Angelinne a scris:
Si eu inclin sa cred ca vinzatorul ar trebui sa poata recupera banii de la stat./..nu stiu cum am putea noi ca persoane fizice sa facem acest lucru...cui ar trebui sa ne adresam???
Am mai scris mai sus cui sa va adresati - statului. Vanzatorul nu are de ce sa poata cere aceste sume, deoarece nu i se cuvin! Cumparatorul are de recuperat bani, nu vanzatorul. Vanzatorul e total lipsit de interes si o asemenea actiune ar fi respinsa din prima.
Angelinne a scris:
Si eu anul acesta in vara ar trebui sa merg la notar....nu stiu insa daca vinzatorul deja a apucat sa platesca TVA-ul de anul trecut la stat cind practic am incheiat eu integral contravaloarea ap
Cu siguranta a platit. Mai cititi prima pagina a topicului, am explicat deja cand se face decontul de TVA.
Angelinne a scris:
oare el isi va putea recupera de la stat inapoi banii ca sa mi dea mie in momentul semnarii la notar???
El a facut decontul aferent sumei platite de dvs, ceea ce inseamna ca TVA-ul platit de dvs a ajuns la stat. Prin urmare nu vad de unde ar avea vanzatorul sa va dea bani inapoi.
blumy a scris:
Obtin pina la urma ceva bani inapoi, sau datorita cursului valutar..ajung sa platesc mai mult?
Va rog sa cititi cele 12 pagini de discutii, cred ca o sa aflat raspunsul macar in parte.
pyter2009 a scris:
SA FIE CLAR ODATA PENTRU TOTDEAUNA.[...]
Da, sa fie: conform regulamentului de postare postarile trebuie bazate pe argumente. Nu ati adus niciun argument in sprijinul celor afirmate, asa incat va rog sa ne explicati (i) cum se poate calcula TVA cu un curs diferit de cel de la momentul aplicarii cotei si (ii) pe ce baza e vanzatorul obligat sa restituie vreun TVA.
pyter2009 a scris:
Nu te intereseaza ca el a platit deja TVA de 19% statului deoarece el isi va recupera acea diferenta.
Cum? Nu de alta dar decontul functioneaza pe principiul TVA incasat - TVA platit . Daca vanzatorul a incasat 19% la avans si i-a decontat cu TVA-ul aferent cheltuielilor sale, cum face acum decont astfel incat sa recupereze o suma pe care a primit-o cu mult inainte de perioada fiscala?