În procesele în care sunt implicați minorii, nu există hotărâre irevocabilă, și nici nu scrie pe sentință că este nerevocabilă.
Ați citit undeva pe hotărâre, și ați văzut expresia «definitivă și irevocabilă»?
Vă garantez eu că nu veți găsi așa ceva.
`
Nu aveți cum garanta @dapix, confundați niște termeni, ce vreți sa spuneți de fapt e ca în cauzele cu minori nu exista autoritate de lucru judecat, nu ca nu exista hot definitive și irevocabile. Pana la noul cod de procedura se legaliza hotărârea ca definitiva și irevocabilă, acum nu mai e irevocabila, ci doar definitiva, dar asta nu are legătură cu subiectul.
Doamna, el poate cere modificarea felului în care exercitati autoritatea parinteasca, modificarea pensiei sau a locuinței copiilor când se schimba împrejurările care au stat la baza vechii hotărâri. Dacă de ex, i-a scăzut salariu, poate cere sa plătească mai puțin, dacă s-a schimbat ca părinte și au fost înlăturate motivele pt care ați obținut " custodie" exclusivă, sa stea cu el băiatul dacă dvs va mutați..etc, etc.
Va dezavantajează faptul ca ati continuat sa ii țineți pe copii sub același acoperiș. Puteați face partaj sau cere la divort evacuarea soțului tulburent din locuinta..
Avantajul e ca omul trebuie sa dovedească ca e un parinte bun ( pe scurt)