avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea devine obligatorie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea devine obligatorie?

devine obligatorie?
[ link extern ]

acordul de mediere facut de avocat...conduce la restituirea t j t?
Informarea cu privire la mediere este gratuita conform legii, deci nu se pune problema de vanzare a pv de informare.
In alta ordine de idei este gresit sa crezi ca poti merge cu acelasi pv de informare la mai multe procese deoarece pv de informare se elibereaza partilor aflate in disputa. Cu alte cuvinte pv de informare este semnat de parti si mediator.....nu se face pv de informare pt fiecare parte separat.
Scrie undeva in lege ca partile sunt obligate sa mearga impreuna pentru informare la acelasi mediator?
Nu scrie dar in cazul in care se prezinta o singura parte la informare mediatorul trebuie sa invite si cealalta parte la informare si in functie de raspunsul pe care-l primeste va incheia pv (asa procedez eu in acest moment). Pana la sfarsitul lunii vor aparea pe site-ul Consiliului de mediere mai multe informatii privind pv de informare si procedura de incheiere a acestuia in conformitate cu modificarile Legii privind medierea ce intra in vigoare la 1 octombrie.
In litigile de munca in care actiunea trebui formulata in termen de 30 sau 45 de zile,....obligata de a face dovada informarii asupra avantajelor medierii este lipsita de sens... As vrea sa vad angajatorul care revoca o decizie de sanctionare disciplnara dupa ce a efectuat toata prcedura prealabila emiterii deciziei prevazuta de Codul muncii !!!

Raman la pararea ca este un non sens aceasta obligatie de a face dovada asupra informarii cu privire avantajele mediere.....

De asemenea aceasta informare asupra avantajelor medierii este si a fost facuta prin mediatizarea de catre instantele de judecata . Orice avocat poate face aceasta informare catre client.


Cred ca prevederea legala in acest sens este fara obiect si este si neconstitutionala ... va creea numai obligatia de plata pentru justitiabil.

Medierea ca modalitate de solutionare a unui litigiu nu este viabila deocamdata la noi.

Cred ca ca dupa ce s-a cheltuit mult si s-au autorizat multi mediatori - acestia nu prea au obiectul muncii.....
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
viorell2004, utilizator
Medierea nu este obligatorie ,dar informarea despre mediere este obligatorie. Acordul de mediere nu poate fi intocmit decat de catre un mediator autorizat .

Alte discuții în legătură

Obligativitatea medierii...avantaje si dezavantaje Nicolae Dediu Nicolae Dediu Ca sa functioneze medierea noi mediatorii trebuie sa facem medieri! Toti mediatorii suntem de acord cu acest punct. Mai departe parerile sunt impartite ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Emitere certificat de informare sau nu? Ramona24 Ramona24 In situatia in care acum informarea nu mai este obligatorie, 1.dc partile se prezinta , dar nu ajung la intelegere, in afara de procesul verbal de ... (vezi toată discuția)