avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Buna dimineata! In cea mai mare parte sunt de acord cu voi, cu durerile voastre (poate pt ca si eu am fost in situatia voastra, dar la definitivat). Am scris prin pg anterioare povestioara mea (cu happy-end - Slava Domnului). Mi-as fi dorit sa fi fost in comisia de corectura, i-as trece pe toti cei care in limita bunului-simt au tratat subiectele toate; insa sunt o avocata intre atatea alte mii, care nu are nici o "pila" la Barou pt a intra in astfel de jocuri. Cei care au intrat si care vor intra in aceasta frumoasa profesie, cine v-au fost supraveghetori la examen (si tot ei va vor fi si la definitivat) :happy: ... nimeni altcineva decat simplii angajati ai Baroului, secretare, IT-isti, casiere, etc. Niste arogante si in viata de zi cu zi, nu numai la examen/e. Uneori (cand vad ce fel de note se dau) incep sa cred ca tot astia corecteaza, altfel, un avocat cu experienta nu poate da astfel de calificative (cine a luat intre 1-2 pot sa inteleg ca a dat inapoi foaia doar su subiectele fara sa scrie nici macar un cuvant) iar intre 2 - 5 cat de cat a buchisit niste prostii). Eu as organiza totusi exam de admitere, dar oral... as pune 2-3 intrebari din materie si "pa" ; insa la definitivat se face cu adevarat trierea. Acolo e lucrarea proprie, cunoasti-scrii, nu cunosti - nu scrii. Iar acolo nu se permite sa vina cineva cu vb "a copiat dupa mine" , cine lasa sa se copieze dupa el la definitivat, inseamna ca e prost (scuze de cuvant) cel ce lasa, nu cel ce copiaza. Pe cand la admitere, nu prea se poate dovedi copiatul ..pt ca e pura teorie...mai schimbi putin topica (daca stii cum) si gata, nimeni nu te banuieste.
Cineva a intrebat daca se pot face contestatiile pe acelasi formular :DA.
App. stimate coleg Raduleascu A (pp) incearca sa nu incluzi pe toti avocatii definitivi in categoria "scartari"; pt ca desi sunt av. def. deplang soarta atator sute (mii -in tara) de posibili viitori avoacati, lasati pe dinafara! Multumesc pt intelegere.
Pentru mine este cel putin hilar:stunned: faptul ca lucrarile noastre sunt corectate de avocati#-o Stau stramb....si ma intreb drept???? Cum poate fi obiectiv lupul :hm: la oi :giggle:?
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
chiar nu vrea nimeni sa mearga mai departe............... asteptam asa linistiti rezultatul contestatiilor , ca sa avem aceeasi surpriza ca si la examen???????????? hai sa facem ceva pt dreptul nostru si pt munca noastra.... sa nu-i mai lasam sa-si bata si a doua oara joc de noi.... cei care stiu ca au scris si ca meritau sa ia examenul, hai sa facem ceva pana la solutionarea contestatiilor!!!!!!!!!!!!!!! nu pot sa ma lupt singura cu ei, trebuie sa fim un grup cat de mic de candidati !!!!!!!!!!!! mai e cineva care nu mai vrea sa se lase calcat in picioare??????????????/ astept un mesaj !!!!
candidat

2009-09-23 20:40
din punctul meu de vedere, rezultatele sunt cat se poate de corecte. haideti sa ne amintiti cine sunt absolventii de drept... cati dintre ei merita diploma de licenta? stim f bine cum se obtin noteleprin facultati si la licenta. IN SFARSIT EXAMEN SERIOS LA BAROU BUCURESTI. felicitari tuturor celor care au invatat. rezultatele arata exact realitatea. cel mult 1/3 din absolventi merita diploma de jurist.

Priviti si va minunati...asta am gasit "scotocind" pe net dupa diverse treburi d-ale mele. Probabil ca dl. candidat e vreunul cu "sustinere" si din acete motive a promovat si la fel de bine i se pare just acest examen.
XDIANAX : Comentariul tau e ucigator! :happy: App. de cine ar trebui lucrarile corectate?! Nu de d-nii avocati? Preferi de personalul "auxiliar" al baroului?! :strambatura: Pt ca si eu ma tot uit :O de cand s-au afisat notele voastre si incep sa cred ca de ei (pers. "auxiliar") v-au fost corectate (cele cu note pana in max 6). Si dupa parerea mea (fara suparare) ... lupul poate fi obiectiv la oi (altfel n-ar fi luat nici cei care au luat). In plus din fiecare comisie de corectura (civil / pena/ proc.civ/ proc.pen - pt ca anula asta le-ati dat separat) fac parte cate 2 avocati (iar, in contestatie 3). De aici si discrepantele atat de mari intre notari.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
adi8 a scris:

radulescua86 a scris:

am tot stat aseara si m-am gandit ce dreacului am facut de am pikat la procedura
am luat foaia cu subiectele pe care am primit-o si pe care am scris cateceva din barem si am analizat-o, am luat cartile le-am citit cu atentie, am luat cartile cu subiectele (daca stiti au scos 5 carti la cele 5 materii...de cacat cartile) am fost exigenta intruchipata si tot nu mi-a iesit mai putin de 6.
dupa aceea m-am gandit de ce oare au facut examenul asta atat de greu, pt ca tot ceea ce se primeste dupa promovare, asa cum am mai spus, este o strangere de mana si "succesuri". eu am gasit o varianta meschina si greu de acceptat
am fost "jertifit", cum spunea o colega aici, pentru fii, nepoti si rudele lor apropiate care urmeaza la anul sau peste 2 ani sa sustina examen si ca sa usureze la acea data examenul va trebui sa aiba in spate un trecut dureros in care sa spuna> "Uitati ce dur a fost examenul, nnu ne putem permite sa mai fie asha, este o meserie liberara, trebuie sa usuram conditiile de intrare"; poate gresesc si sper sa fie asha.
o alta varianta pe care am gasit-o la fel de plauzibila este ca pe multi dintre consilierii ce au votat anul acesta au fost grav afectati de criza, nu mai au clienti cu nemiluita, nu mai au venituri substantiale...si pe cine sa se razbune...ca doar nu pe clientul si asha saracit de taxele statale si atunci ce au spus lasa-i dreacu pe langa ca si asa suntem multi si nu mai avem clienti, dat fiind cunoscuta situatia ca un stagiar nu va avea onorariile unui avocat cu vechime, ci cu mult mai mici, dar si aceasta varianta ma dezgusta; imi este mila de scartarii care au titulatura de avocat definitiv si care sunt muritori de foame cu eticheta, caci eticheta costa (stim asta de la vedetele mondene).
examenul din acest an in care am sustinut eu, dar si din ultimii doi ani cand o prietena draga a dat examen, primadata l-a pikat ca nu are scrisul frumos, asta la Pitesti caand fiecare barou corecta singur lucrarile, dar si anul trecut cand din varii motive ea a luat 4,25 la civil si 8 si 9 la restul, iar la corectura a primit doar 25 de sutimi, iar colegul caruia ii suflase ia 6 cu felicitari si din prima....nu pot sa spun decat ca ma alatur dezgustului unanim exprimat aici, iar orice masura veti considera ca va trebui luata voi fi alaturi de dvs, in diferent ca voi trece sau nu la contestatie

cu stima

Ai dreptate. Nu stiu daca cei ce corecteaza se uita pe acest forum, nu cred ca ii intereseaza. Dar, la un asemenea examen, sa notezi la o singura materie - nota bene - cu nota mica un candidat care la restul materiilor ti-a facut peste 7 - si pt cine a invatat ....7, 8, 9 sunt note mari, (e un examen greu, cu multe subiecte de tocit..)..mi se pare bataie de joc..de ex..cum poti sa ai nota mare la civil si mica la procedura civila?, nu prea este logic. Este doar logica faptului ca nu ai avut ..sustinere.

Sunt total de acord, eu am picat exact la ce nu ma asteptam adica la penal, am baremul acasa si trebuia sa iau minim 7.85.
Am stat si m-am tot gandit sa ajung la o explicatie, dar degeaba..si incep sa ajung la concluzia ca in ziua de azi totul se bazeaza pe doua lucruri: relatii si bani. Stai si inveti si te chinui pentru ceva ce-ti place si vrei sa faci toata viata, eu cel putin asta-mi doresc, si te duci la examen entuziasmat si plin de incredere intr-un sistem si la sfarsit cand ar trebui sa-ti primesti roadele muncii, primesti in schimb o palma din partea sistemului, trezeste-te nu ai ce cauta daca nu ai pile, rude si alte cele necesare. Si atunci ma intreb eu: la ce bun toate astea? ca sa te darami psihic si moral din cauza unora care pur si simplu isi bat joc de munca ta. Eu cel putin merg pana-n panzele albe, e dreptul meu sa-mi apar munca si onoarea. Nu va lasati nici voi ceilalti dezamagiti. Luptati, asta nu va poate lua nimeni.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)