nascut Domn?
De ce munciti?
Pentru ca nu aveti incotro sau pentru ca, va place sa munciti pentru Dvs.
Eu una, pentru a nu-mi intrece limita...va salut!
Sa va traiasca monarhia!
O seara buna!

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)