gerberga a scris:
Sunteti o femeie inteligenta si ati inteles f bine sensul prevederilor legale citate (apropo e ok ca au fost citate ca sa le puteti lectura in totalitate si observa intentia legiuitorului).
Daca va opuneti, exista sansa sa fie cerute prin instanta un program de vizita. Nu apreciez ca un program de vizitare cu luarea copilului la un domiciliu necunoscut lui, in prezenta unor persoane cu care nu e familiar va putea fi considerat a fi in interesul copilului.
Va putea fi insa admisibil din punct de vedere legal un program de vizitare in prezenta dvs pana la momentul cand minora va fi capabila sa se exprime vis a vis de aceste vizite. Ramane de vazut cum va fi convinsa instanta atata timp cat pana acum (3 ani ai copilului din cate am inteles), familia extinsa (asa cum o defineste legea) nu si-a manifestat dorinta de a construi o relatie cu copila.
Minora isi exprima deja, in maniera in care stie, parerea despre acest domn. Mi s-a dat un sfat pe acest forum (parca dna AVLIL), sa o las singura cu el, adica eu sa stau undeva unde ea sa nu ma poata vedea. Asa am facut ieri. Am stat intr-un colt unde fetita nu ma putea vedea. A vrut sa se dea pe tobogan, iar cand el s-a dus jos sa o prinda s-a razgandit si a coborat pe scara. A vrut sa sara pe trambulina iar cand el s-a oferit sa o urce, a zis ”NU” si a plecat. Altui tatic de la acel loc de joaca ii dadea cuburile sa se joace cu ea. Stiti care a fost reactia ei la un moment dat cand el o tot urmarea peste tot? L-a impins cu manutele, a fugit si m-a cautat iar cand m-a vazut a venit la mine si mi-a spus ”ASASA” (acasa).
Poate nu ma credeti, dar si pe mine m-a socat acest comportament. Este un copil foarte sociabil, extrem de vesel si vorbaret. In prezenta lui nu scoate un cuvant, nu rade, nu alearga. Este foarte serioasa. In masina, in drum spre casa, mi-a spus ”Nu e uiasu. A pecat” (Nu este uriasul. A plecat) Acum este in perioada in care ii este frica de uriasul din Printesa Sofia. Poate sunt spihologi pe aici sa-mi explice reactia. Eu nu am discutat cu ea despre el niciodata, nu am poze cu el, nu i-am bagat in cap prostii. A fost prima dat cand a reactionat asa fata de cineva.