avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizite familia tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizite familia tatalui

Buna ziua,

1. Daca ”tatal” a obtinut program de vizita (pe care nu-l respecta lunar), sunt obligata sa duc copilul si cand vrea sora acestuia sa o vada? Mi s-a spus ieri ca weekendul viitor sora lui VREA sa vada copilul.

PS: Copilul nu o cunoaste iar eu am vazut-o de 2 ori in viata. Nu exista legaturi de afectiune sau viata de familie cu aceasta. Ma gandesc ca ar putea sa obtina pe care juridica un program de legaturi personale?

2. I-a adus cadou copilului 3 perechi de sosete pentru numarul 19-22 (ea poarta 24) si o caciula pentru 3-4 ani (ea are 2). Dragut este faptul ca a uitat in punga bonul de la tranzactia cu cardul si se vede ca mareata suma de 30 de lei a fost platita cu cardul actualei iubite si a fost cumparate in februarie. Sa-l pastrez? M-ar putea ajuta la ceva pe viitor?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:04, 16 Martie 2016
shomo a scris:

Te vad prea incrancenata, pe de o parte, iar pe de alta, total nepregatita ptr razboaie prin instanta. E timpul sa devii un pic mai inteleapta si sa negociezi inainte de a te opune.

Da, recunosc faptul ca nu sunt pregatita ptr razboaie prin instanta pentru ca nu am avut asemenea experiente in toata viata mea. De aceea intreb aici, ca sa stiu cum sa reactionez. Si sa nu ajung in situatia de a-mi traumatiza copilul. Iar dna ”matusa”, fiind avocat, stie foarte bine cum sa ma provoace pentru a ajunge unde doreste. Si exact la asta ma gandeam: probabil urmatorul pas va fi sa ceara program cu luarea la domiciliul lui pentru ca eu nu-i permit familiei sa o cunoasca. De aceea nu am spus NU.

Ideea ei este sa ”regret toata viata” ca am facut acest copil si ca nu am facut avort cand mi-a spus ea. Da, stiu, o sa ma catalogati ca si nebuna sau paranoica sau mama alienatoare, dar sa stiti ca asemenea specimene chiar exista.

Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
25Maria23, utilizator
Sunteti o femeie inteligenta si ati inteles f bine sensul prevederilor legale citate (apropo e ok ca au fost citate ca sa le puteti lectura in totalitate si observa intentia legiuitorului).

Daca va opuneti, exista sansa sa fie cerute prin instanta un program de vizita. Nu apreciez ca un program de vizitare cu luarea copilului la un domiciliu necunoscut lui, in prezenta unor persoane cu care nu e familiar va putea fi considerat a fi in interesul copilului.

Va putea fi insa admisibil din punct de vedere legal un program de vizitare in prezenta dvs pana la momentul cand minora va fi capabila sa se exprime vis a vis de aceste vizite. Ramane de vazut cum va fi convinsa instanta atata timp cat pana acum (3 ani ai copilului din cate am inteles), familia extinsa (asa cum o defineste legea) nu si-a manifestat dorinta de a construi o relatie cu copila.
gerberga a scris:

Sunteti o femeie inteligenta si ati inteles f bine sensul prevederilor legale citate (apropo e ok ca au fost citate ca sa le puteti lectura in totalitate si observa intentia legiuitorului).

Daca va opuneti, exista sansa sa fie cerute prin instanta un program de vizita. Nu apreciez ca un program de vizitare cu luarea copilului la un domiciliu necunoscut lui, in prezenta unor persoane cu care nu e familiar va putea fi considerat a fi in interesul copilului.

Va putea fi insa admisibil din punct de vedere legal un program de vizitare in prezenta dvs pana la momentul cand minora va fi capabila sa se exprime vis a vis de aceste vizite. Ramane de vazut cum va fi convinsa instanta atata timp cat pana acum (3 ani ai copilului din cate am inteles), familia extinsa (asa cum o defineste legea) nu si-a manifestat dorinta de a construi o relatie cu copila.

Minora isi exprima deja, in maniera in care stie, parerea despre acest domn. Mi s-a dat un sfat pe acest forum (parca dna AVLIL), sa o las singura cu el, adica eu sa stau undeva unde ea sa nu ma poata vedea. Asa am facut ieri. Am stat intr-un colt unde fetita nu ma putea vedea. A vrut sa se dea pe tobogan, iar cand el s-a dus jos sa o prinda s-a razgandit si a coborat pe scara. A vrut sa sara pe trambulina iar cand el s-a oferit sa o urce, a zis ”NU” si a plecat. Altui tatic de la acel loc de joaca ii dadea cuburile sa se joace cu ea. Stiti care a fost reactia ei la un moment dat cand el o tot urmarea peste tot? L-a impins cu manutele, a fugit si m-a cautat iar cand m-a vazut a venit la mine si mi-a spus ”ASASA” (acasa).

Poate nu ma credeti, dar si pe mine m-a socat acest comportament. Este un copil foarte sociabil, extrem de vesel si vorbaret. In prezenta lui nu scoate un cuvant, nu rade, nu alearga. Este foarte serioasa. In masina, in drum spre casa, mi-a spus ”Nu e uiasu. A pecat” (Nu este uriasul. A plecat) Acum este in perioada in care ii este frica de uriasul din Printesa Sofia. Poate sunt spihologi pe aici sa-mi explice reactia. Eu nu am discutat cu ea despre el niciodata, nu am poze cu el, nu i-am bagat in cap prostii. A fost prima dat cand a reactionat asa fata de cineva.

Asa va reactiona cu oricine fata de care va simti resentimentele tale. La varsta asta, in lipsa altor repere date de evolutia creierului pe baza experientelor, legatura empatica cu tine este maxima.
ContSters257745, utilizator
shomo a scris:

Asa va reactiona cu oricine fata de care va simti resentimentele tale. La varsta asta, in lipsa altor repere date de evolutia creierului pe baza experientelor, legatura empatica cu tine este maxima.

M-am gandit si la asta, dar eu vorbesc cu el. Adica eu salut cand ajungem, el nu raspunde. Zambesc cat pot. Incerc sa ma comport civilizat. Nu-l injur, nu-l vorbesc de rau niciodata. Oare chiar sa-i transmit atat de mult? Acum, iertata-mi fie afirmatia, dar sa-l iubesc nu pot. :)

Dar legatura cu uriasul nu mai tine de mine. Eu nici nu m-as fi gandit la asa ceva.
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)