Lucrez de aproape 2 ,5 ani la o firma in cadrul careia indeplinesc mai multe functii si incadrata pe una singura.
In 2008, in raport cu dezvoltarea firmei am solicitat o marire de salariu si banii de concediu de odihna pe anul trecut;m-a amanat in mod repetat,spunandu-mi ca are probleme financiare si inca nu este momentul .
In Septembrie am avut un accident in urma caruia am avut CM 2 luni ,am revenit la servici in Noiembrie si am primit de la angajator o hartie in care ma anunta ca imi desfiinteaza postul si ca ar fi elegant din partea mea sa imi dau demisia .Am refuzat sa semnez hartia si i-am propus sa ma concedieze ;Bineinteles ca a inceput sa ma ameninte iar banii de pe CM a refuzat sa ii predea spunand ca nu are nici o obligatie,sa ma duc la CAS.
presso80:
Dvs. pentru ce ati vrea sa-l dati in judecata pe angajator?
Daca s-a desfiintat locul de munca, prin desfiintarea punctului de lucru, nu veti avea castig de cauza.
Doar pentru ca v-a instiintat prea tarziu, dupa inceperea preavizului. Credeti ca merita deranjul?
In luna octombrie am fost anuntat oficial ca se desfinteaza punctul de lucru pentru a se muta in alt oras. Atunci mi sa spus sa stau linistit ca nu voi ramane fara servici ( firma este un mare hipermarket) . Daca eu as fi plecat in acel moment situatia firmei ar fi fost destul de rea. Aceasta ar fi ramas descoperita . Ceii care ar fi plecat in cealalta loc. trebuiau sa plece la specializare si eu am ramas de multe ori singur sa conduc firma.
Si acum primesc acest preaviz... Intelegeti de ce sunt nervos? Nu stiu cat de repede pot gasi la sfarsit de an un loc de munca. Am familie, credit...Deci chiar nu pot s ma razbun deloc?
Nu este vorba de razbunare.
Ar fi trebuit sa va dati seama ca nu veti fi transferat deoarece nu ati fost la specializare ca si ceilalti, dar ce mai conteaza.
Sigur ca puteti actiona in judecata pentru ca ati fost instintat dupa data inceperii preavizului, astfel ca angajatorul nu a respectat prevederile legale. O dispozitie emisa fara respectarea legii este nula. In afara de aceasta inteleg ca este vorba de concediere colectiva si astfel ca ar fi trebuit sa va ofere un post si sa faca si anunt la AJOFM si ITM in legatura cu concedierile. Acum depinde de modalitatea de concediere a celorlati, legea prevede anumite procente pentru a fi considerata concediere colectiva. Incercati si o reclamatie la ITM pentru ca preavizul nu a fost comunicat la timp.
Eu am primit oferta pt postul din cealalta localitate ( nu in scris) dar am refuzat si in acel moment mi sa spus sa nu-mi fac griji ca se va gasi aici in orasul vecin un post pt mine. Celalat post era destul de departe neputand sa-nmi iau familia cu mine. Dar aveau nevoie de mine si de aia au facut promisiuni. Acum ca pleaca nu-i mai intereseaza. Am luat o mare teapa.
Nu sunteti singurul care luati astfel de tepe. Angajatorul si-a vazut interesul sau, indiferent ca v-a provocat dvs. durere. Asta este capitalismul. Afacerile nu se fac cu inima. Daca un angajator este sentimental, mai devreme sau mai tarziu, da faliment, cu siguranta.
Incercati la ITM sau cu datul in judecata, dar sunt sceptic ca veti realiza ceva convenabil dvs.
Concediere art.65
pirko
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)