Patrick_ a scris:
Nu confundați situația victimei unei infracțiuni cu situația „victimei” unei persoane „amenințate” cu exercitarea unei drept - în speță „amenințarea” de a sesiza OPC-ul sau presa.
În primul caz e șantaj, iar în cel de-al doilea nu e nimic penal. Vedeți jurisprudența și doctrina în această materie.
Pai conform domnului avocat Lascoschi nici un primul caz nu este infractiune...
Si presa nu este institutie publica abilitata pentru a putea fi "sesizata", este doar un mijloc de expunere,dupa parerea mea prejudiciabila chiar in situatia de fata.
Adică dacă cineva vă „amenință” că vă face sesizare la poliție pentru că ați dat muzica mai tare și în schimb vă cere o sumă de bani pentru a nu face sesizarea (la poliție sau la un ziar), este șantaj? ;)
NU,nu este santaj,asa cum am spus in cel putin 2 postari,"amenintarea" cu sesizarea la politie nu este amenintare in sens penal deci nici santaj nu poate fi.De la aceasta regula exista si exceptii,una din exceptii am exemplificat-o printr-o decizie a unei Curti de Apel.
Vă asigur că nici un procuror nu ar dispune începerea UP pentru așa ceva.
De acord cu dvs. in aceasta privinta doar ca nu sunt de acord cu temeiul de NUP.Eu zic ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, dvs. probabil sustineti ca nu sunt intrunite elementele constitutive.