avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori si familie

Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita castigat vrea sa ii ia la el. La intalnire tatal se manifesta urland si tipand la mine, iar copiii riposteaza si nu vor sub nicio forma sa mearga cu tatal lor.Acum tatal lor a angajat un executor, care cere onorariu de 500 lei copil plus tva pentru fiecare intrevedere, pe care spune ca trebuie sa il platesc eu, in caz contrar imii va pune poprire pe salariu. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:58, 13 Iulie 2016
Executarea silită este interzisă în weekend, cu excepţia cazului ca a dvs., fiindcă titlul executoriu este pentru sâmbătă.
Nici nu contează DE CE NU VOR copiii să plece cu tata, executorul nu poate face altceva decât să scrie un Proces Verbal şi să o depună în instanţă, instanţă care va decide consilierea copiilor timp de 3 luni.
Nici măcar ceea ce constată psihologii nu contează, dacă domnul vrea, penalizarea se stabileşte.
Doamana daca e adevarat ca tatal urla inregistrati-l cu telefonul mobil, sunati la vecini sau chemati-va o prietena. Daca copiii devin agitati mergeti cu ei la o camera de garda si daca e cazul la un psiholog. Daca omul devine violent faceti plangere penala impotriva lui si daca e cazul cereti ordin de protectie. La amenzi nu se ajunge obligatoriu. Nu va speriati. Fiti calma si corecta si inregistrati tot.
Doamna, 25Maria23, nu am filmat, dar am inregistrari audio la ultimele 3 intalniri unde el arunca cu noroi in cea care i-a adus pe lume 2 copii .....
Doamna Martonze, orasul este mic si cunostintele ..... Mentionez ca acest executor il are pe tatal sau judecator... mai multe intelegeti dumneavoastra...
Eu stiu ce ma asteapta, m-am interesat, mi s-a adus la cunostiinta, dar cum ramane cu coruptia si abuzul de putere? De asta mi-e frica! Nu imi pot permite sa imi angajez avocat din alta localitate, dar cel mai simplu cu sprijinul dumneavoastra, cu ideile ce le voi primi as indraznii sa ma reprezint singura in instanta...
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
raluca_barbulescu, utilizator
Filmati, inregistrati macar de acum incolo.
Cereti desfasurarea programului de vizita la DGASPC.
De asemenea, tatal plateste pensie alimentara? Ce salariu are?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)