avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Soarta si-o mai face si omul cu mana lui.
lee_vue a scris:

nu pot sa cred, pentru ceva IMPOSIBIL ("nu poate nimeni") , esti si raspunzator, iti meriti soarta... si trebuie sa platesti:rofl:

Vroiam să spun că „nu poate nimeni dintre cei care trăiesc pe aceste meleaguri”.
Pentru acest motiv toți aceștia își merită soarta.

Cei care vor altceva, fac altceva decât să se plângă, să caute vinovați și să se consoleze.
tarkan a scris:

Soarta si-o mai face si omul cu mana lui.

Exact asta vroiam să spun.
Cei care vor și cred în ceva mai bun de regulă și pot.
Patrick_ a scris:

lee_vue a scris:

nu pot sa cred, pentru ceva IMPOSIBIL ("nu poate nimeni") , esti si raspunzator, iti meriti soarta... si trebuie sa platesti:rofl:

Vroiam să spun că „nu poate nimeni dintre cei care trăiesc pe aceste meleaguri”.
Pentru acest motiv toți aceștia își merită soarta.

sa intelegem ca daca in romania nu poate (si chiar nu poate pentru ca e imposibil) nimeni (si-si merita soarta, trebuie sa plateasca pentru ca e raspunzator) sa adune 50% din voturile populatiei (9 milioane de voturi) pentru o idee (solutie, sau, concret, la un referendum DA/NU), pe alte meleaguri ar fi posibil...

adica, in germania, de exemplu, ar fi unii (nemti cu idei) care pot sa adune 35.000.000 voturi (50% din voturile populatiei)...

in franta ar fi unii (francezi cu idei) care pot aduna 25.000.000 voturi...

in statele unite ar fi unii (americani cu idei) care pot aduna... 140.000.000 voturi...:O

...

Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
lee_vue, utilizator
lee_vue a scris:

adica, in germania, de exemplu, ar fi unii (nemti cu idei) care pot sa adune 35.000.000 voturi (50% din voturile populatiei)...

in franta ar fi unii (francezi cu idei) care pot aduna 25.000.000 voturi...

in statele unite ar fi unii (americani cu idei) care pot aduna... 140.000.000 voturi...:O

Tocmai asta spuneam de la începutul discuţiei :)

Alţii, pot să vadă dacă au o problemă şi să găsească o soluţie. În toate ţările despre care vorbeaţi, majoritatea, prin votul pe care-l dă, decide asupra soluţiei pe care trebuie să o urmeze politicienii.

La noi, încă se mai decide după cât de buni sunt micii şi cât de rece e berea care se dă înainte de alegeri.
Nu cred că mai trebuie să amintim punctual calitatea celor aleşi, pentru că unii (din ce în ce mai mulţi) sunt de notorietate cu privire la faptul că nu au nici o treabă cu ceea ce ar trebui să facă acolo unde au ajuns (prin vot) ;)

Asta e marea diferenţă despre care vorbeam.
ªi până când nu se înţelege asta, cei care se plâng îşi merită soarta.

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)