avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotărâre irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotărâre irevocabila

Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a deschis proces ptr custodie comuna.Nu înțeleg cum se poate .Acasă custodie am obținut-o ptr ca am demonstrat ca este violent și cu mine și cu copii.Nu s-a schimbat ,dimpotrivă. Puteți să-mi spuneți ce ar trebui a fac? Mulțumesc!
Divorțul s-a pronunțat acum 4 ani.Procesul a fost deschis acum o luna
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:55, 9 Decembrie 2016
When a scris:

Trebuie sa demonstrati ca acum e un pericol pentru copii.

Nu neaparat. Asa cum spunea si Martonze, :"Se considera motive intemeiate pentru ca instanţa sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte".
Ori doamna spune ca :"aceasta custodie am obținut-o ptr ca am demonstrat ca este violent și cu mine și cu copii. Nu s-a schimbat ,dimpotrivă."
Trebuie sa demonstreze, asa cum a facut-o in primul proces, violenta fostului sot la adresa dansei, nu neaparat a copiilor.
Da, violenta in acest moment insa, nu cea de acum 4 ani. Va trebui sa demonstreze ca ACUM e violent.
Dacă e violent și în prezent cu mama copiilor, aceasta din urmă ar trebuie să aibă câteva zeci de certificate medico-legale, și apeluri la 112 prin care era salvată de polițiști din ghiarele agresorului.
Numai cu asemenea probe ar mai putea obține și de această dată autoritatea exclusivă ca acum 4 ani.
Procesul nu se va judeca la timpul trecut de acum 4 ani, că nu-i cale extraordinară de atac, ci se va avea în vedere numai schimbarea împrejurărilor.
Vreau să mai știți că în practica judiciară, din 2015 autoritatea comună se acordă prin regula generală, și procesul pe acest petit a devenit mai mult o simplă formalitate, practica s-a schimbat cu 180 grade față de acum 4 ani.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
Trebuie sa aduc câteva lămuriri. Eu sunt despărțită de 4 ani, însă am locuit pana acum 2 luni în aceeași casa ,unde sunt proprietara cu drepturi egale cu fostul soț. Întrebarea era cum se poate accepta un proces în condițiile în care exista o hotărâre irevocabila care a fost data acum 4 ani.A avut drept de apel pana în 2012 decembrie.Asta nu înțeleg?Mai cu seama ca am obținut aceasta custodie, cu certificat medico-legal, vizite dese la politie,martorilor vrea custodia comuna a fetitei și custodia exclusiva a băiatului cu stabilirea domiciliului băiatului la el.Baiatul are 12 ani și sub nici o forma nu vrea sa plece..
Super tare! Dumneavoastră știți ce înseamnă să scot ,,zeci de certificate medico -legale,, Acest om lovește sa doară dar sa nu se vadă. Despre ce vorbim???? Adică vreți sa spuneți ca trebuia sa mor întâi și apoi sa pot obține un ordin de restricție.?? Asta este tara în care trăim,din păcate legile sunt făcute sa fie interpretabile.Oricum eu sunt hotărâtă sa merg pana la CEDO dacă este cazul.O sa mediatiz ptr ca ceea ce spuneți dvs este o încălcare grava la dreptul la viata .

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor IoanPaul IoanPaul Am deschis un proces de reincredintare comuna a fiului meu de 8 ani precum si extinderea programului de vizitare. In urma procesului de divort din 2012, fosta ... (vezi toată discuția)