avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Patrick_ a scris:

De fapt aceasta este calitatea esențială care face diferența dintre cei care trăiesc pe meleagurile acestea și cei de mai departe, care au înțeles mai demult că trebuie să faci ceva dacă vrei ca unele lucruri să se schimbe și nu e destul doar să constați și să stai la mila „sistemului”.

nu suna prea bine chestia asta cu "să stai la mila „sistemului”".

nu suna bine si e si fals.

va referiti, probabil, la ajutoarele alea de somaj, indemnizatii de boala, invaliditate, gratuitati de medicamente, spitalizari...

vedeti cuantumul acestora si procentul lor din pib in romania si comparati cu media europeana.

o sa intelegeti ca in romania nu cetatenii sunt milogii sistemului, ci sistemul este milogul cetatenilor, pentru ca sunt diferente mari intre ceea ce colecteaza sistemul de la cetateni in contul "milei" (sub forma de contributii si taxe) si ce returneaza sistemul cetatenilor sub forma "milei" la care va referiti.

nu inteleg de ce considerati ca cei plecati sunt plecati "ca unele lucruri să se schimbe".

pai aia sunt plecati in sensul fugii de romania.

fuga provocata de jdemii de motive. legate se sistem.

ca daca puteau sa schimbe ceva ("sa faca ceva") cum sustineti, o faceau si nu mai fugeau (nu-si mai luau lumea in cap). simplu.
lee_vue a scris:

va referiti, probabil, la ajutoarele alea de somaj, indemnizatii de boala, invaliditate, gratuitati de medicamente, spitalizari...

Nu mă refeream deloc la acest aspect.
Mă refeream la cei care stau și așteaptă ca sistemul să se schimbe singur odată și odată când i se va face milă de ei. Aceasta însă nu se va întâmpla. Pentru mine e foarte clar că sistemul nu se va schimba de unul singur.

Iar cu privire la cei plecați, nu am o părere nici bună nici rea despre aceștia. Unii au plecat, înradevăr de musai, alții și-au găsit efectiv vocația pe alte meleaguri, pentru alții e doar o aventură, etc.
Nu se poate spune că toți au fugit din cauza sistemului. Sunt și elite în diferite domenii care fac parte din vârfurile societăților în care s-au integrat.

Oricum D-voastră ați adus vorba despre cei sute de mii și milioane care au plecat și s-au integrat în alte sisteme. În acest context am spus că aceștia măcar au făcut ceva. Nu au știut poate ce altceva să facă decât să plece dar, au meritul de a nu fi stat să se plângă, să aștepte să se schimbe sistemul de la sine, de a da vina azi pe unul, mâine pe altul și în final să se resemneze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
Patrick_, utilizator
singur n-o sa se schimbe sistemul niciodata daca cei cu puterea (care au astfel de atributii) n-o fac.

nota:

ar fi cazu' sa se organizeze referendumul pe forma de guvernamant ca se sta aiurea (ilegal) organizati 'republica'.
lee_vue a scris:

ar fi cazu' sa se organizeze referendumul pe forma de guvernamant ca se sta aiurea (ilegal) organizati 'republica'.

=D>

În sfârșit văd că veniți cu o posibilă soluție și cu o propunere de a face ceva.
Mă bucur că nu mai sunteți la stadiul de căutarea vinovaților și de critica fără însă a face ceva.

Ați făcut ceva în sensul organizării acelui referendum?
Există posibilitatea legală pentru oricine, care dacă consideră necesar, să facă demersurile de declanșare a unui astfel de referendum.
Patrick_, utilizator
patrick: Mă bucur că nu mai sunteți la stadiul de căutarea vinovaților și de critica fără însă a face ceva.

pai nu, ca eu nu caut vinovati (n-am cautat niciodata). ei, vinovatii, sunt la vedere.:magic:

ia uitati-va ce fetze au:slap:

[ link extern ]

lee_vue, utilizator

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)