avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotărâre irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotărâre irevocabila

Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a deschis proces ptr custodie comuna.Nu înțeleg cum se poate .Acasă custodie am obținut-o ptr ca am demonstrat ca este violent și cu mine și cu copii.Nu s-a schimbat ,dimpotrivă. Puteți să-mi spuneți ce ar trebui a fac? Mulțumesc!
Divorțul s-a pronunțat acum 4 ani.Procesul a fost deschis acum o luna
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:55, 9 Decembrie 2016
Mulțumesc!
Este putin ciudat, daca sotul este atat de violent si o persoana atat de dificila de ce 4 ani ati continuat sa stati cu el?
Ar trebui sa va hotarati, copiilor le este bine sau nu le este bine langa el? Pentru ca ati castigat custodia exclusiva si tot ati tinut copii in mediul ala si atunci sunt 2 variante, ori in realitate sotul nu era asa violent ori constient ati tinut copii intr-un mediu nociv dezvoltarii lor.
Cam are sanse egale in momentul asta. Pentru ca oricine se va intreba exact ce ma intreb si eu acum. De ce?

O sa mediatiz ptr ca ceea ce spuneți dvs este o încălcare grava la dreptul la viata .

Eu sunt despărțită de 4 ani, însă am locuit pana acum 2 luni în aceeași casa

E aproape cam sigur ca va castiga cel putin custodia comuna.
Singura va faultati, cu cat sustineti ca e el mai rau si mai violent, fara sa vreti o sa sustineti concomitent ca ati fost inconstienta sa tineti copii acolo.

Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
When, utilizator
camelilazar a scris:

Întrebarea era cum se poate accepta un proces în condițiile în care exista o hotărâre irevocabila care a fost data acum 4 ani.

În procesele în care sunt implicați minorii, nu există hotărâre irevocabilă, și nici nu scrie pe sentință că este nerevocabilă.
Ați citit undeva pe hotărâre, și ați văzut expresia «definitivă și irevocabilă»?
Vă garantez eu că nu veți găsi așa ceva.
`
La CEDO veți pierde din start, pentru că AUTORITATEA PĂRINTEASCĂ tocmai de CEDO este considerată ca fiind dreptul copilului la viață de familie, prin ART. 8;
`
Nu mai amestecați lucrurile, pentru că dreptul dvs la viață, nu-i totuna cu dreptul minorului la viață de familie cum stabilește ART. 8 CEDO.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
Nu știu cine sunteți,dar ma gândesc ca dacă nu aveți un sfat ,decât sa bulversați persoanele care nu de placere ajung sa întrebe ceva,mai bine țineți-vă părerea ptr dvs. Unde sa merg ,dacă proprietatea era a noastră. Locuiam într-o camera eu cu copii.Ce este greu de priceput.Iar acum am reușit sa îmi iau casa ptr ca m-am angajat la o multinationala și Acum mi-am permis sa îmi iau o casa.Nu mai dați răspunsuri asa....gândiți-vă ca de parte cealaltă poate exista un om care este disperată și cauta o soluție,o alinare ,nu sa ii sugerați ca oricum va pierde.Eu voi câștiga procesul și voi demonta ceea ce spuneți.
Aveți impresia ca nu știu ce vorbesc? Asa scrie hotărâre definitiva și irevocabila.
Am un avocat care tocmai de aceste lucruri se ocupa.Eu prin întrebarea care am pus-o vroiam sa aflu dacă au mai fost alte persoane care au trecut prin astfel de cazuri. Cât despre CEDO , sunt convinsa ca se pune preț pe ,,interesul suprem al copilului". nu pe ce spuneți dvs.Multumesc! Chiar nu mai am nevoie de răspuns.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor IoanPaul IoanPaul Am deschis un proces de reincredintare comuna a fiului meu de 8 ani precum si extinderea programului de vizitare. In urma procesului de divort din 2012, fosta ... (vezi toată discuția)