avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare decizie concediere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare decizie concediere

Daca instanta a anulat concedierea unui administrator care si-a dat demisia la cercetarea disciplinara , trebuie sa-l reangajez pe post si sa dau afara actualul administrator care este corect si muncitor.,sau se accepta demisia celui care a fost cercetat?Mentionez ca vechiul administrator a fost concediat cu doua luni inainte de expirarea contractului de munca.Multumesc.
Bine, daca instanta prin solutia pronuntata obliga asociatia sa-l repuna pe fostul administrator in functie, conformati-va acestei decizii. Incepand de maine 1 martie 2013 este administrator, stabilindu-i prin fisa postului sarcinile concrete... Nu-i dati casieria pe mana ca aveti tot dreptul sa stabiliti ca administratorul sa faca partea tehnica si/sau contabila, fara a fi obligatoriu sa preia si casieria.
lasati-l sa munceasca, puneti-l la treaba, constatati ca nu-si indeplineste atributiunile, aplicati codul muncii si desfaceti-i contractul de munca.
Sau repuneti-l in functie si apoi intr-o sedinta de comitet decideti desfiintarea postului de administrator si preluarea atributiunilor de catre 3 membri ai comitetului. Orice angajator poate desfiinta un post. Salariatul poate avea drept de somaj in acest caz...
Mai sunt si alte metode daca omul nu intelege ca nu mai puteti lucra cu el.
Aveti dreptate.Nu ma exprim pe intelesul tuturor. Salariatul, cand a venit la cercetarea disciplinara , si-a dat demisia.Cercetarea fiind demarata s-a mers in continuare pe ea,dar s-a inregistrat si demisia.Acum solutia instantei spune ca trebuie sa-i platim despagubirile salariale de la momentul demiterii prin desfacerea contractului de munca . Dar nu s-a luat in calcul faptul ca el era demisionar la data la care s-a emis decizia.Eu consider ca daca si-a dat demisia ,nu am de ce sa-i platesc salariile.Contractul lui s-ar fi incheiat dupa doua luni de la emiterea deciziei .Daca nu era demisia, trebuia sa-i platesc doua salarii, dar asa? Gandesc bine sau aberez?
Suntem doar in faza de solutie, nu am primit comunicarea cu motivatiile,dar sper ca in motivatii se fac doar precizari detaliate pe continutul solutiei.Nu poate interveni alta obligatie judecatoreasca.In solutie scrie ca se anuleaza decizia,obliga angajatorul la plata despagubirilor salariale de la data deciziei pana la momentul pronuntarii solutiei.Daca asa trebuie sa fac,fara a se tine cont de demisie,desi a fost depusa la dosar,este avantajos sa fii dat afara pe motive disciplinare. Se gaseste oricand o neregula in procedura de concediere.si cel care a absentat repetat de la serviciu,nu si-a indeplinit atributiunile,etc,e repus in drepturi si mai primeste si bani. Iar asociatia prejudiciata trebuie sa plateasca.Sper sa nu fie adevarat ce spun.
Nici eu nu prea am inteles de la inceput, apoi dupa ce ati venit cu amanunte, mi-am mai revenit...
In momentul in care din motive serioase v-ati gandit sa-l sanctionati pe administrator pentru incalcarea anumitor prevederi din Regulamentul Intern (aveti grija, sa aveti acest document) - si aici inca mai am o nelamurire: incalcarea disciplinara era asa de grava incat presupunea desfacerea disciplinara a CIM? S-au admin-ul de la sine s-a gandit sa-si scrie demisia pentru a nu mai continua demersurile cu cercetarea disciplinara?
Ma rog, din practica, pot sa va spun ca intr-adevar in asemenea situatii, cercetarea disciplinara se poate opri, demisia - ca act de vointa unilateral al salariatului se inregistreaza si functie de prev. CIM, acesta mai poate lucra 10-15 zile pana dvs. gasiti un nou administrator pe care il angajati. Daca in aceasta perioada salariatul lipseste nemotivat, este un element foarte bun in favoarea asociatiei. Dvs. stiti mai bine cum a fost situatia.
Deci prin demisie, incepand cu data... omul nu mai vine la serviciu si incepand cu aceeasi data nu mai primeste salariu. Ar fi bine sa apelati la un avocat care sa va indrume, chiar in acest stadiu.
In alta ordine de idei, dvs. nu trebuie sa va speriati atat de tare de solutia tribunalului. Poate nu ati fost bine reprezentati in proces. De obicei in astfel de cazuri tribunalul da solutii in favoarea angajatului daca angajatorul nu si-a motivat bine decizia de desfacere a CIM.
Eu personal as fi procedat la solutia cea mai usoara: desfacerea CIM ca urmare a cererei de demisie a salariatului incepand cu data solicitata de acesta. Ramanea la decizia conducerii as. prop. daca mai trebuia sa faca serviciu cele 15 zile prevazute in CIM sau nu.
Continuand cercetarea disciplinara v-at complicat si ca drept dovada sunteti pe cale sa pierdeti in Tribunalul muncii. Aici ori o faci ca la carte si castigi, ori incerci alta solutie, mai simpla si-l lasi sa plece... Ca ii vei desface CIM disciplinar, nu mai are nici-o relevanta pentru angajator. Inainte se mai scria in cartea de munca felul in care i s-a desfacut CIM salariatului, dar acum ce importanta mai are cand cartile de munca nu mai exista?
Repet, apelati la sfaturile unui avocat. Succes!
elga50 a scris:

Si cum au concediat pe cineva care-si daduse demisia, deci nu mai muncea in acea asociatie?


Este discutabil ... intrucat sunt mai multe posibilitati si trebuie luate in calcul mai multe aspecte , data depunerii demisiei, daca este cu sau fara preaviz, data sedintei comisiei de disciplina, data finalizarii cercetarii disciplinare etc...

@ stel
In functie de ce am postat in acest mesaj ... daca puteti sa ne dati aceste detalii va putem spune care era solutia pentru dvs ... si postati-ne corect ce a pronuntat instanta de judecata ....

Alte discuții în legătură

Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Administrator de bloc - cercetat disciplinar babysee babysee Ce parere aveti despre cercetarea disciplinara prealabila a administratorului unui asociatii de proprietari in conf. cu prev. art. 267 alin 1 C. ... (vezi toată discuția)
Zile preaviz nerespectate Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna ziua! o persoana angajata cu CIM pe timp nedeterm cu 15 zile de preaviz in caz de demisie(cim 2009,fara alt act aditional),isi depune demisia dar nu ... (vezi toată discuția)