avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare decizie concediere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare decizie concediere

Daca instanta a anulat concedierea unui administrator care si-a dat demisia la cercetarea disciplinara , trebuie sa-l reangajez pe post si sa dau afara actualul administrator care este corect si muncitor.,sau se accepta demisia celui care a fost cercetat?Mentionez ca vechiul administrator a fost concediat cu doua luni inainte de expirarea contractului de munca.Multumesc.
Motivele concedierii erau - absente nemotivate repetate, neindeplinirea sarcinilor de serviciu,greseli la repartizarea cheltuielilor,lipsa de interes,jignirea membrilor asociatiei etc.S-a facut un referat al cenzorului care sta la baza concedierii, dar se pare ca undeva s-a gresit, de vreme ce instanta a anulat decizia. Eu sunt nelamurita de ce nu a pomenit nimic in solutie de demisia pe care salariatul a dat-o la cercetarea disciplinara.Aceasta a fost inregistrata ,dar comitetul a decis sa se mearga in continuare cu cercetarea.Aveti dreptate,ne-am complicat, dar consider ca daca el era in demisie,chiar daca s-a anulat decizia ,instanta trebuia sa ia in calcul demisia ,care era depusa la dosar.Grija mea este ca la recurs trebuie sa atacam decizia instantei de a plati salariatului salarii ,desi era in demisie.

Demisia nu avea preaviz.A fost scrisa in graba ,cand a vazut ca treaba e serioasa cu cercetarea disciplinara.Nu s-a mai prezentat la servciu de la demisie,iar contractul lui se incheia dupa doua luni.Stiu ca la recurs nu se admit martori,dar sper sa revenim asupra demisiei care era la dosar.Data demisiei era 11.10.2011,iar a deciziei 13.10.2011.Avea registrul de corespondenta la el,si-a inregistrat singur demisia cu doua zile mai devreme,dar nu a dat-o nimanui pana nu a vazut ca se ingroase gluma.Atunci a dat-o la cercetarea disciplinara.Cred ca aceasta demisie ne ajuta sa nu fim obligati sa-i platim cele doua luni care mai erau pana la incheierea contractului..14 cecembrie2011.Va multumesc mult pentru lamuririle pretioase pe care mi le acordati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Adriantot, moderator
Instanta nu avea cum sa ia in calcul demisia, incat persoana a atacat decizia respectiva de concediere .... prin urmare, demisia putea invocata daca era fara preaviz si s-a continuat cercetarea disciplinara sau cu preaviz , dar cercetarea s-a terminat dupa expirarea preavizului.

Anuland decizia de concediere instanta a decis repunerea partilor in situatia anterioara concedierii si plata salariilor pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti ...

Unde ati citit dvs ca daca o persoana isi da demisia nu mai primeste salariul pentru munca prestata pana la data incetarii c.i.m.?
demisia a fost data pe 11.10,cercetarea s-a incheiat pe 13.10. nu a fost niciun preaviz , situatia anterioara la care ne intoarce instanta este demisia .In cazul acesta ii platesc cele doua salarii? Cum sa platesc salariul unui demisionar? El avea contract pana in 14 .12 si a fost concediat cu doua luni mai devreme.Demisia , deasemeni, a fost data cu doua luni mai devreme.
Salariile se platesc pana la data pronuntari hotararii ..... prin urmare, greseala este a dvs , trebuia sa luati in considerae demisia si sa se renunte la cercetarea disciplinara ...

De asemenea, pe cererea de demisie , angajatorul trebuie sa puna rezolutia cu sau fara preaviz , astfel incat sa se stie daca se efectueaza sau nu preaviz.

Nu are nicio legatura cand si-a dat demisia .... putea sa si-o dea si dupa o zi de activitate sau chiar cu o zi inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat ...

Hotararea instantei de judecata contine o eroare care trebuie indreptata urgent ... ..
asta am vrut sa aud.Este vorba de o eroare pe care trebuie sa o corectez ,dar numai la recurs.Mai urgent nu cred ca pot.Sper sa reusim .

Salariile se platesc pana la data pronuntarii hotararii, pentru contract pe perioada nedeterminata,sau chiar si in cazul nostru.Platesc salarii si dupa expirarea contractului, doar pentru ca a anulat instanta decizia de concediere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Administrator de bloc - cercetat disciplinar babysee babysee Ce parere aveti despre cercetarea disciplinara prealabila a administratorului unui asociatii de proprietari in conf. cu prev. art. 267 alin 1 C. ... (vezi toată discuția)
Zile preaviz nerespectate Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna ziua! o persoana angajata cu CIM pe timp nedeterm cu 15 zile de preaviz in caz de demisie(cim 2009,fara alt act aditional),isi depune demisia dar nu ... (vezi toată discuția)