avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizite familia tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizite familia tatalui

Buna ziua,

1. Daca ”tatal” a obtinut program de vizita (pe care nu-l respecta lunar), sunt obligata sa duc copilul si cand vrea sora acestuia sa o vada? Mi s-a spus ieri ca weekendul viitor sora lui VREA sa vada copilul.

PS: Copilul nu o cunoaste iar eu am vazut-o de 2 ori in viata. Nu exista legaturi de afectiune sau viata de familie cu aceasta. Ma gandesc ca ar putea sa obtina pe care juridica un program de legaturi personale?

2. I-a adus cadou copilului 3 perechi de sosete pentru numarul 19-22 (ea poarta 24) si o caciula pentru 3-4 ani (ea are 2). Dragut este faptul ca a uitat in punga bonul de la tranzactia cu cardul si se vede ca mareata suma de 30 de lei a fost platita cu cardul actualei iubite si a fost cumparate in februarie. Sa-l pastrez? M-ar putea ajuta la ceva pe viitor?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:04, 16 Martie 2016
Corect si...corect.
Asta cu luarea in seama:
1. Locuinta alternanta poate creea probleme legate de identificarea minorului de peste 14 ani prin stabilirea adresei din CI.(necesara adresa in CI?). Secvent, scolarizarea este legata de domiciliu (ptr o scoala mai buna parintii si fac mutatii flotante)
2. Nerezidentului i se impune o obligatie de intretinere INDIFERENT dca se declara interesat de copil. In compensatie, eventual, i se da un drept de legaturi personale pe care nici macar nu il cere de multe ori, dar il poate folosi oneros.
3. In acest moment se incalca legea.
4. De reglementat decaderea din drept la legaturi, daca nerezidentul nu respecta.
5. Absolut legal, dar nesprijinit de avocati.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Dnule Againstpas dincolo ca pareti extrem de preocupat de postarile mele, magulitor altfel, se pare ca totusi nu le cititi, decat cel mult pe sarite. Eu nu am scris nicaieri ca mama trebuie sa apere copilul de tata. Eu am sfatuit mama sa nu creeze copilului sentimentul de abandon si ca punerea in fata faptului implinit este la fel de dezagreabila pentru copil, cat si pentru adult, doar ca el saracu nu se poate exprima si apara. Ce sa fie gresit in asta? Sau sunteti adeptul programului de vizitare cu modelul "smuls", ca la haltere?
Cat priveste refrenul cu alienarea parentala, dnule Againstpas, domnule Ajut-Copii,alti stimati domni si doamne, va rog sa lecturati ultima hotarare CEDO (obligatorie) si veti constata ca s-a cam dus de rapa alienarea. Da CEDO de pamant cu aceasta sustinere. Asa ca........intruniti degraba Asociatia cu tot cu Institutul si cautati alte poezioare, care eventual sa trateze si copilul drept fiinta umana cu dreptul la SENTIMENTE, fie ca acelea va sunt pe plac, fie ca nu si si pe dvs ca parinti deopotriva responsabili de esecul dvs in relatia cu copilul. Asa ca visul cu psihologii "pregatiti" la Institut spre a scrie la fiecare 2 randuri "alienare/alienat/alienator" s-a cam spulberat.
@ps, putem primi si noi un link la CEDOul ala? macar asa, de curiozitate... Merci
In cazurile de alienare parentala, singurul care nu respecta dreptul copilului la PROPRIILE sentimente este chiar parintele rezident, ce induce copilului propriile sentimente nelasandu-i libertarea sa si le formeze singur. Vorbesc in special de cazurile in care parintii nerezidenti nu petrec timp cu copiii lor fara ca parintele rezident sa fie de fata. In acele cazuri, copilul nu are de ales. Acesta isi va respinge tatal pentru a nu pierde afectiunea si siguranta oferita de mama. Nu i se va da voie sa aiba propriile experiente si amintiri cu tata in afara prezentei mamei, ca cine stie, s-ar putea sa fie extrem de fericit. - am inchis paranteza
AgainstPAS, pot fi de acord:

- Gardner nu e tradus in romaneste
- Alienarea are stadii ptr copil, respectiv nuante ptr alienator
- bani ptr evaluare nu exista
- bani ptr tratament nu exista
- psihologi JUDICIARI nu exista, dpdv al raspunderii de expert
- psihologii se scuipa intre ei

Mai vreti?

Eu stiu ca alienarea exista si nu are cum sa nu existe, atata vreme cat parintii se separa din cauza diferentei majore intre pilonii de valori ale fiecaruia. INDIFERENT cu cine va relationa copilul, direct sau indirect i se va arata diferenta de perceptie care a generat schisma.

Alte discuții în legătură

Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)