Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva (19%). Pana acum am platit in jur de 30% din valoare conform ratelor specificate in antecontract. Intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta prin care se stabileste tva de 5% pt locuintele noi inseamna ca pretul din antecontract trebuie recalculat cu tva de 5%? Mentionez ca as indeplini toate conditiile legale pentru a beneficia de cota redusa.
As fi vrut si eu sa fie doar un simplu zvon. Obiectivul meu nu este dezinformarea ci doar informarea. Fratele meu a asistat la aceasta intalnire, el ocupand o functie de consilier in cadrul unuia dintre cele doua partide. A vazut prezentarea respectiva si m-a sunat imediat sa-mi spuna de aceasta masura. Stiu ca s-au facut diverse simulari la Min. Finantelor (inca de la sfarsitul anului trecut) si ca decizia este deja luata. Mai ramane doar sa fie pusa in aplicare. Si eu sper sa fie cat mai tarziu, ca sa ma incadrez, insa nu am primit foarte multe sanse de reusita.
Si inca o precizare. Va rog sa sunati la ministerul finantelor si sa-i intrebati pe cei de acolo daca vor anula 5%. Veti avea surpriza sa vi se spuna ca se discuta zilele astea despre asa ceva.
Eu aveam aceste informatii inca de acum o luna cand am scris prima data pe acest forum (verificati si veti gasi aceeasi problematica).
Ce rost avea sa inventez asa ceva? In conditiile in care cele doua partide au tot avut negocieri pe diverse teme in aceste zile, s-a discutat si aceasta problema. Nu orice informatie pe care nu o detineti este o dezinformare.
Ce mi se pare ciudat e ca nu a aparut nimic in presa....si crede-ma ar fi trebuit sa apara....nu stiu zic si eu.In afara de asta nu prea vad motivul. Stiu ca aceasta masura a fost luat exact pentru a stimula vanzarea apartamentelor.Deci nu vad de ce ar anula ordonanta.
referitor la eliminarea cotei de 5% a tva-ului despre care scrii ca ai aflat as avea si eu rugamintea sa afli daca poti si sa ne spui si noua cand ar urma sa fie publicata in MO si data de la care ar intra in vigoare.
In aprilie 2008 s-a realizat un antecontract de v-c iar in noiembrie 2008 contractul de v-c in sine. In 11 Dec.2008 am primit extras de carte funciara pt. informare precum si admiterea cererii cu privire la imobilul inscris in cf......sa se intabuleze dreptul de proprietate, cu titlu de drept cumparare in favoarea ....mea. Ap. a fost achitat in intregime la incheirea contractului v-c, urmand sa fie predat in conditiile stabilite la data de 26.11.2008..
Tin sa mentionez ca nu am receptionat inca apartamentul deoarece lucrarile mentionate in contract nu sunt inca finalizate, nu am semnat pv de predare-primire.
Considerati ca ma incadrez in clauzele OUG 200/2008 pt a depune cererea si a primi tva-ul?
Problema cu tva 5%
xpcalin
Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)