avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTARE POST de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTARE POST de catre angajator

Buna ziua,

Lucrez de aproape 2 ,5 ani la o firma in cadrul careia indeplinesc mai multe functii si incadrata pe una singura.
In 2008, in raport cu dezvoltarea firmei am solicitat o marire de salariu si banii de concediu de odihna pe anul trecut;m-a amanat in mod repetat,spunandu-mi ca are probleme financiare si inca nu este momentul .
In Septembrie am avut un accident in urma caruia am avut CM 2 luni ,am revenit la servici in Noiembrie si am primit de la angajator o hartie in care ma anunta ca imi desfiinteaza postul si ca ar fi elegant din partea mea sa imi dau demisia .Am refuzat sa semnez hartia si i-am propus sa ma concedieze ;Bineinteles ca a inceput sa ma ameninte iar banii de pe CM a refuzat sa ii predea spunand ca nu are nici o obligatie,sa ma duc la CAS.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi

Cu stima
Laura:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 6 Martie 2009
presso80 a scris:

Eu am primit oferta pt postul din cealalta localitate ( nu in scris) dar am refuzat si in acel moment mi sa spus sa nu-mi fac griji ca se va gasi aici in orasul vecin un post pt mine. Celalat post era destul de departe neputand sa-nmi iau familia cu mine. Dar aveau nevoie de mine si de aia au facut promisiuni. Acum ca pleaca nu-i mai intereseaza. Am luat o mare teapa.

In final nu prea mai inteleg, daca ati refuzat un post care este problema?
Stiati de concediere, ati refuzat post, si vreti sa va razbunati : DE CE??????????????
Acum sincer va asteptati ca patronul sa va caute servici?????????????? nu ati facut demersuri sa va gasiti singur si acum nu mai stiti cum sa faceti????????????
Incercati sa vorbiti cu angajatorul si poate postul oferit mai este disponibil daca acum vad ca sunteti dispus sa il acceptati. Nu conteaza daca v-a dat preaviz va poate inca angaja in alta localitate daca mai doreste............
Buna seara

Revin cu aceasta problema#-o care imi da batai de cap

S-au terminat cele 20 de zile de preaviz,am fost la birou sa imi iau carnetul de munca si banii datorati si am avut supriza ca ,din nou, ma conditioneaze, ca imi va preda carnetul si bani datorati (fara contravaloarea concediului de odihna)daca ii semnez un document prin care firma si-a achitat toate datoriile fata de mine ,adica fara plata concediului de odihna.,
Ce sa fac,sa renunt?:(( (m-a amenintat ca are relatii )

Va multumesc
Laura
Depuneti o sesizare la ITM sau deschideti direct o actiune in instanta, daca tot refuza sa va elibereze carnetul de munca si sa va dea banii pentru CO neeefctuat.
Nu semnati niciun act de asemenea natura .... in caz ca gasiti un nou loc de munca, dati o declaratie ca aveti carnet de munca care se afla la fostul angajator si pe care o sa-l prezentati intr-un anumit termen.
Am depus sesizare la ITM(l-am anuntat pe angajator,asa am obtinut banii care reprezentau contravaloarea concediului medical)nu a sosit nici un raspuns(au trecut doar 25 de zile)

Initial,pe 03.11.08,cand am sosit din Concediu medical mi-a comunicat ca trebuie sa imi dau demisia,cu amenintari si m-a dat afara,nu m-a lasat sa intru in firma;L-AM ANUNTAT CA AM DEPUS UN MEMORIU LA ITM SI A DECIS SA IMI DESFIINTEZE POSTUL SI CA MA VA CONCEDIA,DECIZIE PE CARE A TRECUT-O CU O DATA ANTERIOARA CELEI IN CARE AM LUAT LA CUNOSTIINTA a trecut data de 03.11.2008 ,desi data in care eu am luat la cunostiinta in scris, de aceasta decizie este data de 10.11.08(am trecut pe aceasta decizie ca eu am luat la cunostiinta, pe data reala 10.11.08)
Pot sa introduc actiune pt anularea acestei decizii?
Preavizul de 20 de zile curge de la data de 03.11.2008 sau data reala de 10.11.08?
termenul de 30 de zile pt actiune in instanta, incepe sa curga de la data de 03.11.08 sau 10.11.08?

Va multumesc pt sfaturi

Cu stima
Laura

Termenul de contestatie curge de la data luarii la cunostinta (data comunicarii deciziei)... in speta, 10.11.2008 ... ultima zi in care mai puteti depune contestatie este 10.12.2008.
Decizia trebuia emisa dupa expirarea termenului de preaviz (20 de zile lucratoare) si nu inainte.

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)