avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTARE POST de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTARE POST de catre angajator

Buna ziua,

Lucrez de aproape 2 ,5 ani la o firma in cadrul careia indeplinesc mai multe functii si incadrata pe una singura.
In 2008, in raport cu dezvoltarea firmei am solicitat o marire de salariu si banii de concediu de odihna pe anul trecut;m-a amanat in mod repetat,spunandu-mi ca are probleme financiare si inca nu este momentul .
In Septembrie am avut un accident in urma caruia am avut CM 2 luni ,am revenit la servici in Noiembrie si am primit de la angajator o hartie in care ma anunta ca imi desfiinteaza postul si ca ar fi elegant din partea mea sa imi dau demisia .Am refuzat sa semnez hartia si i-am propus sa ma concedieze ;Bineinteles ca a inceput sa ma ameninte iar banii de pe CM a refuzat sa ii predea spunand ca nu are nici o obligatie,sa ma duc la CAS.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi

Cu stima
Laura:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 6 Martie 2009
Daca in decizie nu este mentionat termenul de preaviz, iar din decizie nu rezulta indirect ca s-a acordat acest preaviz (ceva de genul, decizia incheiata in ziua de 10 iar CIM inceteaza in data de 31), aveti dreptul sa contestati decizia in termen de 30 de zile de la comunicare la Instanta de judecata. Deci daca decizia nu prevede preavizul este ilegala.
De asemenea , mama dumneavoastra trebuie sa beneficieze de cel putin un salariu compensator.
Va multumesc pentru raspuns!
Trebuie sa beneficieze si de plata c.v zilelor de concediu de odihna neefectuate in 2008 si 2009?
In cat timp trebuie sa acorde angajatorul aceste drepturi ?
Multumesc!
Da , in conformitate cu prevederile codului muncii, la incetarea contractului individual de munca, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani. In mod normal , aceste drepturi se acorda la lichidare, adica inainte de a pleca din unitate. dar nu este aceasta o regula, partile pot sa hotarasca o alta data sau pana la un anumit termen.
Buna ziua

referitor la dovada orele suplimentare in instanta ,pot sa ma folosesc de e-mail-urile trimise de pe firma , in care se dovedeste prezenta mea
sau nu este legal?

va multumesc

cu stima
Laura
Pot fi luate in considerare si aceste e-mail-uri pentru a dovedi prezenta dvs la munca peste orele de program. Insa pe langa acestea ar trebui sa existe si un pontaj al acestor ore suplimentare.

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)