avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizite familia tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizite familia tatalui

Buna ziua,

1. Daca ”tatal” a obtinut program de vizita (pe care nu-l respecta lunar), sunt obligata sa duc copilul si cand vrea sora acestuia sa o vada? Mi s-a spus ieri ca weekendul viitor sora lui VREA sa vada copilul.

PS: Copilul nu o cunoaste iar eu am vazut-o de 2 ori in viata. Nu exista legaturi de afectiune sau viata de familie cu aceasta. Ma gandesc ca ar putea sa obtina pe care juridica un program de legaturi personale?

2. I-a adus cadou copilului 3 perechi de sosete pentru numarul 19-22 (ea poarta 24) si o caciula pentru 3-4 ani (ea are 2). Dragut este faptul ca a uitat in punga bonul de la tranzactia cu cardul si se vede ca mareata suma de 30 de lei a fost platita cu cardul actualei iubite si a fost cumparate in februarie. Sa-l pastrez? M-ar putea ajuta la ceva pe viitor?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:04, 16 Martie 2016
againstPAS, dvs. înlăturaţi prezumţia de nevinovăţie ;
Prezumția de nevinovăție a fost reiterată la nivel internațional de către Pactul Internațional al Drepturilor Civile și Politice; Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin Decizia din 10 februarie 1995, în cauza Rihemont vs. Franța a statuat că „o încălcare a prezumției de nevinovăție poate să provină nu numai din partea unor judecători sau a unui tribunal, ci și din partea altor autorități publice”.

Nu există asociaţie sau protocol, nici măcar o "decizie istorică" a unei autorităţi care să înlăture prezumţia de nevinovăţie a părintelui rezident; nici o asociaţie din lume nu poate incrimina "gândurile" cuiva, fiindcă deocamdată nu există aparat de citit gândurile; pe de altă parte, nu există aparat care să măsoare intensitatea transmiterii gândurilor de la un om la altul, există doar presupuneri.
singurul care nu respecta dreptul copilului la PROPRIILE sentimente este chiar parintele rezident, ce induce copilului propriile sentimente nelasandu-i libertarea sa si le formeze singur. Vorbesc in special de cazurile in care parintii nerezidenti nu petrec timp cu copiii lor fara ca parintele rezident sa fie de fata. In acele cazuri, copilul nu are de ales

Dvs. chiar negaţi Legea 272/2004, completată prin Legea 257/2013, care prevede, la art.18, nu mai puţin de 7 modalităţi de realizare a relaţiilor cu minorul, dintre care doar una reprezintă găzduirea minorului. Nu degeaba, ţările civilizate recunosc dreptul minorului la opinie şi în caz de reticenţă faţă de părintele la care nu locuieşte, au reglementat metode alternative de relaţionare, exemplul cel mai bun este "Cafeneaua copiilor" din Germania. În nici un caz, forţa nu este alternativa care serveşte interesul superior al copilului.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Martonze, utilizator
@Martonze
Pai daca e sa vorbim in termeni penali, adica raportat la prezumtia de nevinovatie, atunci reiau: atunci cand parintele rezident nu este de acord ca propriul copil sa relationeze cu celalat parinte si spune ca parintele nerezident este un iresponsabil, ratat, de multe ori numit generic "biologicul", pe mine personal nu ma surprinde ca nu vrea nici copilul. Si atunci da, exista sa le zicem indicii temeinice ca acelui copil i-au fost induse anumite sentimente care nu sunt ale lui, sunt ale parintelui de care este atasat. Adica cand tu ca mama spui ca nu crezi ca este in interesul copilului sa-si vada tata, sa ne mire ca aceasta este si pozitia copilului?
De ce oare problemele cu minorii care refuza relatiile cu tata apar exclusiv in cazurile in care mamele sunt intr-o relatie vadit conflictuala cu tatii? De ce nu apar aceste cazuri si la doi fosti soti actualmente parinti care colaboreaza bine in ceea ce-l priveste pe copil? De ce nu refuza si acei copii sistematic sa aiba relatii cu tata?
Raspunsul este unul extrem de simplu: Acolo unde tata are un comportament nepotrivit, in orice sens al cuvantului, reactioneaza si mama si copilul. Mama sustine ca nu e in interesul copilului sa relationeze copilul cu un "unfit parent", iar copilul rejecteaza tatal "pe limba lui". Invers, cand parintele are un comportament normal de parinte, nici copilul nu reactioneaza negativ, ca nu resimte nimic in neregula, nici mama nu are ce reprosa!
Cata vreme tatal se va plasa exclusiv in a gasi vinovatia refuzului copilului doar la mama si va refuza, din start, asumarea oricarei vinovatii personale, nu va face decat sa-si demonstreze iresponsabilitatea si imaturitatea si lucrurile vor ramane la fel, daca nu se vor inrautati!
Ma rog, @ps, asta ar presupune din start "sfintzenia" mamei atat in rit catolic, cat si in rit ortodox. Asadar orice miscari ale sfintei, fie ele sinuoase sau sinusoidale, nu pot determina decat ingenunchierea pacatosului intru o continua pros(t)slavire.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
E vina tatalui ca mama il considera acum "unfit parent". Si copilul? Dupa cum spuneam, nu are de ales, pentru ca nu i se va da sansa sa aleaga vreodata, ca daca ar putea alege...ei aici vine frica mamei si de aici porneste nebunia. Daca copilul va alege sa stea cu tata?
Da auziti doamna PS care vad ca refuzati sa puneti la dispozitia muritorilor de rand faimoasa decizie CEDO, si cum sa-si asume tatal responsabilitatea? Ce ar trebui sa faca din perspectiva dvs?
@shomo. Amin.

Alte discuții în legătură

Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)