legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
Buna ziua
Puteti detalia mai mult cazul dumneavoatra stimata cassy respectiv in ce baza i-a fost confiscat imobilul fostului proprietar si daca cumparatorul a fost de buna credinta?
Sunt intr-o situatie similara in rolul proprietarului in baza legii 112, si as fi interesata in cazul dumneavoastra cum s-a procedat?
Ati epuizat toate caile de atac?
raspuns pentru ASKIM3GET
in speta mea imobilul a fost confiscat conform D 92/1950 si da, cumparatorul a fost considerat ca fiind de buna credinta.
din punct de vedere cai de atac, am spus intr-un post mai sus ca a fost respins apelul.....urmeaza recursul. adica raspunsul la intrebarea 3 este nu, nu am epuizat inca toate caile de atac. mai departe nu stiu ce va fi....o sa constat. multumesc celor care au avut timpul si rabdarea necasare pt a se apleca si asupra acestui subiect pt ca am observat ca in general nu prea se vorbeste despre "case nationalizate".
Da intr-adevar problema caselor nationalizate este foarte sensibila. Poate ca au fost cazuri in care s-au facut fraude dar si cazuri de cumparatori de buna credinta carora le-au fost luate casele si au ajuns in strada.
Eu sunt in situatia de mai sus in sensul ca am cumparat de buna credinta stiind ca statul are un titlu, iar acum risc sa ajung in strada. Am ajuns cu procesul la stadiul de apel si prima data a castigat fostul proprietar.
Nu inteleg totusi, aceasta Lege 1/2009 ne ajuta in vreun fel pe cei aflati in proces in cazul revendicarii pe dreptul comun prin compararea titlurilor de proprietate?
Multumesc pentru pareri si sa ne ajute Dumnezeu sa nu ajungem in strada.
O zi buna
am sentimentul ca L 1/2009 nu serveste la nimic din ce am constat pana acum.....si ma refer strict la solutia din cauza mea care a fost pronuntata dupa publicarea in MO a L 1/2009.Dar d-vs fiind inca in apel mai aveti timp sa readministrati probe daca e cazul...eu in curand voi fi in recurs !!!