avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am 29 de ani, am muncit 4 ani in Spania, interna (am ingrijit o batrana, care a decedat in 2008), drept urmare, am mai ramas cateva luni, ca baby-sitter, ca sa ma pot intretine. Acolo, am beneficiat de asigurari medicale etc. Revenind in tara, nu am reusit sa ma angajez, avand in vedere ca nu am studiile definitivate, fiind si insarcinata in 4 luni; acum sunt in luna a 7-a. Problema mea este urmatoarea: stiu ca, pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, trebuia sa lucrez cu contract si sa cotizez la CAS si sanatate timp de 12 luni. In Spania, ultimul loc de munca nu a fost cu contract, deci nu pot beneficia de nimic de acolo. As vrea sa stiu, daca platesc cotizatia CAS si cea de sanatate pentru un an de zile, voi putea beneficia de vreo indemnizatie echivalenta cu salariul minim pe economie, pentru cresterea copilului pana la 2 ani, in afara alocatiei de stat? Mentionez ca nu sunt casatoria inca cu tatal copilului, urmand sa realizam aceasta (n.m. - casatoria) dupa nasterea coplilului. Va multmesc din suflet si astept cu nerabdare, cat mai repede, un raspuns.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:06, 28 August 2009
Stimata "Mitzulina", ati fost dezinformata de dna "yocentta". Cu parere de rau, va informez ca nu puteti plati astfel incat sa beneficiati de indemnizatia pentru crestere copil.
Din anul 2005, a intrat in vigoare OUG 148, care prevede ca si conditie pentru acordarea acestei indemnizatii, realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Nu mai exista posibilitatea sa incheiati contract de asigurare si sa beneficiati apoi de acea indemnizatie.
Corect, achiesez la ceea ce a afirmat pakos!
Chiar asa, stimata doamna ynocentta ... tare as vrea sa ma duc si eu la ITM sa inchei un contract de asigurat :-/ ...

P.S
ITMB are sediul in acelasi loc pentru toate sectoarele :str.Radu Voda nr.26-26 a, sect.4
Va multumesc tuturor. Chiar azi ma pregateam sa merg catre ITM pentru a efectua acea plata. Desi considerti ca dna Ynocenttia m-a dezinformat, nu trebuie sa aruncam cu piatra. Initial, ceva-ceva stia si dansa,iar eu am intrat pe acest forum, tocmai pentru ca auzisem si de la alte persoane si doream un raspuns calificat. Am citit toate OG-urile si legile referitoare la aceasta indemnizatie, insa acum deja m-ati descurajat. Si, totusi, nu exista nici o speranta? Va rog, poate aveti totusi alte informatii. Macar, chestia cu asigurarile medicale ramane valabila? Ar putea viitorul meu sot sa declare la serviciu ca ma are in intretinere si sa beneficiez de asigurari medicale gratuite, adica spitalizare etc. etc. Astept un raspuns la fel de prompt de la dvs. Va multumesc.
Cea cu asigurarile medicale este valabila, daca va casatoriti cu sotul.
Si :offtopic: Ati inteles gresit, nu a aruncat nimeni cu pietre. A fost doar o reactie prompta la un raspuns eronat. Imi pare rau ca v-a dezamagit raspunsul meu.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
pakos, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului uriasul_xxl uriasul_xxl Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema urmatoare. pe 15 septembrie 2010 mi-am dat demisia si de cateva zile am aflat ca sunt insarcinata. Ce pot sa ... (vezi toată discuția)
In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului eprocent eprocent [b]In legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.[/b] Sotia este in prima luna de sarcina si de 3 luni nu mai este angajata. Ce trebuie facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Pot plati cartea de munca singura? ada2113 ada2113 1 Imi pot plati cartea de munca singura (nemaiavand in prezetn un loc de munca)? 2 Daca da pot face acest lucru retroactiv (cu 3 luni in urma)? 3 Daca ... (vezi toată discuția)