Pop_Marcel a scris:
Doar pt ca ne numim asociatie de proprietari trebuie sa facem zeci de declaratii lunare si o multime de impozite..sincer, poate sunt eu mai incuiat, dar unde e avantajul??
Nu este vorba de cineva incuiat ci doar ca nu stiti cum sa rezolvati problema si de aceea intrebati aici pe forum iar impreuna cu noi va lamuriti.
Va sugerez cum sa functioneze asociatie de proprietari fara declaratii lunare, fara salarii, fara taxe si impozite... si cu cheltuieli minime.
Nu angajati pe nimeni.
Alegeti comitetul executiv in adunarea generala. Membrii comitetului executiv, au conform legii posibilitatea sa preia atributinile administratorului: administrarea tehnica, contabilitatea si casieria. Alegeti si un cenzor din asociatie. Acestia pot lucra fara sa-i platiti si aveti "zero" cheltuieli de personal, "zero" taxe si impozite pe veniturile salariale sau asimilate salariilor.
Curatenia se poate mentine prin roatatie: fiecare familie cate o saptamana sau o luna fara a fi platiti pentru asta.
Cred ca singurul document ce se depune este situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv ce poate fi intocmita de presedinte si cenzor si care se depune semestrial la primarie, fara costuri.
Daca-mi scapa ceva, rog pe cei cu experienta sa completeze.
Unde-i avantajul existentei asociatiei?
Sunt cateva avantaje:
- puteti incheia contracte cu furnizorii de servicii si ultilitati: apa, energie electrica, lift, salubritate, reparatii...
- discutati orice problema in mod organizat in adunarea generala si in comitet si-o rezolvati conform legislatiei
- discutati cu cei din serviciul asociatii din primarie de pe pozitia de asociatie de proprietari si nu ca proprietari neorganizati...
- puteti beneficia de programul de reabilitate
- puteti lua masuri impotriva unui restantier in conformitate cu legea, instituind privilegiu imobiliar, somandu-l, chemandu-l in judecata...
.....