avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTARE POST de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTARE POST de catre angajator

Buna ziua,

Lucrez de aproape 2 ,5 ani la o firma in cadrul careia indeplinesc mai multe functii si incadrata pe una singura.
In 2008, in raport cu dezvoltarea firmei am solicitat o marire de salariu si banii de concediu de odihna pe anul trecut;m-a amanat in mod repetat,spunandu-mi ca are probleme financiare si inca nu este momentul .
In Septembrie am avut un accident in urma caruia am avut CM 2 luni ,am revenit la servici in Noiembrie si am primit de la angajator o hartie in care ma anunta ca imi desfiinteaza postul si ca ar fi elegant din partea mea sa imi dau demisia .Am refuzat sa semnez hartia si i-am propus sa ma concedieze ;Bineinteles ca a inceput sa ma ameninte iar banii de pe CM a refuzat sa ii predea spunand ca nu are nici o obligatie,sa ma duc la CAS.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi

Cu stima
Laura:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 6 Martie 2009
Buna ziua

Am primit de la ITM raspuns in ceea ce priveste sesizarea mea catre ei ,care m-a uimit:((
-apare o decizie de incetare cu un alt nr de inregistrare din data de 02.12.2008 care a fost depusa la ITM,desi eu am primit o decizie de pe data de 03.11.2008,nu aceasta trebuia sa fie inregistrata la ITM?::(
-ca mi-au fost platite concediile de odihna,inclusiv pe acest an ,ca apar pe statele de plata,desi eu am primi doar salariul?
-nu isi respecta decizia prin care mi-a desfiintat postul,imi spune ca imi plateste doar preavizul daca ii semnez un document prin care renunt la orice datorie pe care o au fata de mine,:((
ce sa fac?
In acesta singura solutie pentru a vi se face dreptate este sa introduceti o actiune in instanta. Aveti grija ca deciziile de incetare a c.i.m se depun la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea lor ....
De exemplu, este posibil ca c.i.m. sa inceteze la data de 01.11.2008 , iar decizia sa fie emisa la data de de 10 decembrie 2008.
Revin cu aceasta problema

Am introdus actiune de contestare a deciziei de concediere,in care am solicitat anularea acesteia,plata salariiilor,plata CO neefectuat,plata orelor suplimentare si despagubiri egale cu salarii(nu am precizat o valoare)
A fost admisa actiunea dar mi s-au cerut urmatoarele:
-sa precizez perioada in care am prestat orele suplimentare,cate ore am efectuat zilnic si modul de calcul al sumei solicitate(eu am precizat doar o suma) cum procedez?trebuie facuta in scris sau pot si verbal,este necesara o procedura speciala?
-despagubirile egale cu salariile retinute, sa le solicit separat de plata salariilor,sau sa le las la aprecierea instantei?

Va multumesc pentru ajutorul dvs

Cu stima
Laura :)
Precizati perioada in care ati efectuat ore suplimentare, numarul acestora si calculul de plata al sumei solicitate. De exemplu, in perioada 01.01.2008 - 01.03.2008 am efectuat 40 de ore suplimentare, pentru care solicit plata sumei in cuantum de ..... (efectuati calculul raportat la salariul pe care-l aveti).

Puteti lasa la aprecierea instantei acordarea acestor despagubiri, exista insa si varianta ca instanta sa nu vi le acorde.
Buna ziua!
As dori sa primesc si eu putin ajutor din partea dumneavoastra!
Mamei mele i s-a desfiintat locul de munca conform art 65 alin 1 din codul muncii; pe decizie scrie doar faptul ca i se inceteaza contractul de munca conform art 65 alin 1 fara a fi trecut un preaviz la care zic eu are dreptul .Din cate am mai citit, Codul muncii spune asa: Art. 73. - (1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare;
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină î n mod
obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
"c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţ i, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul
concedierilor colective;" ( Legea 94/2007)
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să
opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
Este valabila aceasta decizie???
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)