Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva (19%). Pana acum am platit in jur de 30% din valoare conform ratelor specificate in antecontract. Intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta prin care se stabileste tva de 5% pt locuintele noi inseamna ca pretul din antecontract trebuie recalculat cu tva de 5%? Mentionez ca as indeplini toate conditiile legale pentru a beneficia de cota redusa.
OUG 200/2008 se aplica numai de la 15 dec 2008, nu si pentru livrari de imobile efectuate anterior. Livrarea inseamna momentul transmiterii proprietatii.
Puteti sa-l actionati in judecata pentru imbogatire fara justa cauza. "Riscul afacerii" de care v-a vorbit nu exista, iar daca crestea TVA la 23% cu siguranta ar fi trebuit sa platiti mai mult!
Problema cu tva 5%
xpcalin
Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)