avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA 5% pentru locuinte noi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA 5% pentru locuinte noi

Buna ziua,

Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva (19%). Pana acum am platit in jur de 30% din valoare conform ratelor specificate in antecontract. Intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta prin care se stabileste tva de 5% pt locuintele noi inseamna ca pretul din antecontract trebuie recalculat cu tva de 5%? Mentionez ca as indeplini toate conditiile legale pentru a beneficia de cota redusa.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:42, 22 Aprilie 2011
Ce atributie ar avea protectia consumatorului in opinia dvs?
Apropo: potrivit regulamentului de postare, opiniile prezentate trebuie justificate :)
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Ma voi duce si la OPC in cazul in care vor refuza sa refactureze cu TVA 5% dar am indoieli ca in afara de a-mi inregistra o sesizare vor face ceva in acest sens...
As avea o intrebare de ordin tehnic...de data asta legata de taxele notariale ( ca sper ca voi ajunge si la notar )...
De ce taxa notariala se calculeaza la valoarea cu TVA a apartamentului dupa care si la aceasta se adauga TVA ...
Ce plus de valoare a adus notarul taxandu-mi valoare cu TVA a apartamentului ?
Am fost la compania de constructii....mi-au zis ca vom semna CVC intr-o luna. Le-am explicat ca as dori refacturare cu 5%. Nu au refuzat ...au zis doar ca imi vor da un raspuns clar dupa ce vor discuta cu juristul si directorul economic si daca lor nu le aduce nici un prejudiciu atunci o sa o faca. Mi-au precizat ca ei nu fac cerere de rambursare TVA ca ei au tot timpul de platit TVA...Cam asta a fost ...
Cred ca e o greseala a notarului (am observat si eu o data), puneti-i in vedere care e valoarea fara TVA si cat e TVA si discutati cu el. Nu se calculeaza taxe de carte funciara si onorariu notarial raportat la TVA-ul aferent pretului.

Alte discuții în legătură

Problema cu tva 5% xpcalin xpcalin Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)
Avans tva 19%, tva apartament 5% laura.n01 laura.n01 Buna ziua! Am următoarea situație: în 2020 am făcut antecontract cu dezvoltatorul pentru un apartament in valoare de 122.000€, fără TVA. Avansul ... (vezi toată discuția)
Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)