Am hotarat la nivel de scara sa renuntam la repartitoarele de incalzire. Avand in vedere ca avem contracte individuale semnate in anul 2005, am redactat notificarile de reziliere si am rugat agentul economic sa le inregistreze. Am primit un raspuns foarte ciudat si anume ca Asociatia de Proprietari a incheiat un contract colectiv cu agentul economic pe o perioada mai mare si astfel, nu putem renunta la repartitoare fara acordul asociatiei de proprietari. Mai mult, sustin ca acele contracte individuale initiale nu sunt legale fiind greseala lor ca le-au incheiat. Cu toate acestea, am insistat sa imi inregistreze notificare de reziliere. Va rog sa ma ajutati cu acel contract colectiv. Puteti sa imi raspundeti in ce masura acel contract este legal atat timp cat nu s-a discutat despre incheierea lui in nicio Adunare Generala si totodata, exista in paralel contracte individuale (noi platind pentru acele repartitoare). Ce pot face pe mai departe pt. a ma asigura ca agentul economic nu se amesteca in calculul energiei termice? Multumesc anticipat.
Numai ca firma, calculand caldura (dupa ce indecsi???) emite si o factura pentru comisionul de calcul. Aici e problema. O putea asociatia sa imparta caldura dupa cum doreste, dar trebuie sa plateasca calculul efectuat.
Mai corect este sa le spuna: ramanem in contract, dar cateva luni nu vom da la calcul pentru ca vrem sa verificam cum e si fara repartitoare. Firma nu va calcula pentru ca nu i se vor mai da indecsii, deci nu-si va lua nici comisionul, asociatia isi va imparti factura cum crede de cuviinta....si lucrurile stau calme.
Asa s-a si intamplat. La cererea noastra, in baza tabelului nominal cu cei 80% care nu mai doresc repartitoare, asociatia a notificat firma cu privire la rezilierea contractului. Referitor la calorifere, cu totii le avem pe cele vechi de fonta iar elementii sunt egali ca numar (s-a verificat zilele acestea). Noi suntem multumiti :)
Stimate doamne, stimati domni,
Ma bucur ca s-a reusit rezilierea acelui contract.
Din pacate, noi NU am reusit. INCA!
Am mai scris despre necazul nostru.
Suntem scara C dintr-un bloc cu 3 scari, fiecare cu 15 apartamente.
Au avut loc 2 adunari generale pe scara, ultima pe intreaga Asociatie, toate finalizate cu Procese Verbale de Reziliere a Contractului. (Incheiat pe intreaga asociatie dar aplicat doar ptr scara C!) Precizare: scara A nu are repartitoare, scara B are repartitoare montate cu firma I, iar noi cu firma T. Deciziile au fost luate cu majoritate, de fiecare data, in scris, cu semnatura: 9 din 12 prezenti, 8 din 13 prezenti, 10 din 15 la ultima Adunare Generala.
Presedintele Asociatiei, domiciliat la scara B se opune din rasputeri (de ce ?) sa notifice firma T despre decizia noastra de a se rezilia contractul cu firma T.
Ei bine, am dat in judecata Asoc de Proprietari ptr ducerea la indeplinire a Hotararilor noastre, INSA JUDECATORIA CONSTANTA A GASIT DE CUVIINTA SA RESPINGA ACTIUNEA NOASTRA ! Asteptam cu mare interes Hotararea scrisa, dar mai ales MOTIVELE ! Sa fie o coincidenta faptul ca presedintele are sora avocat in Bucuresti, iar Jucatoarea care a respins actiunea este tot din Bucuresti ? Nu pot sa cred, Justitia in Romania este impartiala.
O singura precizare trebuie sa fac, concreta pentru ca sa intelegeti frauda: ptr 63 mp utili la scara A (pausal) in luna Noiembrie 2013 s-au calculat si afisat 185 lei de plata cheltuieli caldura. Tot Noiembrie 2013, dar la scara C pentru mine si inca 2 aptr (cei care am initiat actiunea in Justitie) au fost "calculate" si afisate urmatoarele cheltuieli ale caldurii: 408, 388 si 413 lei ptr aceeasi 63 MP utili incalziti!
NU AM EFECTUAT MODIFICARI ALE INSTALATIEI TERMICE DE INCALZIRE ALE CELOR 3 APARTAMENTE.
O COLOANA VERTICALA ESTE DIN POLIPROPILENA, O ALTA COLOANA ESTE ACOPERITA CU RIGIPS.
TOATE CELE 3 APARTAMENTE SUNT IZOLATE TERMIC PE EXTERIOR CU POLISTIREN.
Sa fie vorba despre rea-vointa din partea firmei T ? Ajutat de o "cartita" din cadrul AP ?
Sa faca economii cei care doresc, da, sunt de acord, dar sa ma lase pe mine sa platesc maximul de caldura care poate fi oferit de instalatia termica proiectata a blocului ! Sunt de acord cu 185 lei, cu 200 lei. Dar cu 413 lei NU POT FI DE ACORD.
Doamna Sarah, va rog sa ne luati si pe noi alaturi ca martori, exemple, ca motive ale actiunii ce o veti initia catre Avocatul Poporului.
Doamna darida, haideti sa dam curs sfaturilor doamnei elga50 si sa ne adresam Institutiilor abilitate a verifica ANRSC si Ordinele emise de catre acestia. k=1,1 x ... de unde a aparut acest k ? In piata de legume-fructe exista aparate de masura, ca sa platim cinstit 1 kg de mere. Pe cand aici, exista o Lege care imi impune sa folosesc aparate FARA UNITATE DE MASURA ! Mai apoi desi avem MAJORITATE de voturi apare un Judecator care imi respinge actiunea. Ridicol, am impresia ca traiesc un vis urat. De fapt chiar il traiesc. Din 2005.
@Babic
Daca dvs impreuna cu ceilalti 9 care nu doresc repartitoare, le-ati fi scos, nu ati mai avea factura de 400 de lei la caldura.
Totalul de plata pentru caldura este acelasi, si este dictat doar consumurile reale la nivel de scara. Firma de calcul doar repartizeaza acest total proprietarilor.
Fapatul ca celor fara repartitoare li se considera un consum maxim + inca 10%, acel coeficient -1.2 - pe care il mentionati, nu mai are importanta cand in asociatie raman 10 fara repartitoare.
Da, cei 10 vor avea de plata mai mult fata de cei 5 cu repartitoare, insa fiind multi fara, acea majorare nu mai inseamna mare lucru. Se imparte acelasi total.
Din punctul meu de vedere as fi fericit ca sa fiu in situatia dvs, sa renunte si la mine in bloc 10 proprietari la repartitoare; chiar daca contractul ramane in continuare valid, si se va aplica modul de calcul cu repartitoare.
Nu cred ca are vreun sens sa va indreptati inspre ANRSC. In cazul de fata este un un simplu contract la care majoritatea proprietarilor din scara vor sa renunte insa conducerea asocatiei nu ia act de optiunea proprietarilor. Puteti sa depundeti plangere la primaria cu privire la acest aspect.