avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare decizie concediere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare decizie concediere

Daca instanta a anulat concedierea unui administrator care si-a dat demisia la cercetarea disciplinara , trebuie sa-l reangajez pe post si sa dau afara actualul administrator care este corect si muncitor.,sau se accepta demisia celui care a fost cercetat?Mentionez ca vechiul administrator a fost concediat cu doua luni inainte de expirarea contractului de munca.Multumesc.
Mai desprindem inca un amanunt si anume ca administratorul dumneavoastra avea contract de munca pe o perioada determinata iar acesta expira peste 2 luni (decembrie 2011).
Si eu cred ca in recurs instanta va corecta si va lua o decizie corecta. Chiar daca ar fi sa va oblige la plata salariilor, acestea se vor plati doar pentru cele doua luni pe care le mai avea conform CIM si nu pana astazi.
Apoi nu vad de ce trebuie reangajat acum!!!
Probabil ca instanta de fond nu a fost "indrumata" de dumneavoastra cu privire la demisie si la caracterul temporar al CIM.
Daca instanta a constatat ca nu s-au respectat clauzele contractului, codul muncii..., corect ar fi sa va sanctioneze prin a va obliga la repunerea in drepturi doar pentru cele doua luni si nu mai mult. Eventul sa suportati cheltuieli de judecata daca au fost facute si cerute de fostul administrator si ceva dobanzi legale aplicate la suma neachitata pe cele doua luni.
Asa este.Era angajat pe perioada determinata.Instanta a fost pusa la curent cu acest lucru,precum si cu alte inscrisuri pe care le-am depus la dosar.Printre acestea si demisia lui pe care a depus-o la cercetarea disciplinara.Eu va intreb daca, fiind depusa si inregistrata aceasta demisie,mai este corect sa fie asociatia obligata la plata celor doua salarii pe ultimele doua luni.? Cum sa dau salariu unui salariat care era in demisie?
stel a scris:
Printre acestea si demisia lui pe care a depus-o la cercetarea disciplinara.

Poate reusiti in recurs sa obtineti anularea hotararii de fond. Va sugerez sa nu mai folositi propozitia citat. Omul si-a depus demisia si-aceasta a fost inregistrata la asociatie si nu la cercetarea disciplinara. Conform legii demisia nu trebuie motivata. A specificat cumva ca-si da demisia pentru a scapa de cercetarea disciplinara sau pentru ca cercetarea disciplinara sa inceteze?
Putea sa-si dea demisia indiferent ca se declansa sau nu o cercetare disciplinara, o expertiza contabila, o ancheta sau era luat la rost de proprietari sau pleca in Africa.
Simplu: si-a dat demisia.

Aveti dreptate.M=am conformat in legatura cu exprimarea fata de depunerea demisiei.Eu precizam imprejurarile doar ca sa reiasa ca demisia este legala,este inregistrata si totusi nu s-a tinut cont de ea de catre judecator.Sper sa se corecteze acest lucru la recurs.
As putea sa reprezint asociatia in proces,la recurs,in calitate de presedinte,fara a mai plati avocat? Nu este vina locatarilor ca s-a produs aceasta eroare.S-au pot delega un alt locatar sa apere asociatia la recurs? Va multumesc cu mult respect pentru informatii.
1. Nu intelegeti ca instanta nu are nicio legatura cu demisia depusa ... obiectul actiunii a fost contestarea deciziei de concediere ... sunt doua operatiuni total distincte , iar instanta nu poate judeca ceea ce nu s-a solicitat ..

2. Da, puteti reprezenta asociatia la proces in calitate de presedinte al acesteia ... aveti grija la motivarea recursului intrucat instanta nu poate acorda mai mult decāt s-a cerut (plus petita).

Alte discuții în legătură

Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Administrator de bloc - cercetat disciplinar babysee babysee Ce parere aveti despre cercetarea disciplinara prealabila a administratorului unui asociatii de proprietari in conf. cu prev. art. 267 alin 1 C. ... (vezi toată discuția)
Zile preaviz nerespectate Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna ziua! o persoana angajata cu CIM pe timp nedeterm cu 15 zile de preaviz in caz de demisie(cim 2009,fara alt act aditional),isi depune demisia dar nu ... (vezi toată discuția)