dontuirina a scris:
.. dumneavoastra nu puteti sa-i faceti contract pentru norma de 8 ore intelegand ca are deja un astfel de contract. Salariul mimin pe economie de la 1 februarie 2013 este de 750 ron pentru 8 ore, rezultand 93,75 ron/ora.
Eu stiu ca o persoana poate fi angajata cu CIM la mai multi angajatori cu norma intreaga si nu neaparat cu norma partiala. Cunoasteti o reglementarea care sa prevada altfel?
Apoi daca salariul minim este de 750 ron, acesta este salariul pentru o luna si nu pentru o zi de munca de 8 ore asa ca nu are cum sa castige un salariat angajat cu salariul minim pe economie suma de 93,75 ron/ora. Ar insemna 750 lei/zi si vreo 16000 lei pe luna, adica vreo 3500 euro/luna...
@sanda65 a scris:
Am cautat in lege 230 si in hg 1588 dar nu am gasit nicaieri ca un admin trebuie sa intogmeasca si sa dapuna revisalul
Sigur ca in L 230/2007 si HG 1588/2007 nu scrie de revisal pentru un motiv foarte simplu: in 2007 cand a intrat in vigoare aceasta legislatie pentru asociatiile de proprietari nu exista "revisalul".
Totusi, daca cititi cu atentie legislatia invocata de dumneavoastra o sa gasiti ca administratorul poate indeplini activitatile tehnice, contabile si de casierie. Apoi faptul ca evidenta contabila se tine conform legislatiei contabile, in partida simpla sau in partida dubla asa cum hotaraste adunarea generala.
Asa ca administratorul poate sa depuna declaratiile la finate, revisalul, poate face situatia soldurilor si sa o depuna semestrial la primarie..., in functie de fisa postului.
Da, persoanele juridice cu volum mare de activitate, care au personal numeros pot, ori sunt obligate, sa angajeze casieri, contabili, economisti, specialisti in resurse umane, sefi servicii, sefi birouri..., pot face compartimente de marketing, de publicitate, cabinet medical...
Dar pentru asociatiile de proprietari este suficient sa avem ceea ce prevede L 230/2007 si HG 1588/2007, adica presedinte, comitet executiv, cenzor, administrator.
Timp de 10 ani am administrat o societate comerciala cu 10-12 angajati in permanenta si an ade an mai plecau 2-3, angajam altii 2-3 oameni cu CIM si credeti-ma ca nu mi-a cerut nimeni sa angajez specialist in resurse umane, in protectia muncii..., salariatii fiind angajati legal, beneficiind de concedii de odihna, de concedii medicale, de concedii de crestere a copiilor, de subventii de la stat ca absolventi sau someri s.a.m.d.
Nici un CIM nu a fost vreodata "declarat NUL DE DREPT" cum spuneti dumneavoastra.