avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
petrica, nu intelegi ideea.

chiar daca aia iti taie 30% (mi se pare cam putzin) din venituri, tu trebuie sa te concentrezi, sa te fortezi (prin munca mai multa, ridicat calificarea, si de ce nu, ceva (mai mult) furtisag) sa-i recuperezi (p-aia 30%)...

adica, sa privesti taiatul asta (care poate proveni din taiat, pur si simplu, sau alte metode, mai "sofisticate": biruri, inflatie... ) cu relaxare, impacare si implinire... chiar satisfactie.

nota:
asta e teoria politica/economica (europeana/transatlantica) la moda acum, in limbaj popular "scapa cine poate".
Ideea pe care nu o înţelegeţi este că nu e obligatoriu nicăieri în lume ca cineva să fie legat de un salar de bugetar.
Dacă este omul capabil şi competent în profesia pe care o desfăşoară (indiferent care ar fi aceasta), va găsi de lucru pe ce salar vrea.

Problema e că unora care nu sunt în stare să facă mare lucru şi s-au obişnuit cu sistemul bugetar li se pare o mare tragedie o micşorare a salariilor.
Poate ar trebui să ştie că în mediul privat o mărire sau o micşorare a salariului este ceva obişnuit şi firesc şi ţine de cele mai multe ori de competenţele angajatului.

Tot la responsabilitatea individului se ajunge până la urmă şi la ceea ce e acesta în stare să facă pe baza educaţiei şi a competenţeleor pe care încercat să şi le dobândească. Bineînţeles că dacă nu facem nimic decât să ne plângem, să aşteptăm de pomană şi să căutăm vinovaţi, ne merităm pe deplin soarta.

De ce unii găsesc de lucru în România pentru salarii ca şi în vest iar alţii aşteaptă milă de la stat?
Tocmai pentru că munca acestora din urmă doar atât valorează.

În altă ordine de idei, statul este din acest punct de vedere un angajator ca şi oricare altul. De ce ar avea un angajat de la stat avantaje faţă de unul care lucrează în mediul privat, în sensul că anagajtorul lui nu ar avea dreptul să-i modifice salariul?
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Ares-3 a scris:

Patrick_ :coffee:
Ma refeream la raspunderea pentru calitatea politicului rezultat in urma optiunilor exprimate, singurele care conteaza. Cei care nu voteaza influenteaza prin neimplicare rezultatele alegerilor deci au o raspundere cel putin egala cu aceia care au votat.


:) Mulţumesc pentru cafea.

A spune că cei care nu votează au o răspundere pentru influenţarea prin neimplicare şi că răspunderea acestora este ce cel puţin egală cu a acelora care au votat este ca şi cum ai spune că locuitorii unui bloc care nu au fost la şedinţa în care s-a votat culoarea cu care să se zugrăvească blocul, sau tipul de reparaţii care să se facă la acel bloc, răspund la fel ca şi cei care au votat de calitatea acelor reparaţii sau de culoarea aleasă. :)

Aceasta este cât se poate de fals. Cei care nu au votat în şedinţa de bloc nu au dreptul de a contesta alegerea făcută de cei care au votat, nu se pot plânge de soluţia aleasă de aceştia, dar în nici un caz nu răspund pentru acele alegeri.
Au însă libertatea să-şi ia singuri măsurile pe care le cred de cuviinţă în privinţa lucrărilor pe care le vor face pentru întreţinerea propriului apartament, în aşa fel încât să nu-i influenţeze lucrările făcute \"la comun\" şi bineînţeles să nu-i deranjeze pe ceilalţi.

Cam asta e în general cu cei care nu votează. ªi-au dat seama că oricum ai vota tot nu se poate să rezulte ceva bun, deci încearcă (şi de multe ori reuşesc) să ajungă la un nivel de independenţă faţă de politic. Pur şi simplu nu-i interesează \"cine se alege\".
Asta nu înseamnă că răspund pentru rezultatul alegerilor ci doar că nu mai au dreptul de a le contesta.

Bineînţeles că ideile legate de \"răspundere a celor care nu participă\" şi de \"obligaţia morală de a vota pentru binele comunităţii\" sunt manipulări care nici măcar nu sunt subtile.
Ele ne sunt însă inoculate prin mijloace din ce în ce mai rafinate şi mai perverse.

ªi bineînţeles că cei care aleg să nu aleagă îşi asumă riscul ca la un moment dat gradul lor de independenţă faţă de rezultatul deciziilor celor aleşi să fie restrâns. Cu toate acestea aleg să nu se implice şi mai ales să nu se coboare la nivelul la care s-a ajuns în prezent în ceea ce priveşte calitatea politicului.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:
Ideea pe care nu o înţelegeţi este că nu e obligatoriu nicăieri în lume ca cineva să fie legat de un salar de bugetar.
Dacă este omul capabil şi competent în profesia pe care o desfăşoară (indiferent care ar fi aceasta), va găsi de lucru pe ce salar vrea.


Oare ? Credeti ca taierea salariilor bugetarilor si impozitarea pensiilor nu i-a afectat si pe privati ? Bugetarii si pensionarii nu tot de la privati cumpara ? Dar cum a fost cand politicul a bagat impozitul minim obligatoriu si s-au inchis peste 200.000 de firme ? Asa usor le-a fost acelor angajati de la privat sa-si gaseasca altceva ? Sau cand politicul a marit tva-ul la 24 % ? Oare privatii nu au fost afectati ? Sau cand politicul a inchis niste spitale. Privatul nu tot la spital merge sa se trateze ? Dar cand politicul influenteaza justitia ? Cu toti banii castigati la privat, daca te lovesti de o problema in justitie si partea cu care te judeci are pile, ai pierdut. Nu te ajuta cu nimic banii castigati in privat.
Ramaneti tot la parerea ca politicul nu ne influenteaza viata ?

PS: lucrez in privat.

patrick:


Dacă este omul capabil şi competent în profesia pe care o desfăşoară (indiferent care ar fi aceasta), va găsi de lucru pe ce salar vrea.


daca era/ar fi asa nu mai plecau 3 milioane afara.




De ce unii găsesc de lucru în România pentru salarii ca şi în vest ...?


poate asa, "demo", e prea mic procentul (nesemnificativ) de asfel de salariati.

asa, pe ideea asta, am putea invita lumea (populatia) sa joace la loto/loz in plic, ca se poate castiga si in romania ca-n vest (la loto/loz in plic).


Tot la responsabilitatea individului se ajunge până la urmă şi la ceea ce e acesta în stare să facă pe baza educaţiei şi a competenţeleor pe care încercat să şi le dobândească. Bineînţeles că dacă nu facem nimic decât să ne plângem, să aşteptăm de pomană şi să căutăm vinovaţi, ne merităm pe deplin soarta.


e responsabilitatea statului roman (prin guvernantii lui) ca au plecat 3 milioane afara si ca a castiga in romania un salariu ca-n vest e totuna cu a castiga la loto/loz in plic.

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)