avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
ideea e ca in entitati (srl-e, tari) bine organizate romanii sunt oameni ca oricare altii din europa... sau din canada, america... si sunt multi, multi... milioane multe...

restu', cei ramasi ,INCA, in romania, ce-ati vrea sa faca?

de ce aruncati vina pe ei? ca sunt oameni exact ca aia plecati!

de unde pana unde sunt ei "raspunzatori" pentru falimentul romaniei?

sunt ei raspunzatori ca, la modu' concret, un cuplu de stupizi (basescu - ponta, astazi, ieri a fost alt cuplu, mane va fi alt cuplu, tot de stupizi, evident) le da legi aiurea, le cheltuie banii (bugetul) aiurea, ii indatoreaza aiurea, le baga taxe si impozite de-i cocoseaza, tot aiurea, desigur... ???

pai asa, va repet, un director prost (stupid) de srl ajuns in faliment poate arunca vina (ii face raspunzatori) pe angajati ca ... nu muncesc (stau si 'njura):))

ar fi aceeasi treaba.

nota:

romania a fost o entitate (tara) bine (normala, in randul lumii) organizata pana in 1947.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
lee_vue, utilizator
lee_vue a scris:

Tocmai că nu sunt ca ăia plecați...
Aceia au plecat, adică au făcut ceva. Dintre cei rămași, majoritatea nu fac nimic, adică se complac în situația pe care o au.

lee_vue a scris:

sunt ei raspunzatori ca, la modu' concret, un cuplu de stupizi (basescu - ponta, astazi, ieri a fost alt cuplu, mane va fi alt cuplu, tot de stupizi, evident) le da legi aiurea, le cheltuie banii (bugetul) aiurea, ii indatoreaza aiurea, le baga taxe si impozite de-i cocoseaza, tot aiurea, desigur... ???

Normal că cei care i-au ales pe cei care ne conduc sunt răspunzători. Doar nu aveți impresia că toți cei care s-au perindat pe la conducere au căzut din cer. :)
După 90 au fost aleși. Și de cele mai multe ori oamenii chiar au crezut (în ignoranța lor) în ceea ce alegeau. Culmea e că încă și acum, după toate cele ce s-au petrecut, mai cred în ceea ce aleg :)
E normal să suporte și consecințele alegerii făcute.
Pentru orice decizie pe care o ia cineva există efecte, pentru care cel care decide trebuie să-și asume responsabilitatea.
E o gândire simplistă să stai și să te plângi că nu ai nici o vină pentru ceea ce ți se întâmplă, atâta timp cât ești responsabil.

lee_vue a scris:

pai asa, va repet, un director prost (stupid) de srl ajuns in faliment poate arunca vina (ii face raspunzatori) pe angajati ca ... nu muncesc (stau si 'njura):))
ar fi aceeasi treaba.

După cum spuneam, nu are legătură conducerea srl-ului, în care asociații care au adus capitalul și ca urmare tot ei iau decizii fără să aibă vreo obligație de a-i întreba despre acestea pe angajați, cu conducere aleasă politic de electorat.

În cazul srl-ului, capitalul a al asociaților, și dacă intră în faliment e treaba lor. Angajații nu au decât să aleagă un alt angajator (dacă sunt capabili și competenți în ceea ce fac).

În cazul conduceri politice, capitalul l-au pus cei care aleg opțiunea lor. Dacă au făcut o investiție proastă, e doar treaba lor să suporte consecințele.

Poate faceți un efort și încercați să vă amintiți cum au votat oamenii în 1990 și care a fost opțiunea majorității covârșitoare. Iar acum tot aceia... se plâng și caută vinovați. ;)
Lucrurile se plătesc, mai repede sau mai târziu.

Iar cei care își dau seama că situația pe care o au depinde în cea mai mare măsură de deciziile lor proprii și nu așteaptă de la alții să li se ofere ceva, în mod sigur nu pierd vremea cu lamentările și căutarea vinovaților, ci fac ceva.
Ei sunt cei care și-au câștigat independența față de mediul politic, în țară sau în afara ei. Bineînțeles că nu e ușor, cu atât mai mult cu cât politrucii au tot interesul în a păstra o masă cât mai mare de oameni dependentă de poveștile lor și de cei doi mici și o bere pe care le-o oferă din 4 în 4 ani.
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

lee_vue a scris:

Tocmai că nu sunt ca ăia plecați...
Aceia au plecat, adică au făcut ceva. Dintre cei rămași, majoritatea nu fac nimic, adică se complac în situația pe care o au.

nu poate fi considerata fuga (luatu' lumii in cap) de romania "au facut ceva".

sunt fugiti de o tara organizata stupid.

organizarea (politica, economica... ) tzine de conducerile politice care se perinda din 90 incoace.

degeaba voteaza ce voteaza populatia, ca tot o conducere stupida rezulta.

pentru ca e sistemul (politic, in primul rand) gaunos (stupid). genereaza neconditionat stupizi in conducerea tarii.

ce poate sa faca populatia populatia? decat sa fuga (si sa injure, desigur).

exclus ca ar fi responsabila de ce fac stupizii pe ideea ca stupizii sunt votati de populatie.

fals! stupizii sunt generati de sistem.

dar si asa, generati de sistem, votati, cazuti de aiurea (impusi de afara) sunt responsabili de nefunctionarea romaniei.

renuntati la ideea responsabilitatii populatiei.

Până la urmă chiar văd că faceți parte dintre aceia care doar se plâng și dau vina pe „sistem”, fără să încerce măcar să găsească o explicație sau o soluție.

În fond cum ați defini acel „sistem” pe care tot dați vina?
Populația nu are chiar nici o responsabilitate în faptul că „sistemul” e așa cum e? Din cine e compus sistemul respectiv și de cine este susținut. Nu cumva tot de marea majoritate a oamenilor?

Bineînțeles că e mult mai ușor ca oamenii să adopte poziția D-voastră, deoarece e mult mai ușor să pozați în victime ale unui sistem decât să încercați să găsiți soluții pe care să le și puneți în aplicare.

De fapt aceasta este calitatea esențială care face diferența dintre cei care trăiesc pe meleagurile acestea și cei de mai departe, care au înțeles mai demult că trebuie să faci ceva dacă vrei ca unele lucruri să se schimbe și nu e destul doar să constați și să stai la mila „sistemului”.
Patrick_, utilizator
Trebuie sa-i dau dreptate dlui Patrick. Doar cand stau si ma gandesc la referendumul din 2012 cand atatea milioane de cetateni care au votat (printre care ma numar si eu) au stat cu gura cascata si l-au lasat pe basescu sa revina la Cotroceni, asta imi spune ca trebuia continuata lupta pana la capat. Cu atat mai mult cu cat vedem in aceste zile cum acelasi basescu terfeleste Constitutia spunand foarte relaxat "nu mai au ce sa-mi faca".

Intr-o tara normala, orice politician care incaseaza atatea voturi impotriva isi da demisia fara sa mai priveasca inapoi, dar din pacate, nu traim inca intr-o tara normala si de aceea, macar pana politicienii invata ce e aia democratie, responsabilitatea e a cetatenilor.

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)