Tatăl are dreptul potrivit instanței să-l ia pe minor la domiciliul său de 2 ori pe săptămână sau în weekend. De ce ar trebui ca acel domiciliu să fie bătut în cuie prin hotărârea judecătorească
Stimate domn avocat, aveti dreptate , are dreptul sa-l ia
la domiciliul sau.
DOMICÍLIU ~i n. Loc în care locuiește cineva în permanență și
în mod legal. [Sil. -ci-liu] /<lat. domicilium, fr. domicile
Sursa: NODEX (2002)
LOCÁȚIE, locații, s. f. ---------. 3.
Un loc anume, precis determinat. [Var.: locațiúne s. f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis, engl. location.
Art.496 Cod Civil
5) Părintele la care copilul nu locuieşte în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuinţa acestuia. Instanţa de tutelă poate limita exerciţiul acestui drept, dacă aceasta este în interesul superior al copilului.
Legea, respectiv art.496 Cod Civil face vorbire clar despre un domiciliu, clar definit in DEX ca fiind locul unde cineva locuieste statornic in mod legal, asta fiind si spiritul legii, care impune
ancheta psihosociala la domiciliul parintilor, pentru a se constata fara partinire modul de viata al parintilor.
A se cere ancheta psihosociala la adrese ale prietenilor, cumetrilor, cunostintelor care nici nu cunosc persoanele care urmeaza "a fi gazduite", vorba vine, este contrar spiritului si literei legii si este clar ca cel care cere asa ceva, are ceva de ascuns.
Mai mult, daca locuitorii de la acea adresa se sustrag anchetei psihosociale, este absurd, (sa fim blanzi, aici este vorba de exercitarea cu reavointa a profesiei din partea judecatorului), ca acesta sa ceara reclamantului
sa demonstreze refuzul acelora de gazduire :-/
Ce demonstratie vrea in plus decat refuzul de a fi primiti in casa a celor de la Autoritatea Tutelara, in repetate randuri?
Locatia poate fi si un cazinou, si un cort pe varf de munte, dar si o gura de canal.
Daca eu primesc o asemenea hotarare, voi cere prin Ordonanta presedintiala Ancheta psihosociala la toate locatiile din Romania, sa vad daca corespund gazduirii unui minor cu parintele vizitator. :D
Sincer, ca sa ramanem in domeniul absurdului, eu nu pot demonstra refuzul Regelui Mihai de a ma primi in concediu la Castelul Peles si nici refuzul domnului Iliescu de a-mi petrece vacanta la Scrovistea.
Nu am refuzul niciunei din milioanele de gospodarii din Romania de a ma gazdui ...