adi8 a scris:
radulescua86 a scris:
am tot stat aseara si m-am gandit ce dreacului am facut de am pikat la procedura
am luat foaia cu subiectele pe care am primit-o si pe care am scris cateceva din barem si am analizat-o, am luat cartile le-am citit cu atentie, am luat cartile cu subiectele (daca stiti au scos 5 carti la cele 5 materii...de cacat cartile) am fost exigenta intruchipata si tot nu mi-a iesit mai putin de 6.
dupa aceea m-am gandit de ce oare au facut examenul asta atat de greu, pt ca tot ceea ce se primeste dupa promovare, asa cum am mai spus, este o strangere de mana si "succesuri". eu am gasit o varianta meschina si greu de acceptat
am fost "jertifit", cum spunea o colega aici, pentru fii, nepoti si rudele lor apropiate care urmeaza la anul sau peste 2 ani sa sustina examen si ca sa usureze la acea data examenul va trebui sa aiba in spate un trecut dureros in care sa spuna> "Uitati ce dur a fost examenul, nnu ne putem permite sa mai fie asha, este o meserie liberara, trebuie sa usuram conditiile de intrare"; poate gresesc si sper sa fie asha.
o alta varianta pe care am gasit-o la fel de plauzibila este ca pe multi dintre consilierii ce au votat anul acesta au fost grav afectati de criza, nu mai au clienti cu nemiluita, nu mai au venituri substantiale...si pe cine sa se razbune...ca doar nu pe clientul si asha saracit de taxele statale si atunci ce au spus lasa-i dreacu pe langa ca si asa suntem multi si nu mai avem clienti, dat fiind cunoscuta situatia ca un stagiar nu va avea onorariile unui avocat cu vechime, ci cu mult mai mici, dar si aceasta varianta ma dezgusta; imi este mila de scartarii care au titulatura de avocat definitiv si care sunt muritori de foame cu eticheta, caci eticheta costa (stim asta de la vedetele mondene).
examenul din acest an in care am sustinut eu, dar si din ultimii doi ani cand o prietena draga a dat examen, primadata l-a pikat ca nu are scrisul frumos, asta la Pitesti caand fiecare barou corecta singur lucrarile, dar si anul trecut cand din varii motive ea a luat 4,25 la civil si 8 si 9 la restul, iar la corectura a primit doar 25 de sutimi, iar colegul caruia ii suflase ia 6 cu felicitari si din prima....nu pot sa spun decat ca ma alatur dezgustului unanim exprimat aici, iar orice masura veti considera ca va trebui luata voi fi alaturi de dvs, in diferent ca voi trece sau nu la contestatie
cu stima
Ai dreptate. Nu stiu daca cei ce corecteaza se uita pe acest forum, nu cred ca ii intereseaza. Dar, la un asemenea examen, sa notezi la o singura materie - nota bene - cu nota mica un candidat care la restul materiilor ti-a facut peste 7 - si pt cine a invatat ....7, 8, 9 sunt note mari, (e un examen greu, cu multe subiecte de tocit..)..mi se pare bataie de joc..de ex..cum poti sa ai nota mare la civil si mica la procedura civila?, nu prea este logic. Este doar logica faptului ca nu ai avut ..sustinere.
Sunt total de acord, eu am picat exact la ce nu ma asteptam adica la penal, am baremul acasa si trebuia sa iau minim 7.85.
Am stat si m-am tot gandit sa ajung la o explicatie, dar degeaba..si incep sa ajung la concluzia ca in ziua de azi totul se bazeaza pe doua lucruri: relatii si bani. Stai si inveti si te chinui pentru ceva ce-ti place si vrei sa faci toata viata, eu cel putin asta-mi doresc, si te duci la examen entuziasmat si plin de incredere intr-un sistem si la sfarsit cand ar trebui sa-ti primesti roadele muncii, primesti in schimb o palma din partea sistemului, trezeste-te nu ai ce cauta daca nu ai pile, rude si alte cele necesare. Si atunci ma intreb eu: la ce bun toate astea? ca sa te darami psihic si moral din cauza unora care pur si simplu isi bat joc de munca ta. Eu cel putin merg pana-n panzele albe, e dreptul meu sa-mi apar munca si onoarea. Nu va lasati nici voi ceilalti dezamagiti. Luptati, asta nu va poate lua nimeni.