avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori si familie

Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita castigat vrea sa ii ia la el. La intalnire tatal se manifesta urland si tipand la mine, iar copiii riposteaza si nu vor sub nicio forma sa mearga cu tatal lor.Acum tatal lor a angajat un executor, care cere onorariu de 500 lei copil plus tva pentru fiecare intrevedere, pe care spune ca trebuie sa il platesc eu, in caz contrar imii va pune poprire pe salariu. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:58, 13 Iulie 2016
Martonze a scris:

Susţineţi că în cazurile menţionate de Dvs. INSTANŢA a constatat alienarea parentală! Instanţele nu au competenţa de a constata alienarea parentală.În plus , articolele 910-913 şi 905 din Cpc nu ţin cont de cauzele refuzului minorului, raportul psihologic este consultativ.
Bomboana de pe colivă: psihologii sunt şi ei oameni, unul constată alienarea parentală, celălalt anxietate de despărţire. Alienarea parentală poate fi cauzată tocmai de părintele beneficiar al penalităţii, instanţa nu are posibilitatea legală să nu admită penalizarea.

ALIENAREA PARENTALĂ DEPISTATĂ ȘI RECUNOSCUTĂ DE CĂTRE UNELE INSTANȚE`!
`
Citiți aici: [ link extern ]
`
Uite că au instanțele de judecată această competență, și se pronunță în consecință.
Citiți hotărârile în detaliu, nu vă rezumați la scurtul comentariu din prima pagină`!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
Dapix, utilizator
Stimate domn, instanţa citeşte un raport psihologic şi redă concluziile acestuia. Judecătorul nu e psiholog sau psihiatru.
Ar fi benefic să aibă dublă calificare şi experienţă în ambele profesii, pentru a putea depista falsul şi a putea "citi" persoana din faţa sa, pe care o judecă.
Altfel, povestim discuţii şi ne bazăm pe rapoartele "experţilor de psihologie judiciară" avansaţi la raportul de seară contra cost, care eliberează rapoartele tot contra cost.Prietenii ştiu de ce!
Asociaţia care propagă "alienarea parentală" are şi membri judecători, unii chiar în funcţii cheie, care insistă, prin formatorii săi, la introducerea acestei noţiuni în practica judiciară şi unii magistraţi preiau "indicaţiile preţioase" venite de la "centru", unii chiar fără discernământ!
Este împotriva logicii:
1. să acuzi părintele rezident de "alienare parentală" când este demonstrat că părintele nerezident a neglijat minorul ani de zile şi nu a vizitat minorul
2.să forţezi "relaţii fireşti" cu un părinte care agresează psihic şi fizic minorul şi-i cauzează traume iremediabile
3.să penalizezi părintele la care locuieşte copilul pentru cazurile 1 şi 2
4.să penalizezi în favoarea părintelui din cazurile 1 şi 2 părintele rezident, articol de lege care crează premizele îmbogăţirii fără justă cauză a acestuia şi încurajează comportamentul violent al acestuia
5.să se calculeze penalizări pe zi calendaristică pentru program de relaţii personale discontinuu
6. să fie penalizat civil şi penal doar părintele rezident pentru nerespectarea programului de relaţii personale obţinute în instanţă de reclamant, iar reclamantul să se prevaleze de vină că el are DREPTUL, nu şi OBLIGAŢIA!
Dacă lipsirea minorului de dreptul la un părinte afectează atât de drastic evoluţia psihoemoţională a minorului, pe de altă parte Constituţia prevede că cetăţenii sunt egali în drepturi, acţiunea coercitivă a statului trebuie să se îndrepte, în mod egal, împotriva oricărei persoane care afectează drepturile minorului, în cazul de faţă, nu mama trebuie penalizată, ci tatăl, posesor de sentinţă de program de vizită, care a lipsit copiii de tată cel puţin 52 de weekenduri, nu două, pentru care mama este bună de penalizări, plata executării silite şi urmărire penală!

Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Domnule, nu exista alienare parentala fara de un om pe care copilul il vede o data pe an. NU EXISTA! Nu are cum sa fie alienat din moment ce nu-l cunoaste pe omul respectiv. Asa poate fi alienat si fata de vanzatorul de la magazin, sau lucratorul de la REBU. Ce naiba? Despre ce vorbim aici? Ca instantele nu au alta varianta pentru ca avem legi facute de diferite Asociatii dubioase, asta asa este. Nu au alta varianta legala.
Va multumesc!
Lucrez in invatamant, am un salariu de 1500 lei, iar acum bineinteles ca dnul executor m-a dat in judecata pentru penalitati...
Domnul executor s-a deplasat la Primarie, acolo are loc intrevederea cu minorii, sambata inafara programului dumnealui de lucru... este legal ceeaa ce a facut? ; plus ca a incheiat un proces verbal in care nu a specificat motivul pentru care copiii nu vor sa mearga la tatal lor. In fata executorului, al copiilor si al unor persoane straine acesta m-a jignit facandu-ma ,,scarba, proasta si mi-e sila sa te privesc" Copiii au sarit la el sa il bata pt ca ei stiu ca nu este cuviincios sa jignesti, iar executorul a tipat la ei ca la niste caini,, luati loc si nu va bagati in treba adultilor"
Ce pot face in astfel de situatii??
Sa filmati si sa dati in presa.[ editat] Sau imi puteti trimite mie si am eu grija sa apara peste tot. Situatia a inceput sa scape rau de sub control.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)