lee_vue a scris:
acum, dupa 70 ani de comunism, solutia, teoretica, e prima varianta. binele, sigur, se mai face si cu forta. da' nu stiu care e "presedintele" ala care sa se lase de bunavoie (sa dispara, ca un om inteligent- in sfarsit!, cu presedintia lui, cu tot):whistle:
E o contradic?ie în ceea ce spune?i. ;)
Dacă e cu for?a, atunci pre?edintele nu se lasă de bună voie... Iar din acest punct de vedere, se ?tie destul de bine că românii au o predilec?ie spre a-?i împu?ca, sau alunga conducătorii.
În fine, asta e mai pu?in important.
O schimbare cu for?a are foarte mici ?anse de a se produce tot din cauza celor mul?i care nu mai nici o motiva?ie pentru a?a ceva.
Dacă vă uita?i pe datele comunicate oficial, la un spectacol al unei nu ?tiu ce forma?ii de muzică care vine la Bucure?ti se strâng mai multe persoane (chiar dacă plătesc ?i bilet) decât s-au strâns atunci când li s-au tăiat oamenilor salariile ?i s-a mărit tva-ul.
Deci oamenii nu mai au nici măcar motiva?ia de a schimba ceva. S-au obi?nuit să stea la tv, să vadă telenovele sau să asculte câte-o manea. :)
Nu mai poate fi vorba de o schimbare cu for?a.
Ideea e că până la urmă oricum am întoarce-o tot la zicala adevărată care spune că
omul sfin?e?te locul ve?i ajunge, deci tot omul, fiecare prin ceea ce face zi de zi ?i pas cu pas duce la crearea unui sistem prin care să avem un nivel mai ridicat sau mai scăzut al vie?ii.
Iar despre importan?a formei de guvernământ, eu cred că ar fi bine să vă mai gândi?i cel pu?in la un aspect.
?ări ca Germania, Olanda, Marea Britanie, SUA au un nivel de trai ?i al calită?ii vie?ii apropiat, cu toate că au forme de guvernământ diferite. Cu toate acestea, există regate atât în Europa, cât ?i în Orientul mijlociu, Asia sau Africa, dar nu în toate aceste ?ări calitatea vie?ii e comparabilă cu cea din regatele din Europa. Vede?i cum trăiesc oamenii din unele regate de prin Asia, de exemplu.
Deci nu forma de guvernământ e garan?ia unei vie?i mai bune ci calitatea oamenilor ?i a nivelului acestora de con?tiin?ă. Iar acestea se pot schimba în bine doar prin educa?ie.
petricapetrisor a scris:
Nu inteleg de ce ii bagi in aceeasi oala pe Ponta si basescu. Eu cred ca fac parte din oale total diferite. Da-mi un singur exemplu de furt facut de Ponta.
E clar că nu a?i în?eles nimic din ceea ce s-a scris pe acest topic.
La fel ca ?i majoritatea, consideran?i că ceea ce e important este ce a făcut unul sau ce nu a făcut altul dintre cei care ajung la un moment dat într-o func?ie înaltă.
De fapt spuneam că nu asta e important ci ceea ce face fiecare dintre noi.
Ca ?i D-voastră gândesc majoritatea celor care se plâng de felul cum merg lucrurile.
Problema e că lucrurile merg a?a exact din cauza acestui mod de gândire.