Executorul consemneaza toate detaliile sau doar ce vrea el?
Ma refer daca consemneaza tot ceea ce se intampla cu ocazia executarii silite, pana si la cel mai mic gest al minorului sau ceea ce afirma acesta sau doar ca nu se poate face executarea silita ca urmare a refuzului minorului?
Adica se face un film, o povestire pe scurt, a ceea ce se intampla sau consemneaza sec ca minorul refuza sa se supuna hotararii judecatoresti?
Aspectul prezinta relevanta sub aspectul culpei sau lipsei culpei parintelui debitor, adica a vinovatiei sau nevinovatiei a parintelui debitor.
De multe ori crizele astea au un motiv, de ce sa nu il identifici și sa încerci sa rezolvi problema? Eu nu vad un copil sa urle fără motiv la 2 -5 ani. În capul lui are un motiv, întemeiat sau nu. Ar trebui ca părintele sa caute motivul și sa îl indepărteze. Mi se pare o chestiune f grava ca un copil sa nu vrea la părintele nerezident, ar trebui căutată problema cu ajutorul unui psiholog și rezolvata problema, nu e o soluție sa îl smulgi pe copil ca trebuie sa meargă și asta la fiecare vizita.
Apropo de grădiniță, asa am zis și eu că trebuie să meargă obligat- forțat și o lăsam urlând și o gaseam urlând( bineînțeles ca nu urla toată ziua). Am zis ca s-o obișnui, ca ea e mica și trebuie sa facă ce ii zic eu mai ales ca nu îmi zicea ce are de urla. A urlat în fiecare zi, un an de zile. Am mutat-o și a urlat dimineața în prima zi, apoi nu înțelegea de ce vin s-o iau asa devreme când ea se joaca cu copiii. Am realizat și care a fost problema, la prima grădiniță programul era pana la 4, însă bunicii veneau și ii luau devreme, ba la 12, înainte de somn, ba imediat cum se trezeau, la 3, 3 și Ceva. Fii-mea rămânea singura sau cu putini copii și credea ca nu o s-o mai iau. A doua era cu program săptămânal, chiar dacă cei mai multi erau luați zilnic, nu se întâmpla mai devreme de 6, iar eu dacă veneam la 4, era prea devreme.. Si un alt motiv ca ambele educatoare erau tinere, iar a mea a stat mult timp cu bunica și ar fi vrut un fel de bunica și la grădiniță, a găsit-o în d-na Iulia la a doua grădiniță.
Când îl iei pe copil din parc și începe sa plângă, cum se procedează? Îl iei târâș urlând sau ii distrugi atenția, ii oferi o alternativa la fel de plăcută?
Dacă părintele rezident e motivul pt care copilul nu pleacă, sigur ca trebuie sancționat, dar nu sancționezi la întâmplare fără sa determini clar cine are vina ca cel mic nu accepta vizita.
Poate cel mic nu vrea sa mearga la părintele nerezident ca nu il cunoaste, nu are încredere, nu se simte protejat, ii poate fi teama, sau din contra, cam știe ce înseamnă vizita la el.
Avlil, mama știe și ea ce e mai bine pentru copil.
Copilul e atașat fata de mama.
Tatăl nu a dat nici dovada de interes fata de copil.
Părerea mea este ca trebuie evitat abuzul deoarece acuzatul devine abuzator.
Psihologia moderna este în acest sens.
Copilul are nevoie de atenție și de dragoste părintească.
Dacă copilul apreciază ceva are motivele lui.
În speță, copilul nu cred ca o sa urle.
Cred ca or va refuza în tăcere sau răspunzând cu refuz sau va merge la tata dar va refuza sa plece cu el.
Sa nu confundam faptul ca vrea sa își vadă tatal cu voința de a locui cu el și de a fi despărțit de mama definitiv sau pentru multi ani
În speță expusa de mine nu e vorba de vizita.
E vorba ca se va rupe de un parinte ca nu exista soluție.
La grădiniță copilul sta câteva ore și seamănă cu vizita cumva dar la grădiniță copilul își găsește și ocupație și își face prieteni.
Eu nu cred de o dezvoltare armonioasa a minorului la tata.
Eu cred ca asa ceva va dauna copilului.
Instantele au dat o hotărâre greșită.
De fapt aceasta este problema și de aceea e normal sa eșueze executarea silita când o hotărâre e greșită și ignora interesul suprem al minorului se ajunge la o lipsa de efecte juridice și creează riscul iminent de a tăia efectiv drepturile tatalui.
Copila plângea ultima oara când a vrut sa o ia în brate deoarece tatal vine sa o ia de la mama.
Acesta este imaginea de baza a minorei ca tatal o desparte de mama și reprezentarea realității chiar este reala și nu eronata.
Timp de mai mult de un an nu a vizitat minora și nici telefon nu a dat.
Pe toată durata cat nu avea dreptul sa ia copilul nu a dat niciun semn de viata...
Era stresant și venea sa ia copilul când nu avea hotărâre judecătorească definitiva.
El nici drept de vizita nu a cerut la proces.
A deschis un proces mai târziu dar acela pe vizita încă e pe rol. ..
S-a tot judecat în lipsa tuturor părților și fără avocati...dar e pe rol încă. ..
Ca sa iti faci o vedere de ansamblu îți pot spune ca tatal a sunat de 2 ori în 2 ani și a venit de doua ori sau o data și atunci ca sa ia copilul în străinătate.
El atat înțelege.
In calitate de mama executata silit doresc sa va aduc urmatoarele la cunostinta :
Vineri (12.02.ac) am primit prin posta un plic doldora in care cu stupoare aflu ca ma cheama tot cum ma chema si acum 7 ani desi mi am schimbat numele dupa divort de 4 ani !
Aflu cu stupoare ca minorul este de fapt tatal copilului si nu minorul din cele redactate pentru instanta de catre DGASPC si cel mai important observ ca desi am facut o mentiune pe procesul verbal intocmit de dl executor ( cel mic refuza sa mai mearga la tatal lui deoarece tatal in timpul vizitelor la el a certat, lovit copilul si acesta nu s a simtit bine in compania lui " - am scris eu de fata cu dl tata si cu dl executor deci NU AM MINTIT ! ) nu au consemnat cei de la dgaspc decat ca monorul a fost certat si nu s a simtit bine in compania tatalui OMITAND FAPTUL CA CEL MIC A FOST IN NENUMARATE DATI LOVIT DE TATA !
Cum au putut sa omita asta si sa scrie doar o parte din mentiune ?!
Cei de la DGASPC cer prin ordonanta presidentiala sa consiliem copilul dar de ce prin ordonanta ? M au chemat si nu am venit omeneste ?
VA INTREB ACUM CA SA NU INEBUNESC CU CAPUL ... DE CE :
- EXECUTORUL nu a trecut exact ce spunea copilul dar a semnat dupa ce eu am facut aceea mentiune daca e cumva neadevarat ceea ce spun ?
- EXECUTORUL nu a descris cu exactitate modul in care s a desfasurat toata tarasenia si mai mult decat atat a consemnat faptul ca nu m am opus, ca am colaborat insa a cerut cheltuieli de executare si m am trezit fara bani in contuirile bancare si cu poprire de nu aveam nici de paine ...
- DE CE DGASPC UL NU A LUAT IN CONSIDERARE TOT CE SCRIA IN MENTIUNEA DE PE PROCESUL VERBAL ?
Pot sa ma gandesc ca tatal are deja aranjat ca eu si minorul / fiul lui sa ajungem sa fim tarati pe drumuri ca mai apoi sa fiu amendata asa cum ma ameninta ca o sa imi ia casa cu executorul si ca vom ajunge sa mancam din gunoi ?
Joi urmeaza sa merg la tribunal si sunt tare curioasa ce va iesi tinand cont de toate erorile strecurate in citarea mea si a modului in care DGASPC vede situatia ..
Ma tem ca ati înțeles foarte bine situația.
Referitor la consemnarea de executor aiurea sau incomplet este motivul pentru care am deschis acest topic deoarece anticipez bine ceea ce se poate lesne intampla.
Din păcate am observat ca sunt și avocati care nu au înțeles importanta consemnarii de către executor în mod corespunzător.
Eu sper însă să se sfârșească cu aceasta dispozitie legala pe care o consider neconstituțională, cea în baza căreia va amenință că va ia casa.
Și aberația ca mama poate ajunge sa nu aibă bani de mâncare am anticipat-o.
Se ajunge la o presiune psihica asupra minorului pentru ca acesta hamsii de foame sa meargă la tata ca sa aibă ce manca.Este practic o tortura în adevăratul sens al cuvântului.
Asta e legea și e clar nedreapta și greșită. ..dupa parerea mea...
Sfatul meu este sa mergeți la avocatul poporului și sa ii explicați situația.