avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
am mai spus-o, am mai spus-o, repet:

puneti (asezati) romanul intr-o entitate (bine) organizata si e cat se poate de neamt, olandez american...!!! stiti, cu siguranta, asta!

organizarea entitatii tine (este responsabilitatea) conducatorilor!

ca daca n-ar fi responsabilitatea conducatorilor (chiar alesi, desi in romania sunt, evident, numiti/mentinuti d-afara - vezi cazu' basescu, foarte posibil este/va fi si ponta), am accepta si, sa zicem, ca daca se vinde populatiei un produs pe care-l descopera prin utilizare ca nu corespunde cu prospectu' (a achizitionat un produs PROST) ar fi vina cumparatorului.

exclus!

Din păcate, cumpărătorul descoperă apreape imediat după ce cumpără produsul că acesta este prost, dar cu toate acestea, din patru în patru ani cumpără produse din ce în ce mai proaste.

În aceste condiții... vina este clar a celui care cumpără, deoarece nu este interesat să depună nici minimul de diligențe pentru a cumpăra un produs mai bun. Se complace de cele mai multe ori cu rebuturi în schimbul unor avantaje mărunte și imediate.
Acesta este nivelul cumpărătorului, din păcate.

Pentru ceea ce propuneți D-voastră e nevoie de un cumpărător educat, care trebuie în primul rând să înțeleagă și care să-și impună un standard de valori și niște criterii clare de stabilire a acelor valori.
Nu cred că avem așa ceva la cumpărătorul nostru care se înghesuie în a savura micii și berea atunci când e de pomană, mai ales dacă acestea se dau la pachet cu vreo manea de actualitate.

Bineînțeles că românul se simte bine într-o entitate bine organizată pe niște criterii sănătoase de stabilire a valorilor, dar nu pentru că ar contribui cu ceva la stabilirea acelor criterii, ci pentru că acelea îi sunt impuse de acea entitate.
Atunci când însă este pus în situația de a-și stabili propria entitate, se pare că nu mai este în stare.

După părerea mea nu au nici o scuză cei care dau vina pe conducători și pe sistem. Responsabili pentru acestea sunt fiecare dintre cei care formează sistemul.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Din păcate, cumpărătorul descoperă apreape imediat după ce cumpără produsul că acesta este prost, dar cu toate acestea, din patru în patru ani cumpără produse din ce în ce mai proaste.

aici, perfect de acord.

asta e pe taraba (marfa multa, din ce in ce mai proasta si mai scumpa, mai toata impusa d-afara).

nota:
nu populatia e responsabila cu aprovizionarea.
ea decat cumpara (la multa marfa, cea mai importanta, e "consumator captiv" - adica i se baga pe gat - "presedintele", premierul- scumpi si stupizi)
Ea doar cumpără, e adevărat, dar ?i atunci când ar avea de unde alege, din lipsă de educa?ie ?i mai ales pentru a-?i satisface ni?te mici orgolii, ni?te interese ?i avantaje mărunte, a?a cum spuneam, cumpără doar kitsch-uri.

Iar despre marfa impusă de afară, lucrurile nu cred că ar trebui văzute a?a simplist.
Pe de o parte, am fost cei mai entuzia?ti (conform sondajelor) când a fost vorba să acceptăm să facem parte din sistemul european, chiar dacă se bănuia că vom fi în mare parte o pia?ă de desfacere ?i ni se va impune ce ?i cum să producem.
Pe de altă altă parte, dacă ne uităm la alte state care au au avut oarecum acelea?i condi?ii cu ale noastre vedem că acestea nu au acceptat chiar tot ce li s-a impus ci au avut propriul punct de vedere pe care au ?tiut să ?i-l impună.
Noi nu am ?tiut tocmai pentru că nu avem nivelul respectiv despre care vorbeam, nivel fără de care nu suntem în stare să facem distinc?ia clară între valoare ?i non-valoare.

Astfel, chiar ?i faptul că marfa ni se bagă pe gât, devenind astfel ni?te consumatori captivi, în mare măsură este tot din cauza majorită?ii popula?iei.

În ceea ce mă prive?te, din momentul în care mi-am dat seama de calitatea produselor (acum mai bine de 15 ani), nu mai cumpăr nimic de pe această pia?ă ?i pot să spun că mă simt mult mai bine. Din partea mea pot să facă reclamă cât vor, pe mine nu mă mai vor avea de client. ;)

lee_vue a scris:
adica i se baga pe gat - "presedintele", premierul- scumpi si stupizi

Ar putea să fie oricât de stupizi pre?edintele ?i premierul, că tot nu ar putea conduce un sistem ca acesta dacă cei de jos nu ar fi de acord cu el.

De ce acceptă, de exemplu, un director de ?coală, numirea sa pe criterii politice ?i de ce ascultă de comanda politică?
De ce acceptă comanda politică un ?ef de inspectorat sanitar-veterinar? sau un ?ef de la inspec?ia în construc?ii?

Dacă cei de jos nu ar accepta ?i nu ?i-ar dori - în micimea caracterului ?i în mediocritatea lor - mici avantaje de natură politică din partea celor de pe o traptă superioară, sistemul ar fi altul indiferent de ce ar vrea premierul sau pre?edintele.

Din păcate to?i, până la cei mai de jos î?i doresc ?i ar profita de aceste pomeni, lucru care compromite practic sistemul, sistem format, a?a cum spuneam din to?i cei care-l între?in ?i nu doar din cei care sunt cel mai sus în ierarhie.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
bun, nu mai cumparam nimic, ca "solutie" (nici eu nu cumpar nimic, in afara de taxe uriase si penaltati, ca mi se baga pe gat. nu cumparati nici asa ceva?)

da' din iarna, foarte probabil, ponta-presedinte, basescu - premier.

ce mai conteaza, cu ce ne ajuta Noi nu am ?tiut tocmai pentru că nu avem nivelul respectiv despre care vorbeam, nivel fără de care nu suntem în stare să facem distinc?ia clară între valoare ?i non-valoare. ?

pentru ca si invers Noi am ?tiut tocmai pentru că avem nivelul respectiv despre care vorbeam, nivel fără de care nu suntem în stare să facem distinc?ia clară între valoare ?i non-valoare. .... tot aia era/e/va fi.

Patrick_ a scris:
Ar putea să fie oricât de stupizi pre?edintele ?i premierul, că tot nu ar putea conduce un sistem ca acesta dacă cei de jos nu ar fi de acord cu el.

cum sa nu poata sa conduca sistemul?! ceausescu 80 de ani, basescu 10 (si mai vrea, ca premier, cica n-a terminat "reformarea" statului ), iar cei "de jos" (in majoritate) n-au fost de acord cu ei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)