avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incarcare nejustificata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incarcare nejustificata la intretinere

sper sa ma poata indruma cineva ce trebuie sa fac....in anul 2008(martie) am fost somata de catre o firma de recuperari ca in termen de 15 zile sa-mi achit datoria restanta la intretinere(aceasta fiind in valoare de 2800 ron,plus aproape 500 ron taxa firmei de recuperare).in acel moment nu am putut achita toata suma,am intarziat cu 2 zile peste termenul stabilit de iei dar am achitat toata suma restanta inclusiv luna februarie 2008 si am refuzat sa achit taxa firmei de recuperare.in acest moment ma aflu in somaj siam un copil in intretinere,evident ca de atunci nu mi-am mai putut achita intretinerea. incepad cu luna aprilie am stabilit cu administratorul sa dau lunar o suma de bani.in momentul de fata am achitat 1400 ron din totalul de 3450 afisat in luna aprilie.pe fiecare chitanta ahitata mi-a scis doar ''restanta''fara alte precizari ce reprezinta exact suma achitata.problema este ca suma in continuare fiind foarte mare in prezent (3168),m-am panicat si am mers la dansul sa-i cer lamuriri.mi-a spus ca in toata suma ahiitata pana acum mi-a oprit si taxa firmei de recuperare pt ca asociatia a facut contract cu ei si altfel acestia dadeau asociatia in judecata.eu nu am fost instiintata de faptul ca am de achitat inca aceasta suma si nici pe vreuna din chitantele achitate nu se precizeaza ca am facut o astfel de plata.am uitat sa precizez ca din acest apartament ce-l detin eu am 34 si mama are 14 iar adresa celor de la recuperari este facuta pe numele mamei mele care din 2006 si-a schimbat adresa de domiciliu. este corect sa procedeze astfel eu nefiind anuntata ca sunt obligata sa platesc acea suma?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 17:11, 13 August 2009
Iincasarea despre care vb apare doar in situatiile contabile de la CET , furnizorul de caldura din Iasi . Practic ,valoarea subventiei se scade din factura urmatoare . In asociatia dumneavoastra se da chitanta primariei pentru subventia acordata ? Nu cred . E o aberatie ce spuneti dv. Si nu ar fi prima ...Probabil ca nu ginditi deloc inainte de a face unele afirmatii (poate nu cunoasteti situatia reala).Pentru buna dv informare pot sa va trimit pe mail situatii exacte
de calcul ale consumului de agent termic si liste de plata care includ si subventiile la caldura .

CONSTANTIN CAMILAR
Administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI - Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 0721.291252 ; 0742.920192 0742.920192 ; 0771.765101 0771.765101 ( DigiMobil RDS)
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com

proprietaru a scris:

domnule ..adm...etc....Art. 42. (3) La primirea borderoului cuprinzând ajutoarele de caldură pe beneficiari se vor menţiona pe chitanţe aceste sume, beneficiarii urmând să achite diferenţa dintre cota de întreţinere afişată pe lista de plată

Si ca desen..subventia este o incasare data de primarie ..pt numitul x
Nespecificarea unei incasari ,indiferent de unde ..este o ilegalitate. De aceia prevede expres si legea acest lucru..studiati domnilor studiati,si nu mai deturnatii banii unora



E vorba de chitante.Scrie clar in actul normativ.

Se spune ca legea e facuta sa fie respectata domnule Blue 1963.Dar poate ca aveti o alta parere despre lege.
Si nici asociatiile si administratorii nu trebuie sa faca exceptie de la respectarea legii.
Evident daca nu cumva sunt mai presus de lege si noi nu stim.:D
Dar poate ca aveti o alta parere despre lege.
@avocat lascoschi
Va rog sa-mi raspundeti si mie la 3 intrebari:
Preambul: La un administrator, in programul de lucru al casieriei se prezinta locatarul X care are de plata pe lista cotelor un total de 205 lei, din care 100 restanta, 100 cotele curente si 5 FR. Casierul ii elibereaza o chitanta unde se spune ca X a achitat suma de 205 lei, reprezentand restante, cote luna curenta si FR (5 lei).
...........
Intrebari:
- unde a gresit administratorul ?
- daca a gresit, ce-ar fi trebuit sa faca, ce chitante ar fi trebuit sa-i dea locatarului X?
- in ce lege, articol de lege, scrie modul in care ar fi trebuit sa completeze aceasta chitanta?
...................
Va rog sa-mi raspundeti la aceste intrebari ca sa aiba justificare exprimarea ca "nu se respecta legea", ca despre asta e vorba, nu in general, despre cum nu se respecta legea in societatea noastra.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
elga50, moderator

pct1 Nu a gresit daca a specificat ..ce reprezinta suma incasata
Pt ultima nelamurire cititi legislatia contabila,unde se specifica acest lucru.


Si pt domnul adm cu reclama dupa el.. chitantele eliberate de dvs poarta antetul asociatiei pt care palesc,este stipulat scopul incasarii,sau nu spacificati nimic?
Si toate ..aberatiile mele vi le demonstrez cu legislatia in vigoare..dvs puteti demonstra ce sustineti?
Ati inteles gresit ..cu primaria
Am specificat ca suma primita de la primarie ,este o suma depusa in numele respectivul beneficiar.Inainte se eliberau cecuri pt titulari,cu care plateau .consumul de en termica.Faptul ca se scade pe lista de plata,fara mentionarea pe chitante,duce la diferse excrocherii in cadrul societatii.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
proprietaru, utilizator
@elga50 ...
se poate da o singura chitanta pe care sa scrie defalcat fiecare suma in parte si ce reprezinta ea in dreptul ei, la sfirsit facind totalul care se incaseaza. in acest fel se stie clar ce a platit acel locatar/proprietar si se evita orice alte discutii ulterioare. ar fi de preferat ca la suma restanta sa se specifice chiar si luna restanta pentru care se face plata

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Chitanta separata pentru penalizari ContSters290057 ContSters290057 1.Pentru penalizari asociatia de proprietari trebuie sa emita chitante separate, in niciun caz chitanta pe care nu scrie nimic sau scrie numai \\"intretinere ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)