avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Patrick_ a scris:

La noi, încă se mai decide după cât de buni sunt micii şi cât de rece e berea care se dă înainte de alegeri.
.

lasati strainii..

ca pana la urma e mai interesanta (mult mai interesanta) treaba cu micii si berea:whistle:

... decat asa:

.. Dacă programul existent este doar superficial, iar partidele nu au un cuvânt prea greu de spus în ceea ce priveşte politica, atunci "cine conduce de fapt America?"
...
..În fond, deputaţii contează pe susţinerea lor în alegeri de către aceste grupuri de interese şi este evident că aceaste legături nu vor fi rupte odată ce se vor fi încheiat alegerile. Instituţia lobby-ului a preluat sarcinile acestora ...

Partidele şi alegerile în SUA
[ link extern ]
Patrick_ a scris:

La noi, încă se mai decide după cât de buni sunt micii şi cât de rece e berea care se dă înainte de alegeri.
Nu cred că mai trebuie să amintim punctual calitatea celor aleşi, pentru că unii (din ce în ce mai mulţi) sunt de notorietate cu privire la faptul că nu au nici o treabă cu ceea ce ar trebui să facă acolo unde au ajuns (prin vot) ;)

Asta e marea diferenţă despre care vorbeam.
ªi până când nu se înţelege asta, cei care se plâng îşi merită soarta.

sa fie vreo "mare diferenta"?

Candidatul ales de partid trebuie să se străduiască să depăşească sfera organizaţiilor de partid locale şi să câştige de partea lui grupările de interese, asociaţiile şi societăţile de tot felul (inclusiv etnice), precum şi alegătorii neinformaţi, pentru că participarea la vot este destul de redusă (cca. 50 %). Deseori se slujeşte de mită şi manipulare.

Partidele şi alegerile în SUA
[ link extern ]

nota:

mie tare mi-e teama ca, la concret, acum, ca exemple de "castigatori":rolleyes: de alegeri in romania, basescu si ponta sunt, de fapt, niste "deputati"... americani.

Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
lee_vue, utilizator
Problema mare e a cetăţeanului needucat (e mult mai mult decât neinformat, este needucat)
ªi e vina fiecăruia că se complace într-o asemenea situaţie.
Nivelul de trai al unei populaţii depinde în mare măsură de educaţia celor ce o compun. Un om educat e mult mai greu de manipulat, inclusiv cu ocazia alegerilor.
Din aceste motiv, aplicarea regulilor de bază ale democraţiei - alegeri libere, vot egal, etc. - într-o societate cu populaţie needucată face mai mult rău decât bine.

Din ceea ce spuneţi rezultă că practic nu prea avem ce face.
Atunci de să ne mai plângem?

Ideea de fapt e foarte simplă.
Dacă nu-ţi convine situaţia în care te afli, şi vrei ceva mai bun, faci ceva în sensul acesta (unii muncesc mai mult, alţii pleacă unde cred că li se potriveşte mai bine, alţii se dedică unor cauze umanitare, etc.)
Dacă nu poţi să faci mai mult, înseamnă că ţi-ai atins maximul şi nu mai are rost să te plângi. Îţi meriţi soarta, adică aştepţi mila unuia sau altuia.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Din ceea ce spuneţi rezultă că practic nu prea avem ce face.
Atunci de să ne mai plângem?

pai nu prea...

dupa cate stiu, lumea (populatia) nu prea se plange. ea, in general face bascalie si injura. acum in gura lumii (la injurat) e basescu si ponta, aveti ceva impotriva?

ca pe vremea lu' ceausescu.

da' daca lumea il injura si p-ala, si p-astia, inseamna ca existau/exista si motive (l-a considerat p-ala/ii considera p-astia vinovati). populatia nu greseste niciodata.

ala (ceausescu) a fost "rezolvat". de cine, cum, da' a fost "rezolvat".

iar de descurcat (supravietuit) fiecare, ca individ, e treaba fiecaruia. a facut-o intr-un fel atunci, acum in alt fel (in principal prin fuga de romania, ca acum se poate (fugi))...

Patrick_ a scris:

Ceea ce puteți face în legătură cu aceste probleme este de a nu mai alege aiurea (din 4 în 4 ani)...

"Să nu ne facem iluzii. Prin atârnarea noastră economică am ajuns ca toate guvernele, spună ele ce-or pofti, să atârne mai mult sau mai puţin de înrâuriri străine”. - Eminescu, 1877

cu guvernanti alesi aiurea/inteligent in anii astia, tot un guvern ca alea din 1877 rezulta.

nota:
baza "atarnarii economice" de azi e pusa cu ceva ani in urma de basescu cu imprumuturile lui externe nimicitoare care fac captiv pe oricine vine dupa el.
n-are populatia, ca ansamblu, nicio putere. decat sa se descurce (supravietuiasca) fiecare, ca individ, cum poate.

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)