sunt angajata a unei reprezentante auto pe postul de consultant vanzari de 2 ani si 4 luni...deoarece criza a afectat domenul acesta destul de rau si vanzarile au scazut drastic am fost anuntata ca voi fi data afara pe motiv ca nu corespund profesional....ajutati-me cu un sfat va rog..ce sa fac astfel incat sa ies cat de cat bine din situatie?
1. In acest caz, lasati sa se deruleze activitatea comisiei, dvs. fiti calma, raspundeti la intrebarile lor iar la sfarsit cereti-le o copie dupa procesul-verbal al comisiei.
2. Daca se va hotari concedierea dvs., abia dupa ce primiti decizia de concediere puteti s-o atacati in instanta.
dupa ce se va termina am inteles ca pot sa fac contestatie...asta ar insemna ca se mai intruneste inca o data comisia? ideea este ca mi s-a spus ca se va face o cercetare privind fisa postului si fisa de oviective pe care n-o am si conditiile salariale dar nu mi s-a adus la cunostinta si modalitatea in care se va face...o sa fie scris, oral, dmnezeu mai stie cum...in plus...am si alti colegi in aceeasi situatie de abatere ca si mine (cu neindepilinirea targetului) dar ei nu au fost considerati necorespunzatori...
1. In raspunsul anterior v-am spus ca se incheie un PV care sta la baza emiterii deciziei de concediere.
2. Nu se mai intruneste iar comisia de disciplina, nu mai are pentru ce.
3. Lasati-i pe ei sa procedeze in ce modaliate vor, important este sa respecte Codul muncii.
4. Membrii comisiei va vor intreba iar dvs. veti raspunde. Intrebarile si raspunsurile pot fi orale sau scrise. Important este procesul-verbal care se va incheia si va cuprinde, in final propunerea comisiei (care poate fi incetarea CIM pentru necorespundere profesionala).
5. Asteptati sa se intruneasca comisia si sa va cheme. Nu va mai faceti ganduri si nici nu mai speculati atata!
6. Reveniti daca intervine ceva nou.
Eu ma intreb cum pot demonstra ca anii trecuti ati corespuns postului, iar acum nu mai corespundeti profesional tinand cont ca:
- nu ati suferit un accident sau o boala care sa va aduca in situatia sa nu mai puteti ocupa acel post,
- nu sunteti singura care nu a indeplinit targhetul (sunt si alti colegi),
- suntem intr-o perioda de criza economica in care nici alte firme nu au putut sa isi indeplineasca targhetul
Oare chiar cred ca vor castiga in instanta?...Daca procesul va dura x luni de zile si castigati, angajatorul va trebui sa va repuna in functie, sa va plateasca salariul pe x luni (inclusiv bonuri de masa si alte drepturi pe care le-ati fi avut). Apoi puteti demisiona si cauta alt loc de munca.
Mai simplu pentru angajator sa va inceteze contractul cu 65(1) pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de somaj.
Multa bafta