avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Patrick_ a scris:

Opinia mea este că răspunderea, pentru cum se poartă şi ce spun la televizor aleşii, o poartă, în primul rând cei care aleg.


Si cei care nu aleg / nu voteaza n-au nicio raspundere? Zic si eu :)
petricapetrisor a scris:

De ce ar trebui sa votam ? Pentru ca asa functioneaza democratia.
Daca nu ati votat de 15 ani si nici nu vreti sa votati in viitor, nu inteleg de ce atata zbatere pe dvs. Ce actiuni concrete propuneti pentru a ne fi mai bine ?


Zbaterea mai mare e pe cei care nu ştiu cu cine să voteze sau pe cei care votează şi apoi văd că au fost induşi în eroare.
Democraţia funcţionează acolo unde oamenii sunt conştienţi de ce şi pe cine votează.

D-voastră aţi ştiut de ce aţi votat şi pe cine trebuia să votaţi? Iar după ce aţi votat problemele pentru care aţi votat au fost rezolvate de cei pe care i-aţi votat?

Încercaţi să vedeţi rezultatele "democraţiei" în sănătate, educaţie, administraţie, etc. iar pornind de la rezultate să încercaţi să vă răspundeţi la întrebarea "de ce e bine să votăm?".

Soluţia despre care vorbeam este ca fiecare să încerce să devină un bun profesionist acolo unde îşi desfăşoară activitatea şi să se bucure de satisfacţiile pe care i le aduce activitatea sa, deoarece dacă începe să aştepte ceva de la politic şigur va sfârşi prin avea o mare dezamăgire.


Ares-3 a scris:

Si cei care nu aleg / nu voteaza n-au nicio raspundere? Zic si eu :)

Răspundere pentru ce? Răspundere pentru cei care "se aleg" de către alţii? ;)
Cei care nu votează de regulă sunt cei care au reuşit să fie imuni la tot jocul politic şi care au reuşit să se raporteze la alt sistem de valori. Pe aceştia nu-i mai interesează şi nici nu-i afectează politicul.
Pur şi simplu au alte preocupări de a-şi umple timpul şi de a ajunge la un nivel de linişte, mulţumire şi satisfacţie personală.

De ce ar fi ei răspunzători pentru cei care aleg şi care îşi asumă consecinţele votului lor?

Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
la modu' pe bune, aia de sus (aia 2, primii), n-am niciun dubiu, sunt numiti/mentinuti d-afara.

poti sa votezi/sa nu votezi, sa fie o populatie numai de "ingineri"/numai de necalificati, tot aia e.

si daca iese (votat) altu' cu nu stiu ce idei proprii, decat ala pe care s-a pus ochii d-afara, il sucesc si p-ala ("votat") in timp real.

ce nu 'nteleg e cum se duce (cum se suceste) turma aia din parlament exact pe ce le trebuie alora d-afara.


nota:

vedeti guvernele astea de boci, ungureni, ponti (cu "ministri" gen petrescu, aia de la "finante", ca exemplu)... e clar ca guvernarea romaniei e cu totu' si cu totu' in alta parte... aici e pe "pilot automat", s-a si exprimat cineva...
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
lee_vue, utilizator
Patrick_ :coffee:
Ma refeream la raspunderea pentru calitatea politicului rezultat in urma optiunilor exprimate, singurele care conteaza. Cei care nu voteaza influenteaza prin neimplicare rezultatele alegerilor deci au o raspundere cel putin egala cu aceia care au votat.

Adevarata imunitate la jocul politic inseamna o optiune obiectiva fara legatura cu bolboroseala din discursurile politice. Altfel este doar pasivitate fata de viata cetatii. Sunt dezinteresati, punct. Se raporteaza la propriul sistem de valori care are importanta numai pentru ei si pentru cei cu care interactioneaza direct.


Patrick_ a scris:
Cei care nu votează de regulă sunt cei care au reuşit să fie imuni la tot jocul politic şi care au reuşit să se raporteze la alt sistem de valori. Pe aceştia nu-i mai interesează şi nici nu-i afectează politicul.


Dar cum e cand vine politicul si iti taie 30 % din salariu ? Nu-i mai intereseaza si nici nu-i mai afecteaza ?


Patrick_ a scris:
Pur şi simplu au alte preocupări de a-şi umple timpul şi de a ajunge la un nivel de linişte, mulţumire şi satisfacţie personală.


Asa e, cand ramai fara o treime din venit ajungi la un nivel de liniste, multumire si satisfactie personala.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
petricapetrisor, utilizator

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)