avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Povestea unui spital fantoma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Povestea unui spital fantoma

O policlinica din buricul Bucurestiului isi pacaleste constant pacientii oferind servicii medicale de urgenta... false. Managerul policlinicii a dotat unitatea cu ambulante de ultimul tip si aparatura de specialitate. Ceea ce i-a lipsit au fost insa au fost medicii urgentisti, care nu s-au prezentat sa ocupe vreun post. Perspicace, managerul i-a transformat in urgentisti pe medicii de familie, care nu au pregatire in acest domeniu. Mai corect spus acestia sunt obligati sa practice ilegal o specialitate pe care nu o au si nu o cunosc. Alternativa e concedierea. Situatia e tensionata. Medicii sunt stresati de consecintele pe care le poate avea o asemenea stare de fapt. Ce se poate face in cazul unei tragedii?

Daca un pacient moare intr-o asemenea ambulanta-fantoma cazul ajunge in prima faza pe masa Colegiului Medicilor. Insa ce verdict poate da Colegiul Medicilor? Poti acuza un medic ginecolog ca nu a facut o extractie dentara? Cum se poate apara insa un medic intr-un proces penal, in care este intrebat ce a cautat acolo?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
Pixelut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pixelut , utilizator 14:36, 2 Aprilie 2009
Formulati sesizari cu amanuntele pe care le cunoasteti despre activitatea ilicita a managerului atat catre conducerea Ministerului Sanatatii cat si catre Ministerul Public.Mentionati ca medicii sunt siliti sa efectueze servicii neconforme cu pregatirea lor, impotriva vointei lor.Aratati ca managerul face intelegeri prin nerespectarea legii cu Casa de Asigurari.Mergeti cu memoriu care sa cuprinda aspectele sesizate de dvs.in audienta la conducerea Ministerului Sanatatii.Semnati cat mai multi dintre angajati si inregistrati oficial cererile.Anuntati din nou presa si atasati la memorii si sesizari articolele din presa.Daca aveti cum anuntati mai multe televiziuni centrale si ziare de mare tiraj si incercati sa tconvocati, cat mai multi dintre dvs. o conferinta de presa.Aceasta dupa sesizarea Ministerului Sanatatii si a Ministerului Public
Da, ceva in genul oilor care duc petitie lupului. Putinele procese care au inceput zac ingropate de ani buni. In momentul de fata oamenii sunt interesati sa-si salveze propria piele, iar santajul e singurul argument pe care il au la indemana in momentul de fata. Nimeni nu doreste aceasta stare de fapt.
Daca e "cu bube”, cum spuneti, si un proces nu pare sa mearga (asa ati scris, ca sunt "ingropate), atunci de ce credeti ca ar merge acuzatia de santaj? E vorba tot de un proces, in final...
Mai scriam pe undeva ca fara a lua taurul de coarne si a renunta la confortul personal nu putem schimba ceva ce pare bine consolidat, dar considerat total neadecvat.

Faceti plangere penala managerului, pe motiv ca instiga la comiterea de infractiuni: medici de familie obligati sa lucreze pe ambulanta, ca "medici de urgenta” (argumentati in plangere de ce aceasta constituie infractiune)... Demarati procedura plangerii penale si vedeti ce se intampla. Poate intelege managerul ca medicii nu se joaca...
Eventual, puneti mana de la mana (desi ar trebui sa faca asta reprezentantii sindicatului – doar se platesc ceva cotizatii) si contactati o "casa de avocatura”... Pe forum e posibil ca cei care au cunostinta despre o rezolvare favorabila medicilor sa nu citeasca aceste mesaje ale dv...
Dincolo de aceste aspecte, credeti ca respectivul manager chiar va concedia medicii? Are el singur "puterea” de a o face? In asemenea caz va ramane fara medici total, nu doar in cazul ambulantelor...
Sindicatul chiar nu are un cuvant de spus?
Pixelut a scris:

Da, ceva in genul oilor care duc petitie lupului. Putinele procese care au inceput zac ingropate de ani buni. In momentul de fata oamenii sunt interesati sa-si salveze propria piele, iar santajul e singurul argument pe care il au la indemana in momentul de fata. Nimeni nu doreste aceasta stare de fapt.

Pentru a obtine dreptatea de care aveti nevoie,acestea sunt singurele dvs.arme..Altele,din nefericire,nu aveti !.Mergeti cu petitiile pana" in panzele albe".Se va gasi cineva sa va dea dreptate,pentru ca se pare ,ca aveti.Angajati,daca aveti posibilitati,un aparator sa va fructifice cu profesionalism sanseleDaca suntei filiati la un sibdicat solicitati ajutorul acestuia,daca nu incercati sa va afiliati si incerctati sa conditionati,desi nu este prea corect aflierea de nesitatea acordarii ajutorului.Liderii sindicali,daca vor sa va ajute ,au influenta la conducerile unor institutii,mai ales asupra celor de ramura:(
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Am inteles si parcursul, dar nu asta era intrebarea mea. Exista doua probleme diferite: cea colectiva si cea individuala. Necazul este ca cea colectiva, chiar inceputa, poate dura ani de zile. Din cate cunosc inceputul unui proces nu poate inlocui o sentinta, insemnand ca buboiul se va sparge doar la sfarsit, cand instanta se va pronunta. Problema pusa in discutie era cu totul alta: ce se intampla daca pana la demontarea sistemului unora sau mai multor nevinovati li se deschid procese penale, unde vor fi obligati sa-si justifice faptele? Si nu ma refer la culpa medicala, ci la situatia de a presta fara autorizatie, mai pe romaneste ce pot raspunde la intrebarea: Ce cautai acolo? Cu alte cuvinte daca dam sah regelui nu inseamna ca ii dam si mat, insa ce putem face pentru bietii pioni?

As dori sa mai mentionez ca nu sunt direct implicat, ci doar pun o intrebare pentru un prieten care pur si simplu n-a avut curaj sa posteze de unul singur pe site. Raspunsul dumneavoastra poate avea un efect detensionant.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Pixelut, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiografia buclucasa. cui ii apartine ? noiklosa noiklosa Buna seara, Fac oficiul sa caut aici o rezolvare a unei discutii care a aparut intr-un cerc de amici si cunostinte. In mod clar, aspectul legal conteaza si ... (vezi toată discuția)
Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva medicului de familie Adriana0780 Adriana0780 Unde pot depune plângere împotriva medicului de familie cu un comp lipsit de resp fata de pacientii cu urgnete si sarcina cu avort spontan. ( si-a blocat ... (vezi toată discuția)