Ea
doar cumpără, e adevărat, dar ?i atunci când ar avea de unde alege, din lipsă de educa?ie ?i mai ales pentru a-?i satisface ni?te mici orgolii, ni?te interese ?i avantaje mărunte, a?a cum spuneam, cumpără doar kitsch-uri.
Iar despre marfa impusă de afară, lucrurile nu cred că ar trebui văzute a?a simplist.
Pe de o parte, am fost cei mai entuzia?ti (conform sondajelor) când a fost vorba să acceptăm să facem parte din sistemul european, chiar dacă se bănuia că vom fi în mare parte o pia?ă de desfacere ?i ni se va impune ce ?i cum să producem.
Pe de altă altă parte, dacă ne uităm la alte state care au au avut oarecum acelea?i condi?ii cu ale noastre vedem că acestea nu au acceptat chiar tot ce li s-a impus ci au avut propriul punct de vedere pe care au ?tiut să ?i-l impună.
Noi nu am ?tiut tocmai pentru că nu avem nivelul respectiv despre care vorbeam, nivel fără de care nu suntem în stare să facem distinc?ia clară între valoare ?i non-valoare.
Astfel, chiar ?i faptul că marfa ni se bagă pe gât, devenind astfel ni?te consumatori captivi, în mare măsură este tot din cauza majorită?ii popula?iei.
În ceea ce mă prive?te, din momentul în care mi-am dat seama de calitatea
produselor (acum mai bine de 15 ani),
nu mai cumpăr nimic de pe această pia?ă ?i pot să spun că mă simt mult mai bine. Din partea mea pot să facă reclamă cât vor, pe mine nu mă mai vor avea de client. ;)
lee_vue a scris:
adica i se baga pe gat - "presedintele", premierul- scumpi si stupizi
Ar putea să fie oricât de stupizi pre?edintele ?i premierul, că tot nu ar putea conduce un sistem ca acesta dacă cei de jos nu ar fi de acord cu el.
De ce acceptă, de exemplu, un director de ?coală, numirea sa pe criterii politice ?i de ce ascultă de comanda politică?
De ce acceptă comanda politică un ?ef de inspectorat sanitar-veterinar? sau un ?ef de la inspec?ia în construc?ii?
Dacă cei de jos nu ar accepta ?i nu ?i-ar dori - în micimea caracterului ?i în mediocritatea lor - mici avantaje de natură politică din partea celor de pe o traptă superioară, sistemul ar fi altul indiferent de ce ar vrea premierul sau pre?edintele.
Din păcate to?i, până la cei mai de jos î?i doresc ?i ar profita de aceste pomeni, lucru care compromite practic sistemul, sistem format, a?a cum spuneam din to?i cei care-l între?in ?i nu doar din cei care sunt cel mai sus în ierarhie.