avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori si familie

Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita castigat vrea sa ii ia la el. La intalnire tatal se manifesta urland si tipand la mine, iar copiii riposteaza si nu vor sub nicio forma sa mearga cu tatal lor.Acum tatal lor a angajat un executor, care cere onorariu de 500 lei copil plus tva pentru fiecare intrevedere, pe care spune ca trebuie sa il platesc eu, in caz contrar imii va pune poprire pe salariu. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:58, 13 Iulie 2016
Doamna Raluca
Eu asa inteleg. Tatal nu a vizitat copiii in ultimi doi ani. Un copil avand 4 ani si unul 8 ani, mie imi rezulta ca tatal a fost prezent in viata unui copil 2 ani si 6 ani. Asa ca tot ce cred eu ca este nevoie este de o perioada intermediara ca minorii sa se obisnuiasca din nou cu tata. De aceea nu ar fi rau sa apelati la DGASPC sau la consiliere parentala.

Eu as cauta solutii pentru a rezolva situatia, pentru a vedea daca este o cale ca cei doi copii sa fie bine cu tatal lor, nu neaparat ce sa fac legat de executare. Asa executarea ramane fara de obiect.

Cat despre comportamentul domnului care va jigneste pe dvs, eu nu mi-as face mari sperante. Stiu persoane care au filmat jigniri si injurii ce depasesc orice imaginatie si nu a tinut nimeni cont de ele. Dar incercati.

Iar sfatul doamnei Maria de a le face publice, acum depinde de fiecare. Eu nu as sfatui un parinte sa faca asta, nu de alta dar pana la urma poate copilul va creste si poate va avea de suferit mai incolo cand isi va vedea parintii la televizor.
Raluca Bărbulescu, againstPAS are dreptate, relaţiile cu părintele nerezident, în special dacă acesta este tata, sunt vitale pentru copii, mă mir cum au rezistat aceştia 2 ani fără acestea.
Şi ce facem dacă , după apariţia meteorică, domnul dispare din nou? Are dreptul doar, ce se întâmplă cu dezvoltarea psihoemoţională a minorilor afectaţi de absenţa părintelui? Aha, dacă lipseşte că "aşa vrea muşchii lui", nu este vorba de abuz psihic, numai dacă copiii nu vor!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Doamna draga, nu dezarmati cu gandul la relatii si DNA-ul are treaba lui! (daca nu si-o face politia). Inregistrati doamna, descarcati, datati, chemati martori, faceti evaluare pasihologica sau/si medicala, a copiilor (daca e cazul) dupa asemenea vizite binecuvantate, acordate in interesul superior al minorului. Ce mananca copilul e o chestiune desueta si lipsita de orice relevanta. Program de vizitare sa aiba!
'Tata mare creste copilul cu executorul si cu scandalul la usa. Daca vreti sa va dati foc la valiza sesizati DGASPC-ul.
Vedeti-va doamna cu calm si onestitate de probele care va sunt oferite pe tava de un astfel de comportament.
Cu martori si inregistrari adresati-va instantei pentru ordin de protectie. Gasiti formularul pe net.Nu va trebuie avocat, nu aveti taxe de achitat.


Sfatul meu a fost: ca mama sa propuna desfasurarea programului la DGASPC daca se declara jignita de tata, sa strange probe eventual Ca mama sa incerce consiliere parentala, poate un tert il va face pe tata sa constientizeze unde greseste. Si ca mama sa se preocupe nu cum sa faca cu executarea ci cum sa faca (daca ar fi ceva de facut) pentru ca tatal si copiii sa aiba din nou o relatie.

Mie personal nu mi se pare normal ca tatal sa o jigneasca pe mama. Dar ca acei copii au sarit sa-l bata pe tata pentru ca acesta a vorbit necuviincios, imi pare rau dar vad si o problema la copii.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
mama sa propuna desfasurarea programului la DGASPC daca se declara jignita de tata,
mama sa incerce consiliere parentala
mama sa se preocupe nu cum sa faca cu executarea ci cum sa faca (daca ar fi ceva de facut) pentru ca tatal si copiii sa aiba din nou o relatie.

Acum pricepeti sau nici daca citez din propria dvs postare nu intelegeti la ce ma refer?
Tatal, el, ce are de facut? ca vad ca mama are o lista lunga?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)