avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotărâre irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotărâre irevocabila

Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a deschis proces ptr custodie comuna.Nu înțeleg cum se poate .Acasă custodie am obținut-o ptr ca am demonstrat ca este violent și cu mine și cu copii.Nu s-a schimbat ,dimpotrivă. Puteți să-mi spuneți ce ar trebui a fac? Mulțumesc!
Divorțul s-a pronunțat acum 4 ani.Procesul a fost deschis acum o luna
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:55, 9 Decembrie 2016

Mi-as dori sa nu am dreptate insa nu cred ca priviti situatia realist. Judecatorul a decis ca domnul este atat de periculos si atat de violent incat ar fi bine sa aveti autoritate parinteasca exclusiva si totusi prima decizie pe care ati luat-o a fost sa tineti acesti copii acesti ani langa un tata atat de periculos.
Iar acum dupa 4 ani,desi a fost suficient de bun sa stea zilnic cu ei in casa din nou nu mai este suficient de bun sa fie parinte.
Iar de la nu am avut bani sa plec de langa un om la asa periculos la tocmai mi-am cumparat alta casa e cale lunga, foarte lunga.
Si mai aveti un mare dezavantaj, sunt foarte multe mame care din dorinta de a face rau fostului partener vin cu texte ca aceasta e violent, ca le ameninta, ca face si drege. Nu toti cei care striga "lupul" inseamna ca l-au si vazut. Si atunci, in cazul dumneavoastra va fi foarte dificil sa faceti ce ati facut in urma cu 4 ani ,adica sa demonstrati ca nu e potrivit sa fie parinte un barbat pe care singura l-ati ales de 2 ori sa fie parinte. Iar a doua oara chiar stiind situatia foarte bine.
Daca nu aveti dovezi foarte solide ca in momentul de fata este violent si abuziv, e aproape sigur ca va castiga custodia comuna. Nu cred ca are sanse sa obtina baiatul insa custodia comuna da.

În procesele în care sunt implicați minorii, nu există hotărâre irevocabilă, și nici nu scrie pe sentință că este nerevocabilă.
Ați citit undeva pe hotărâre, și ați văzut expresia «definitivă și irevocabilă»?
Vă garantez eu că nu veți găsi așa ceva.
`

Nu aveți cum garanta @dapix, confundați niște termeni, ce vreți sa spuneți de fapt e ca în cauzele cu minori nu exista autoritate de lucru judecat, nu ca nu exista hot definitive și irevocabile. Pana la noul cod de procedura se legaliza hotărârea ca definitiva și irevocabilă, acum nu mai e irevocabila, ci doar definitiva, dar asta nu are legătură cu subiectul.

Doamna, el poate cere modificarea felului în care exercitati autoritatea parinteasca, modificarea pensiei sau a locuinței copiilor când se schimba împrejurările care au stat la baza vechii hotărâri. Dacă de ex, i-a scăzut salariu, poate cere sa plătească mai puțin, dacă s-a schimbat ca părinte și au fost înlăturate motivele pt care ați obținut " custodie" exclusivă, sa stea cu el băiatul dacă dvs va mutați..etc, etc.
Va dezavantajează faptul ca ati continuat sa ii țineți pe copii sub același acoperiș. Puteați face partaj sau cere la divort evacuarea soțului tulburent din locuinta..
Avantajul e ca omul trebuie sa dovedească ca e un parinte bun ( pe scurt)
Camelilazar, eu vă spun că puteţi avea câştig de cauză, eu am trecut deja de 2 ori prin aceeaşi situaţie şi am câştigat.
Nu este adevărat că în problemele cu minorii nu există autoritate de lucru judecat, există, dar e relativă, deci trebuie să fie demonstrat de reclamant că s-au schimbat condiţiile avute în vedere la decizia judecătorească anterioară, aşa cum vi s-a mai explicat mai sus.
Vă cramponaţi de cuvântul "irevocabilă", acum nu se mai pune această menţiune pe nici o sentinţă, fiindcă s-a schimbat legea., apoi, şi în 2012 era valabil art.403 Cod Civil, privind modificarea măsurilor privitoare la minori.
Vedeţi ce scrie în motivarea sentinţei anterioare şi care sunt acuzaţiile care vi se aduc în acţiunea introductivă pe care aţi primit-o. Violenţa nu trebuie să fie doar violenţă fizică, poate fi şi violenţă psihică, abuz psihologic asupra dvs,. şi mai ales a copiilor.
Toate acestea se pot demonstra cu marttori, cu înscrisuri, cu rapoarte psihologice, cu declaraţii ale cadrelor didactice, etc.
Pentru informaţii suplimentare, vă stau la dispoziţie.
Avantajul e ca omul va putea dovedi simplu ca e parinte bun prin faptul ca doamna a continuat sa tina nu un an, nu doi ci 4 ani copii langa el cand cu totii stim ca ar fi avut solutii, la care nu a apelat, de ce oare?
Probabil s-au impacat, nu s-au mai recasatorit si acum s-au certat din no. Doamna a stat linistita ca are pe hartie copii si acum descopera ca lucrurile nu sunt chiar asa si brusc isi aminteste de motivele care au factu-o sa divorteze acum 4 ani.
Pentru ca sub nici o forma nu cred ca daca omul e asa un abuzator, rezista sa mai stea cu el in casa fara sa fie obligata inca 4 ani. Ceva nu se pupa aici.
Martonze, personal as zice sa o sfatuiti cand o sa aflati tot adevarul care nu sunt convins ca s-a prezentat aici. Nu puteti compara un caz al unei sotii maltratate cu un caz al unei femei care se da maltratata.
Mai e ceva, femeile se tem sa divorteze de barbatii violenti pentru reactiile lor. Si totusi doamna nu numai ca divorteaza dar si continua sa stea in casa cu el. Nu se prea potriveste cu tabloul barbatului violent, in umila mea opinie. Desigur, nu am toate datele :)
Tot ce ati spus dumneavoastra, sa prezinte drept probe or sa stea foarte mult sub umbra indoielii pentru ca intrebarea va ramane neschimbata si anume.....de ce naibii a stat atunci?
When a scris:


Martonze, personal as zice sa o sfatuiti cand o sa aflati tot adevarul care nu sunt convins ca s-a prezentat aici. Nu puteti compara un caz al unei sotii maltratate cu un caz al unei femei care se da maltratata.
Mai e ceva, femeile se tem sa divorteze de barbatii violenti pentru reactiile lor. Si totusi doamna nu numai ca divorteaza dar si continua sa stea in casa cu el. Nu se prea potriveste cu tabloul barbatului violent, in umila mea opinie. Desigur, nu am toate datele :)
?



Si totusi si d-voastra faceti acelasi lucru de care o acuzati pe dna Martonze:judecati o persoana si actiunile ei FARA sa stiti ce a stat in spatele deciziilor ei. Daca nu aveti toate datele, de ce nu va abtineti sa aruncati cu acuzatii, fie ele si absconse?
Va asigur ca nu e usor sa iei viata de la capat si sa poti pleca atunci cand doresti cand ai de-a face cu persoane agresive. V-as expune enspe mii de teorii si v-as da exemple pe aceasta tema dar nu o fac pentru ca va vad destul de pornit (in majoritatea postarilor)impotriva mamicilor (indiferent de topic) si as face-o degeaba.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
guest3333, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor IoanPaul IoanPaul Am deschis un proces de reincredintare comuna a fiului meu de 8 ani precum si extinderea programului de vizitare. In urma procesului de divort din 2012, fosta ... (vezi toată discuția)