avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incarcare nejustificata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incarcare nejustificata la intretinere

sper sa ma poata indruma cineva ce trebuie sa fac....in anul 2008(martie) am fost somata de catre o firma de recuperari ca in termen de 15 zile sa-mi achit datoria restanta la intretinere(aceasta fiind in valoare de 2800 ron,plus aproape 500 ron taxa firmei de recuperare).in acel moment nu am putut achita toata suma,am intarziat cu 2 zile peste termenul stabilit de iei dar am achitat toata suma restanta inclusiv luna februarie 2008 si am refuzat sa achit taxa firmei de recuperare.in acest moment ma aflu in somaj siam un copil in intretinere,evident ca de atunci nu mi-am mai putut achita intretinerea. incepad cu luna aprilie am stabilit cu administratorul sa dau lunar o suma de bani.in momentul de fata am achitat 1400 ron din totalul de 3450 afisat in luna aprilie.pe fiecare chitanta ahitata mi-a scis doar ''restanta''fara alte precizari ce reprezinta exact suma achitata.problema este ca suma in continuare fiind foarte mare in prezent (3168),m-am panicat si am mers la dansul sa-i cer lamuriri.mi-a spus ca in toata suma ahiitata pana acum mi-a oprit si taxa firmei de recuperare pt ca asociatia a facut contract cu ei si altfel acestia dadeau asociatia in judecata.eu nu am fost instiintata de faptul ca am de achitat inca aceasta suma si nici pe vreuna din chitantele achitate nu se precizeaza ca am facut o astfel de plata.am uitat sa precizez ca din acest apartament ce-l detin eu am 34 si mama are 14 iar adresa celor de la recuperari este facuta pe numele mamei mele care din 2006 si-a schimbat adresa de domiciliu. este corect sa procedeze astfel eu nefiind anuntata ca sunt obligata sa platesc acea suma?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 17:11, 13 August 2009
pikard a scris:

orice restanta la plata utilitatilor se face numai catre asociatia de proprietari. Daca reprezentantii legali ai acesteia au apelat le o firma de recuperare este problema lor.
Personal consider ca aveti posibilitatea de a formula o plingere penala impotriva reprezentantilor legali ai asociatiei urmind ca acestia sa fie cercetati pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si gestiune frauduloasa urmind sa explice de ce din sumele achitate de dvs. s au facut plati catre firma de recuperare si nu au fost depusi la furnizorii de utilitati cum ar fi fost normal.

Toate sumele afisate in lista de plata se achita catre asociatia de proprietari de catre bunii platnici. Dar proprietarii rau platnici ajung sa faca platile prin executorul judecatoresc sau prin firmele de recuperare. Acestia vireaza banii in contul asociatiilor. Si va asigur ca este o procedura legala si executorii respecta legea. Din postarea initiala unde ati gasit dv ca ar fi comis asociatia
fals in inscrisuri sub semnatura privata si gestiune frauduloasa
!? Eu am furnizorii achitati la zi (din fondul de rulment si alte fonduri) si daca incasez o restanta, o penalizare de la un rauplatnic, dupa parerea dv ar trebui sa depun banii la furnizori ca altfel e gestiune frauduloasa !!??
Luati-o mai tango !
Pt d-nul proprietaru care nu vrea sau nu poate intelege :

1 .Sa va explic din nou ca la un copil mic : ln legatura cu subventia pentru caldura , banii sint virati de catre primaria Iasi direct CET . Apar ca incasare doar in situatia furnizorului de caldura si se scad din valoarea facturii urmatoare .Se opereaza ca atare in fisa furnizorului .
2. Cum sa mentionezi pe chitante sumele care reprezinta subventia daca tu nu le incasezi ?
3. Cecurile despre care amintiti erau de fapt cupoane...
4. Da , chitantele au antetul si stampila asociatiei administrate , apare suma totala INCASATA cu justificarile de rigoare
(adica ce reprezinta suma incasata : c/v intretinere ,reparatii ,fond rulment ,penalitati) .Pentru fond de rulment si penalitati se da chitanta separat .

5. Citez : Faptul ca se scade pe lista de plata,fara mentionarea pe chitante,duce la diferse excrocherii in cadrul societatii

Asta de unde ati mai scos-o? Se vede faptul ca sinteti total in afara problemei ...
Cu stima ,
CONSTANTIN CAMILAR
Administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI - Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 ; 0742.920192 ; 0771.765101 ( DigiMobil RDS)
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com

Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
BLUE1963, utilizator
2. Cum sa mentionezi pe chitante sumele care reprezinta subventia daca tu nu le incasezi ?
Cum nu incasati ..valoarea compensatiei? Numiti Incasare numai banii primiti in mana? Mai incercati...
De altfel si legea stipuleaza acest lucru.
Singurele comentarii de bun simt, legale si intemeiate in totalitate sunt exprimate de domnul avocat Claudiu Lascoschi;punctele de vedere ale domnului avocat dovedesc o cunoastere reala, profunda a realitatii. Pacat insa, ca trebuie sa descopar si alte "calitati" ale Zeilor Asociatiilor: orgoliu, suficienta, incapatanare, suficienta,incapacitatea de a asculta si a invata , pe langa cele de care am vorbit anterior.
Cum sa functioneze o "Chestie legala" = asociatia de proprietari, cand un nefericit articol din aceasta lege spune ca: (citez din memorie)...daca o hotarare a adunarii generale contravine legii, asociatia poate fi data in judecata dupa 45 de zile...dar, actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii( ILEGALE!). Este o invitatie la incalcarea legii, pentru ambele parti. Domnul avocat a scris foarte corect si de modul de solutionare in justitie-mereu in favoarea asociatiilor, unde chiar si falsurile si chitantele de mana sunt acceptate.
De curand a fost trimisa la CEDO o actiune impotriva statului roman avand ca "subiect" un caz concret de hotarare nelegala si netemeinica intr-un dosar de acest gen.
Cine vrea sa ajute aceasta femeie singura (si de aceea haituita), poate sa incerce o mediere cu acel intransigent. Eu i-as face o verificare amanuntita a contabilitatii si a datoriilor doamnei. Omenie mai exista?
In cateva luni va fi trimis un alt dosar la CEDO, tot probleme de asociatie de proprietari, tot hotarari nelegale si netemeinice, vor fi si plangeri penale pe numele vonovatilor, doar ca trebuie "o viata de om" pentru a lupta cu toti: ex: judecatori, experti, avocati, presedinti, cu traficul de influenta, cu "relatiile", prieteniile, influentele. Au mai colaborat: primarie, administratie financiara, politie, ITM, MMPS, avocatul poporului, parchet, CSM, statul roman [(art. 52 (3)].
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
peraspera, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Chitanta separata pentru penalizari ContSters290057 ContSters290057 1.Pentru penalizari asociatia de proprietari trebuie sa emita chitante separate, in niciun caz chitanta pe care nu scrie nimic sau scrie numai \\"intretinere ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)