Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis nu este ceea ce vreau eu..... asadar vreau sa plec. Trebuie sa urmez pasii standard in cazul unei demisii ( depunerea demisiei, preavizul de 15 zile calendaristice) sau fiind in perioada de proba se poate proceda si altfel. Mentionez ca mi s-a facut un contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni.
Am niste nelamuriri si scriu aici in speranta ca la dumneavoastra le voi gasi.
Sunt angajat, deocamdata in perioada de proba de pe data de 09/08/2007, prin contract de munca individual, pe perioada nedeterminata. Am facut analize medicale, am fost la medicina muncii urmand a mi se face carte de munca. Intentionez ca pe data de 25/09 a.c. sa anunt ca de pe 26 nu ma voi mai prezenta la locul de munca si doresc inchiderea contractului de munca.
In acest caz, angajatorul cum poate reactiona? Eu presupun ca poate sa fie ceva amiabil sau nu. Intrebarea mea aceasta era: ma poate sicana, sau ce pot pati, avand in vedere ca anunt ca de ziua urmatoare nu mai vreau sa lucrez. Se aplica regula cu anuntul cu inainte de 15 zile si aca da ar fi indicat sa anunt intentiile mele de pe data de 10?
Sunt mai multe variante:
1. Iti depui demisia apoi lucrezi inca 15 zile in preaviz
2. Iti depui demisia si angajatorul iti desface contractul de munca cu aceeasi data renuntand la perioada de preaviz.
3. Discuti cu angajatorul sa iti desfaca contractul de munca cu acordul partilor
4. La sfarsitul perioadei de proba, printr-o notificare anunti angajatorul ca nu doresti sa continui activitatea.
5. Iti depui demisia si nu respecti obligatia ta de a presta munca pe perioada preavizului, caz in care iti va desface contractul de munca dar cu un alt articol :D
Multumesc pentru raspunsul prompt domnule abcdeadi !
Ce credeti ca ar fi corect sa fac? Credeti ca e destul de fair ca pe data de 25 sa anunt frumos ca din ziua urmatoare nu am sa ma mai prezint la locul de munca? Avand in vedere ca 25 e zi de plata, mi-e frica, daca anunt dinainte ca doresc sa plec pe data de 24 sa nu-mi gaseasca nu stiu ce chichita sa ma concedieze si sa nu ma mai plateasca.
Din punct de vedere legal, el ma poate trimite in judecata sau ceva de genul? Asta ma interesa cel mai mult!
Nu are niciun motiv sa te dea in judecata.
Ai un exemplar de contract semnat de tine si de angajator? (trebuie sa aiba si stampila ITM-uli cu nr de inregistrare)