avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatie de furt, testul poligraf
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatie de furt, testul poligraf

am lucrat timp de 5 luni ca si bona la o familie necasatorita, dar cu un copil, avand contract incheiat cu mama copilului pe perioada nedeterminata. Acum, dupa 7 luni de cand am incetat sa lucrez acolo, tatal copilului ma reclama la parchet ca i-am furat din casa 500 lei si 200 euro. Parchetul dirijeaza declaratia catre politie unde am fost chemata sa dau declaratie. Am fost, am dat si am fost intrebata daca accept testul poligraf si de buna credinta am acceptat. va rog sa imi spuneti ce urmeaza si daca am procedat corect acceptand testul desi sunt hipertensiva si sub tratament in urma unei operatii pe cord deschis. am reactionat sub impulsul socului la ce auzite si de buna credinta. Nu cunosc care este mersul acestui demers, ce urmeaza si cum trebuie procedat. Va rog sa ma sfatuiti. Eu trebuie sa demonstrez ca sunt nevinovata sau mai exista premisa de nevinovatie si se demonstreaza vinovatia. Nu stiu cum sa procedez. Va rog dati-mi un sfat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:54, 2 Aprilie 2016
Dl Petrica Dracea daca credeti ca este edificator va raspund la suspiciunile ridicate. Am fost angajata printro firma cara se ocupa de plasarea de bone in urma unui interviu.Daca ati fi surprins de un strain intro ipostaza care ar avea urmari grave pt dv cum ati proceda ? Ati implora, ati ameninta ati face presiuni sau poate toate la un loc ? Si cum ati proceda daca ati fi cel care a nimerit la momentul nepotrivit la locul nepotrivit ? Eu am preferat sa plec dintrun loc in care devenisem o permenenta amenintare doar prin prezenta.Nu imi este frica de amprente deoarece in reclamatie se precizeaza ca banii erau in dulapul de pe hol unde erau si hainele copilului cu care iesea afara.si nu existau seifuri. Am spus doar ca nu am fost singura persoana din casa nu ma intereseaza ce face menajera sau concubinul si exact de asta am si plecat.Nu mizez pe o afectiune medicala care de altfel imi poate crea de fapt mari probleme si nu de ordin medical.Normal ca am o temere in cazul meu.Dv nu ati avea ? Mai ales dupa ce am citit comentariile de pe forum si de pe internet despre poligraf. Si vroiam de fapt sa stiu cam care este articolul din Codul penal in care se incadreaza asa zisa fapta a mea deoarece discutiile de pe forum nu par roze de loc ci din contra ma fac sa cred ca sunt intro situatie dificila fara voia mea.NU AM FURAT dar am dreptul sa stiu la ca sa ma astept daca prezumtia de nevinovatie nu exista, poligraful este interpretabil, si sunt la mana organelor abilitate care de fapt sunt tot oameni. (Am inteles bine din discutii ?) Stiu ce e in cel mai fericit caz in care imi este recunoscuta nevinovatia si de asta si acceptasem poligraful cu buna credinta dar vreau sa stiu la ce sa ma astept si in cel mai rau caz si eu cred ca e firesc.Nu testez pe nimeni dar nu sunt specialist in drept si vreau sa stiu posibilele variante. Cred ca e firesc.
Am dreptul sa vad ce e la dosar?
In ce calitate ati fost audiata?
@alicecarmen
Ca aveti probleme de sanatate, va intelg. Doamne fereste, nimeni sa nu aiba!
Sunteti intr-o situatie dificila, pentru care cereti un sfat.Pentru asta trebuie sa fiti si sincera pentru a primi un sfat competent. Tiv negru cusut cu ata alba nu va ajuta cu nimic. Considerand ca pentru a fi inteleasa ar trebui sa intrati in detalii, detalii jenante pentru dvs., de ce mai continuati? De ce nu va multumiti cu comentariile facute pana acum ? Chiar daca mai sunt si critic, sincer, vreau sa va ajut, cum dealtfel si ceilalti useri. De ce mai riscati ? Sunteti plina de mister.
" Daca ati fi surprins de un strain intro ipostaza care ar avea urmari grave pt dv cum ati proceda ? Ati implora, ati ameninta ati face presiuni sau poate toate la un loc ? Si cum ati proceda daca ati fi cel care a nimerit la momentul nepotrivit la locul nepotrivit ?"
Ma fortati sa fac un alt scenariu.
Ati surprins pe unul din parintii copilului intr-o postura " incomoda". Dar de ce " la momentul nepotrivit la locul nepotrivit "?. Erati la domiciliul copilului, in orele de program Acolo se produceau crime, sedinte de sex in comun, se consumau droguri ? Pentru ca in casa lui omul face ce vrea! Cu ce va afectau activitaea de bona ? Vi s-a propus sa fiti partase?Aceeasi pozitie au luat-o si fata de menajera?
Ce as fi facut eu? V-as fi platit tacerea plus un bonus ca sa cereti incetarea activitatii. In nici un caz nu v-as fi acuzat de furt, nu as fi riscat sa iasa la suprafata acele aspecte, nu stiu de ce natura, care au dus la conflict.
martor

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la detectorul de minciuni donpedros donpedros am avut un necaz in familie.au intrat hotii(hotul !?)in casa unei rude furand o suma de bani(agoniseala de o viata).sau luat amprente,au fost interogati ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt roxana1930 roxana1930 sunt acuzata de furt din motiv ca pe inregistrarile video apar stand 6 minute intr-un birou fara a ma loga pe calculatorul de acolo.Am fost citata la politie, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt fara a exista probe mariuss.i mariuss.i Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza ... (vezi toată discuția)