avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori si familie

Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita castigat vrea sa ii ia la el. La intalnire tatal se manifesta urland si tipand la mine, iar copiii riposteaza si nu vor sub nicio forma sa mearga cu tatal lor.Acum tatal lor a angajat un executor, care cere onorariu de 500 lei copil plus tva pentru fiecare intrevedere, pe care spune ca trebuie sa il platesc eu, in caz contrar imii va pune poprire pe salariu. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:58, 13 Iulie 2016
Stimate When, majoritatea participanţilor la discuţii sunt , alături de avocaţi, oameni trecuţi prin fel de fel de procese şi vorbesc din propria experienţă sau din păţaniile unor apropiaţi, după cum constat, nici dvs. nu sunteţi jurist şi oferiţi sfaturi după cum credeţi dvs. că e mai bine; chiar dvs. v-aţi referit la familia dvs. de nenumărate ori şi DA, după felul de exprimare, faceţi parte din nişte asociaţii care luptă ...şi luptă pentru programul de vizită şi minimalizează celelalte aspecte esenţiale ale responsabilităţilor părinteşti.
Nu trebuie să fiţi ofensat că v-am recunoscut, nu este ilegal a înfiinţa o asociaţie, nici de a fi membru al unei asociaţii, noi, cei din afară, putem fi de acord sau nu cu ideile propagate de acestea.
Probabil înţeleg eu disproporţionat realitatea, când afirm că un copil este la fel de lipsit de dreptul la părinte (ATENŢIE: mă refer atât la mama, cât şi la tată!) dacă unul din părinţi nu permite accesul celuilalt la copil şi acela este penalizat, ca şi în cazul când părintele care a cerut şi obţinut dreptul la relaţii, nu-i dă dreptul copilului, adică lipseşte benevol din viaţa lui. De ce vă deranjează această constatare?
Apoi, treaba cu penalizările, de ce vă deranjează când afirm că în cazul refuzului copilului, singurul penalizat e rezidentul, indiferent de cauzele refuzului? Soluţia este sacul de forţă, în care să puneţi copilul, ca să-l luaţi la program, dar nici asta nu convine unora, de unde ar mai incasa penalităţi?
Domnilor, "fostul" meu seamănă ca două picături de apă cu alţi "foşti", fani ai aceloraşi asociaţii, parcă toţi ar face parte din aceeaşi piesă:îi deranjează despărţirea, încep plângeri la Autoritatea Tutelară şi DGASPC, fiindcă au nevoie să demonstreze interesul pentru minori,(probabil asta e reţeta universală a avocaţilor), trimit cadouri copiilor doar prin curier, ca să aibă dovadă , cer în instanţă program de vizită, chiar dacă nimeni nu le îngrădeşte accesul la minor, solicită autoritate părintească comună şi apoi, refuză semnarea unor procuri sau caută nod în papură fostului/fostei pentru orice, ca să-şi arate muşchii şi, am uitat ce-i mai important: devin şomeri sau fără venituri imediat după ce copilului i s-a stabilit domiciliul la celălalt părinte :)
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
Martonze, utilizator
domnule when,
sunt putine cazurile unor tati disparuti cu anii ca mai apoi sa primeasca un program singuri cu minorii. Nici eu nu sustin o pensie de 180 lei (poate sunt si insa cazuri in care nu parinte nu poate plati mai mult). Dar mai cred ca a fi tata nu se poate rezuma la a pune niste bani intr-un cont asa cum isi doresc unii rezidenti. Totusi, sa nu-ti lasi copilul sa-si vada tatal pentru ca este prea sarac in ochii tai mi se pare meschin si inuman.
Doamna Martonze nu sunt ofensat pentru ca nu fac parte din nici o asociatie. Dat fiind faptul ca faceti asemenea afirmatii si pentru a dovedi cat de lipsite de adevar sunt de fapt cuvintele dumneavoastra, as dori sa va intreb care e numele meu real si daca aveti in fata ochilor sau ati vazut vreun document semnat de catre mine de afiliere la vreo asociatie.
Pentru ca daca faceti afirmatii cu asemenea siguranta ma astept sa le puteti sustine :D
Nu vreau decat sa demonstrez cum actioneaza un parinte, fara nici o baza in realitate.
Si daca actionati asa cu mine, cu un strain cu care nu aveti nimic de impartit, nu vreau sa ma gandesc cum faceti cu fostul caruia aveti niste polite de platit.
Dar hai sa vedem care e realitatea si cat de departe sunteti de ea.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
When, utilizator
Stimaţi domni, nu putem extinde bănuiala că faceţi parte dintr-o asociaţie, afirmaţie pe care o fac în calitate de cetăţean care citeşte diferite pagini pe net , la calitatea de părinte. Citesc de ani de zile discuţiile de pe anumite pagini, pe care le regăsesc aici, sub alte nick-uri.
Ca părinte, reacţionez la acţiune, pentru orice acţiune există reacţie.
Eu nu susţin că membri unei asociaţii complotează împotriva mea personal, ci că se ajută între ei cu sfaturi, cu cereri de chemare în judecată, cu motivări, se învaţă unul pe altul cum să facă plângeri, s-a ajuns şi la sfaturi în genul "ce poziţie să adopţi când discuţi cu procurorul sau cu directoarea şcolii", se sfătuiesc cum să reducă pensia de intreţinere. Sunt lucruri scrise, chiar dacă între timp s-au şters, prin control informatic se pot recupera acele convorbiri. Propunerile legislative ale acelor asociaţii sunt, la fel, criminale (din punctul meu de vedere cel puţin) şi toate converg spre amenda, pedepsirea, penalizarea părintelui care refuză să predea copilul(dacă îl veţi băga în sac de forţă, se va întâmpla!) sau al cărui copil refuză să plece cu părintele vizitator.
againstPAS, vă rog să nu presupuneţi ceea ce nu ştiţi - program de vizită cu preluarea peste noapte a copilului şi vacanţe se dă şi dacă copilul a fost recunoscut la 3-4 ani, au fost cazuri dezbătute aici, pe forum. Apoi, oamenii cer program de vizită la divorţ, îl primesc, dispar şi, la un moment dat, după ani de zile, reapar.
Iată un exemplu concret:Un tătic "asociat" se lăuda cum a trântit-o la pământ pe fosta soţie, când a mers să ia fata, fata a plâns, mama s-a apropiat de maşină şi domnul şi-a folosit muşchii din dotare. Se lăuda că are vreo 10 NUP-uri. În plângerea penală art.379, domnul susţinea cât de devotat este şi că mama fetei l-a hărţuit cu plângeri penale pentru loviri şi ameninţări! Domnilor, astea le-am citit cu ochii mei, omul a recunoscut între prieteni comportamentul său.
Dar mama e alienatoarea şi trebuie penalizată!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Martonze, ce frumos ati ocolit subiectul. Deci, nu aveti nici o dovada ca sunt membru al unei asociatii dar ati afirmat cu siguranta ca as fi. Pentru ca ce, folosesc cuvintele limbii romane? Pentru ca am niste pareri care uneori sunt asemenatoare sau identice cu ale altora?
Sa va suspectez acum ca dumneavoastra si proastasatului sunteti una si aceeasi persoana?
.
In acceptia mea, daca va apucati sa faceti asa afirmatii categorice pe un forum public fara nici o dovada, nu arata decat unde e adevarul in povestea trista pe care o vehiculati. Si mi se pare mie ca nu e la dumneavoastra ci la fostul partener. Pentru ca tocmai ati demonstrat ca adevarurile dumneavoastra sunt de fapt pareri, supozitii neintemeiate fara baza. Ori nu cresti un copil cu mi se pare iar dovada sunt procesele cu care va confruntati.

Spre deosebire de dumneavoastra, eu cel putin asa cred, reusesc sa fiu mai obiectiv. Este trist cand sunt cazuri ca cele de care povestiti. Este trist cand sunt cazuri ca cele de care eu povestesc. Si atunci, rezolvarea ar fi o abordare mai inteligenta a legii, nu negarea problemelor. Sa negi ca nu exista alienatori doar pentru ca tu nu esti unul, inseamna doar ascunderea gunoiului sub covor. Nu inseamna ca nu se impute doarpentru ca l-ai ascuns.
Dupa ce ai terorizat un copil si I-ai transmit prin toate modurile ca nu ii aprobi tatal, slabe sanse ca acel copil sa doreasca sa mai plece cu parintele respective cu inima usoara.
Nu,nu sunt de accord cu bagatul copilului in sac. In primul rand as dori masuri impotriva alienarii, sa nu se ajunga acolo. As dori ca atunci cand un parinte nu isi poate lua copilul la programul de vizita sa se intervina imediat, ca ori minorul e abuzat la nerezident ori incepe sa fie o problema de alienare ori e o problema datorita divortului si amandoi parintii au nevoie de consiliere pentru a ajuta copilul sa depaseasca momentul si sa aiba o relatie armonioasa cu amandoi.
Dar, pentru cei care alieneaza, pentru cei care abuzeaza, mame sau tati, sunt pentru decaderea din drepturi. Nu cum am citit pe la alte subiecte, copil traumatizat de catre tata si totusi tatal are custodie comuna, nu cum am citit pe la alte subiecte cu tatal care dupa ce a inceput vacanta nu a mai dat de copil si fosta refuza sa ii raspunda la telefon. Ce credeti ca se va intampla apoi, dupa ce nu il vede 2 luni? Copila nu va mai merge cu el, iar fostei I se va parea intemeiat sa nu o lase. Si daca va intreba aici,pe forum, o sa o sfatuiti sa nu o faca ca nu e responsabila daca tatal nu si-a putut apropia copila.


Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)